Skip to content

27. Januar 2011

Tilgivelse

27.1: “Det er lett å tilgi når andre gjør feil. Det krever mer mot å tilgi at de har vært vitne til at du har feilet (Jessamyn West).

Som vi hater å bli sett når vi føler oss avkledd! Vi føler oss edle når vi tilgir andres feil, men vi lammes av skyldfølelse og skam når vi innser at de har sett oss i våre verste øyeblikk. Det er så fristende å prøve å finne feil ved dem, for å få oppmerksomheten bort fra det vi har gjort. Angrep er det beste forsvar, har vi hørt. Så vanskelig det er å lære seg å vedkjenne seg sine egne feil! Men så befriende!

Vi har muligheten til ikke bare å tilgi dem som har vært vitne til våre feil, men også til å omfavne dem fordi de hjelper oss til å være ærlige.

Noen ganger er gavene mine så godt innpakket at jeg har vondt for å se at de er gaver. Etter som jeg åpner meg selv, kan jeg åpne enhver gave.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar