Skip to content

17. april 2011

Påskeharen

Dekorative påskeharer

I går fikk jeg besøk i posten. En hel flokk med påskeharer dukket opp. Disse er til å pynte eggene og påskebordet med i påsken. Jeg fikk så mange at jeg skal sette kinderegg inni noen og kanskje se om det er mulig å kjøpe noen isoporegg også. Akkurat nå får de stå framme på benken og vise seg fram.

Påskeharer på besøk

Et lite hint til mamma om oppskriften jeg sendte henne i fjor, og vips så kom det en gjeng på besøk Smilefjes duken de får lov å stå på er det mormor som har heklet.

Fotogene påskeharer

Fra min venninne i Tyskland lærte jeg for mange år siden om påskeharen, da var denne figuren ikke kjent for meg her i Norge enda. De brukte å få besøk av påskeharen hver påske. Denne haren hadde lagt malte egg og godteri rundt i hagen deres og så måtte alle barna få hver sin kurv eller skål og gå rundt i hagen og samle sammen egg og godteri. De hadde en annen vri inni mellom – og da var det konkurranse om hvem som fant flest malte egg i hagen. Det ble premiert med godteri og underholdning.

Nå har jeg vidererført denne tradisjonen til mine stebarn og deres søskenbarn. I løpet av “natten” – (eller rettere sagt formiddagen, før barna er ute – så ikke godteriet skal bli ødelagt av været) har haren vært her og lagt masse godteri i hagen. Jeg har ikke dratt med eggene ut. De får det godteriet de greier å finne. Det vanskeligste er å være kreativ til hvor det skal gjemmes. For det må være en utfordring til alle aldre. Noen av barna er høye, andre lave. Noen er veldig sjenerte og andre greier å saumfare hagen i løpet av kort tid. Jeg ser det som en god læring i å bli observant. I tillegg blir det tid til en kopp kaffe for de voksne mens barna løper ute og leter. Denne påsken skal ikke barna være hjemme, så da får påskeharen fri i år.

Mythologein har blogget om påskeharen i dag, så da tenkte jeg at vedkommende skriver akkurat det samme som jeg fant ut etter et googlesøk om påskeharen. På NRK sine sider fant jeg eventyret om Lepus og Orion, som vist skal være et sagn om hvordan påskeharen oppsto.

 

– Trinity

Read more from Håndarbeid, Puslerier, Stemor

Legg inn en kommentar