Skip to content

22. Januar 2011

Sushi Horten–absolutt verdt å prøve

I dag hadde jeg sushi til lunsj Smilefjes

Sushien i Horten er virkelig verdt å prøve. Hvis du aldri har prøvd det så anbefaler jeg at du prøver deg på en “roll”, eller maki som det heter, gjerne en med noe du liker. Det kan være scampi eller laks – de er som regel de mildest. En av mine favoritter er Tempura Maki (Tempura Roll) – Det er fritert scampi med avokado – den serveres varm/lunken. Maki/Roll rulles ofte inn i ris og sjøgress eller omvendt sjøgress og ris.

P1010344

Så bruker jeg å at med noen nigiri – eller de som jeg alltid bare kaller sushi. Jeg liker de mest tradisjonelle her. Laks, scampi, tunfisk og kamskjell. Dette er biter med en tynn skive fisk som ligger på en klump med ris. En venninne av meg bruker å løfte av fisken og smøre wasabi på risen før hun legger fisken tilbake. Hun liker sushien sin sterk kan du si.

nigiri

Med denne sushien og makien følger det med soyasaus, wasabi (den grønne myke klatten som ligger med) og syltet ingefær. Den syltede ingefæren på Sushi Asia Mat i Horten er bare helt nydelig Smilefjes Wasabi er en plante og det er roten som brukes til den sterke kremen som brukes til sushi. Nå har jeg hørt (og fikk det bekreftet på wikipedia) at det ofte er pepperrot som brukes i den wasabien som det er mulig å kjøpe på tube. Hva som brukes i wasabien på Sushi Asia Mat i Horten er jeg ikke sikker på. En gang kjøpte jeg wasabi på tube på Meny, men den er ikke god.

Jeg blander wasabi i soyasausen – jeg bruker som regel hele klatten for å få sausen sterk nok – og så dypper jeg sushi og maki bitene i sausen og spiser. NAM!!

Jeg kan enda huske hvor fælt jeg syns sushi smakte den første gangen. Da bestilte jeg meg en tallerken med wok i stede. Heldigvis var jeg da på Sushi og Wok på Colosseum i Oslo. Så måtte jeg nok smake det et par ganger til før jeg fikk smaken på det. Men når jeg først ble fortrolig med smaken – oh boy hvor mye sushi jeg spiste i en periode. Det var akkurat som jeg ble helt avhengig Smilefjes

Jeg er heldig som har fått prøve sushi på ulike steder og på topp 3 restauranter ligger:

1) Edo Sushi, Krakow, Polen

2) Sushi Bar, Trondheim, Norge

3) Alex Sushi, Oslo, Norge

Så vil jeg ta med én til:

4) Sushi Asia mat Tan Hoang Dang, Horten, Norge pga tilgjengelighet og smak. Jeg lager ikke selv lenger etter at jeg fikk disse rett rundt svingen Smilefjes

 

– Trinity

Read more from Tips

Legg inn en kommentar