Skip to content

27. Mai 2011

Å bli klar over prosessen/ Sammenhengene

27.5: “Han lærte meg noe om flyt, om å velge riktige tidspunkt for det meste, og om å nyte øyeblikket (Robyn Davidson).

Av og til møter vi “læremestrene” våre i de mest utenkelige skikkelser. Her snakker Robyn Davidson om en gammel australneger som hun reiste sammen med en periode. Enda kulturene deres var vidt forskjellige, lærte han henne noen elementære ting som hennes kultur var nødt til å erkjenne og ta opp i seg.

Alle må kunne noe om flyt. Ingenting blir gjort med det samme, selv når vi krever det. Arbeid og liv flyter sammen i en rekke ikke-lineære hendelser.

Å gjøre ting til rett tid er viktig. Vi kan ikke korrigere og redigere en rapport før den er skrevet. Har sjefen en dårlig dag, er det dumt å drøfte samarbeidsproblemene fra forrige uke med ham. Vi kan ikke velge riktig tidspunkt for andre, men vi kan velge det tidspunktet som er best for oss. Dessuten kan vi alltids ta oss tid til å nyte øyeblikket.

Når jeg er til stede i øyeblikket, har jeg muligheten til å oppleve flyten i livet mitt.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar