Skip to content

7. Februar 2011

Orden–etter januar

Så er januar over, og nesten ingen snakker om de planene de skulle legge i de tomme kalenderene sine lenger. Nå er kalenderen begynt å fylles opp og tiden blir mer og mer dyrebar. Brukte du januar til å rydde, besøke noen du ikke har sett på lenge, holde kontakten med noen du tenkte på i løpet av julen eller skrive liste over alt du skulle gjøre dette året?

januar

På siden til Organized Home leser jeg hva de anbefalte å ta tak i for januar og hvordan de anbefalte å gjøre det. Noe av det mest interessante jeg leste var at vi som forbrukere lar oss inspirere til å handle i forbindelse med alle disse nye forsettene våre. Reklamen sier; Rydd ut av ditt gamle kjøleskap – og så er det bilde av et helt nytt, shiny kjøleskap – og i tillegg er det Januarsalg. Jeg leste heldigvis dette før jeg skrubbet kjøleskapet etter at jeg tømte det for julens rester tidlig i januar, så jeg ble ikke fristet til å kjøpe meg et nytt kjøleskap.

kjoleskap

Nå har februar kommet og jeg har blitt sløvere i forhold til den ordenssansen jeg lot meg inspirere til å utøve av FlyLady – jeg skrubbet oppvaskkummen, shinet kjøleskap – og fikk forholdsvis god orden i hele huset, men jeg ble slappere og slappere i forhold til å fortsette. Det er vel det som er normalt? Så nå vil jeg ta meg selv litt sammen og forsøke å gjennomføre dette prosjektet. For jeg er veldig flink til å starte opp ting og holde det gående en stund, men jeg er ikke en gjennomfører eller en avslutter. Kanskje dette burde si meg noe i forhold til hva slags jobb jeg egentlig ønsker meg også? Det er ganske spennende å bli kjent med meg – finne mine styrker og svakheter.

Jeg har i alle fall lært at rot i huset gjør meg unødvendig sliten og stresset. Jeg føler meg nesten deprimert av uorden. Jeg rydder konstant, mens det samtidig hoper seg opp rundt meg. Det er nesten som jeg bare flytter på rotet når jeg forsøker å rydde. Etter jeg fikk tatt en skikkelig opprydding i januar og har greid å holde det ryddig så kjennes alt bedre ut. Humøret er lettere. Jeg er ikke så sliten. Det kjennes nesten ut som jeg har vårfølelse allerede Smilefjes.

Dette er noe av det viktigste jeg lærer bort til studentene; Gå aldri tomhendt ut av et rom. Det er alltid noe du kan ta med deg, slik at du sparer deg selv noen skritt og kanskje på denne måten holder du orden lenger.

Orden er i følge kildene i hovedfagsoppgaven min en av kardinaldydene, mens uorden er en av de største unnlatelses syndene – og overdreven orden er faktisk verre enn uorden, spesielt innen sykepleieyrket.

Så nå skal jeg finne fram listen min og se hvordan det har gått, men først… en kopp kaffe Smilefjes som blunker

IMG_0143

 

– Trinity

Legg inn en kommentar