Skip to content

16. Juni 2011

Kontroll

16.6: “Krig er en avdekking av feilberegninger (Barbara Tuchman).

Vi har brukt så mye krefter på illusjonen om å ha kontroll, at vi sjelden tar et skritt tilbake for å se hvor gjennomtrengende og nedbrytende denne illusjonen er.

Mye av det som foregår på internasjonalt plan er bygd på en forestilling om kontroll. Når vi tror vi kan beherske alt eller har alt under kontroll, blir vi rystet over hvor feil vi tar. Feilberegninger på et personlig plan kan være like ødeleggende som på det internasjonale plan. Det er ikke ordet feil i feilberegning som er problemet; det er beregningen. Når vi handler ut fra forutsetningen om at vi kan forstå alt og derfor kan kontrollere alt, da er vi virkelig ute og kjøre.

Kriger er katastrofale, enten de foregår inni meg, mellom enkeltmennesker eller mellom land.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar