Skip to content

13. mars 2011

2

Mitt magiske Namibia, Afrika

Fotodrømmen

Å få dra til Afrika å fotografere har alltid vært en drøm. Den første turen jeg hadde til Afrika var i 1993, da var jeg i Kanya, men med et veldig dårlig fotoutstyr. Da jeg kom hjem derfra kjøpte jeg mitt første speilreflekskamera. Når jeg nå skulle få muligheten til å reise til Afrika igjen, måtte jeg bare ha bedre fotoutstyr enn sist. Så jeg gikk til anskaffelse av et digitalt speilreflekskamera fra Canon og et zoomobjektiv. Selv om jeg nå hadde oppgradert fotoutstyret fra sist Afrikareise vil jeg si at neste gang skal jeg ha enda bedre utstyr enn denne gangen.

Etter jeg kom hjem bestemte jeg meg for å gå fotokurs, jeg må lære enda mer om hvordan kameraet virker og hvordan jeg kan få best mulige bilder.

Zebraskinn i blodvann

Dette er tatt fra en jakttur i høyfjellet i Namibia, da ble det skutt fjellzebra. Dette er en Hartman Zebra, som lever i fjellet i Namibia. Denne er skutt nær toppen av fjellet som går over til å bli Namibiaørkenen. Disse zebraene bor i fjellet om dagen og om natten, men de er nede i lavlandet og spiser og drikker i løpet av kvelden og på natt-morgenen før de setter kursen mot høyden i morgengryet. Derfor er det viktig å være på plass så tidlig som mulig etter soloppgang for å kunne jakte på disse zebraene. Det var en strabasiøs dag både for jegerne og fotografen.

Jakt trofé fotografering

Ved hvert skutt dyr ble det tatt trofébilder. Her er det av et vortesvin med noen flotte tenner. Guiden tok bildene og jeg har tatt bilde av hendelsen.

Solnedgang i Namibia

Solnedgang over steppene

Solnedgang i Namibia

Det er noen fantastiske soloppganger og solnedganger i Namibia, fargene er så intens at det nesten kan ta pusten fra meg. Selv om jeg har forsøkt å fotografere det kan det aldri beskrive den intense følelsen. Det må oppleves.

Wait-a-bit

Mange trær i Namibia har torner, og det er ikke små rosetorner jeg snakker om, det er skikkelige “spyd” – disse var helt suverene som tannpirkere, hvis du bare greide å få tak i en uten å stikke deg for mye. Det var flere sorter torner de kalte for “Wait-a-bit” = “Vent-litt” – de hadde mothaker ytterst på tornen, slik at en ble hengende godt fast om en var uheldig å komme for nære treet.

Oryx - Gemsbuck

Alle dyrene som ble skutt på denne turen ble til troféer. Kokken på stedet der vi bodde serverte middag og lunsjretter basert på de dyrene som ble skutt. Slik at jeg har smakt på det meste av det kjøttet som ble servert. Alt kjøttet ble brukt og hvis de fikk for mye så kom en lokal slakter og hentet overskuddet slik at det ble solgt i butikken. Zebra var ikke et dyr de laget middag av, men det ble en fantastisk god salami. Til lunsj fikk vi alltid med niste, den var ofte innbakt rester fra gårsdagens middag. De ansatte på farmen fikk også del av kjøttet, men de samlet alltid inn magesekken fra alle dyrene – dette brukte de til å lage en tradisjonell-middag. Den fikk jeg meg aldri til å smake.

Bosted i ruiner

Det er svære landområder i Namibia – og det finnes endel ruiner, noe som blir flotte fotoobjekter for meg.

Gnu - Wildebeast ved inntørket vannhull

Gnu - Wildebeast

Vannhull

Det er fuglereiret sitt det

Dette er “et” fuglerede. Hele treet er fult av små reder, samt en busk bak treet er okupert til å være fuglerede. Det var fantastisk mange småfugler som fløy ut og inn av små hull i disse rede-klasene. Vi ble oppfordret til å ikke gå for nære for i ormåder rundt disse trærne er det veldig mye slanger. Slangene spiser sikkert fugler og fugleunger?!

Running Zebra

Vi så mye zebra. Det ga meg en veldig sterk følelse av frihet – de løpende zebraene i flokker.

Namibisk landskap

Å kunne sitte under et tre i afrika

Ofte tenkte jeg på muligheten for å sitte under et akasietre og lytte til naturens lyder, mens jeg kunne meditere under treets skygge. Nå ble det aldri helt sånn, men stort sett hver dag fant vi et stort tre, eller et vannhull i skyggen for å slappe av en times tid til lunsj. De kalte det en “drive-in”.

Speiding

Sitroner

Sitrusfrukter var et vanlig syn inne på farmene. Vi fikk sett både sitron, apelsin og mandarin hengende fra sine trær. Her fikk vi også lov å plukke apelsiner og smake – det er også en helt ufattelig opplevelse. Det samme gjaldt forøvrig rundt disse trærne, som rundt de trærne med de store fugleredene. Vi måtte være veldig varsomme fordi det var mye slanger i trærne og i tillegg bier og veps.

Vadefugl - Namibia

Magiske Afrika

En kort hilsen fra mitt magiske Afrika. Hvis du er interessert i se flere bilder og høre mer om vår jakttur til Namibia kan du gjøre det her: Namibiajakt.no

Neste reise skal bli enda tydeligere i fotografiets-tegn. Jeg kan nesten ikke vente på å få muligheten til å dra.

 

– Trinity

2 Comments Post a comment
 1. mar 13 2011

  Samme drøm som meg – jeg har tilgode å realisere fotosafarien, nå frister du meg veeeeldig!
  Med fotografering går det likevel sånn hos meg at jo mer perfekte bilder jeg får i samlingen, jo mer setter jeg pris på disse «feilskuddene» som likevel fanger virkeligheten, ærlig og uten pynt…
  Ha en fortsatt trivelig søndag!

 2. Trinity
  mar 17 2011

  Når jeg blir gammel kommer jeg til å angre på alle de gangene jeg ikke dro… Men det er selvfølgelig økonomiske og praktiske spørsmål som stopper meg. Pluss at jeg kanskje, innerst inn, er litt feig 😉

Legg inn en kommentar