Skip to content

30. Januar 2011

Bevissthet om seg selv

30.1: “Vi mennesker er en rotete flokk. Vi ville mistet armer og bein om de ikke satt godt fast (Elizabeth Beresford).

Lever vi i et avhengighetsforhold, krever det at vi overser kroppen.

Faktisk er ofte hensikten med all avhengighet å få oss til å koble ut følelser, tanker, sanser og intuisjon. Måten vi misbruker tid og krefter på, gir lite rom for å kjenne etter hva kroppen forteller om hvordan vi egentlig har det.

Det er blitt til at vi betrakter kroppen vår som noe som ikke eksisterer, og vi opplever lite av det som foregår nedenfor halsen. Noen av oss tilbringer til og med det meste av tiden “utenfor kroppen”. I stedefor å se på kroppen som en medspiller og en kilde til viktig informasjon, er den blitt et redskap for vår avhengighet. Vi bruker den som en gjenstand. Vi har glemt måten kroppen beveger seg på og hvordan bevegelsene føles.

Det er best jeg legger merke til hva kroppen min sier. Hvis ikke, vil den tvinge til seg oppmerksomhet med ganske smertefulle virkemidler.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar