Skip to content

Archive for

30
okt

Dag 390 – Vær en dirigent i harmoni i dur eller moll for din venn

«Hvis du har en venn som går gjennom noen form for vanskelig tid, hjelpe dem ved å sørge for at du opprettholder din glede. Dine gode følelser vil bidra til å løfte dem. Du kan også hjelpe dem ved å dirigere sine samtaler, slik at de snakker om hva de ønsker. Som de faller inn på å snakke om hva de ikke ønsker, bare fortsett og forsiktig lede dem tilbake til å snakke om hva de ønsker. Du kan også snakke med dem som om deres vanskelig tid er over, og foreslå at de forestiller seg at det har alt skjedd og fungerte kjempefine. Bli den dirigent når du snakker med dem, og hjelpe dem å opphold seg i harmoni med universet.»

Jeg husker hvor irriterende det var da jeg var deppa og nedfor en gang, og ei av mine venninner insisterte på å være i godt humør. Det var kjempe slitsomt, det gjorde meg enda mer deppa. Så plutselig – da jeg var over det verste så jeg hvor godt det faktisk var å ha en slik venninne. Hun insisterte på å ta meg med ut for å spise da jeg virkelig ikke ønsket å få i meg noe næringsrikt, og gjett om det hadde en god effekt. Riktig ernæring, god kaffe og selskapet til en venninne som ikke kritiserer, men som bare snakker om løst og fast og ingenting, men som viser at hun har det ganske bra – det er sterkt å tenke på i ettertid. Hun var modig, modig fordi hun våget å stå i min kjærlighetssorg sammen med meg og samtidig være helt ekte, det er sterkt. Hvis du leser dagens tekst skal du vite at jeg er kjempe takknemlig for ditt vennskap. Tusen takk. Nå håper jeg at jeg er en så god venn også.

 

– Trinity

29
okt

Dag 389 – Du er i partnerskap med loven om tiltrekning

«Du er i et partnerskap med loven om tiltrekning, og det er gjennom dette partnerskapet mellom dere to at du oppretter ditt liv. Hver person har sitt eget personlige partnerskap med loven om tiltrekning. Du bruker loven for Deg selv, alle andre bruker loven for seg selv. Du kan ikke bruke loven om tiltrekning på noen andre, mot sin frie vilje. Og når du tenker på det, takk og pris for at loven opererer sin vei. Hvis den ikke gjorde det, så kunne noen andre skape noe i livet ditt som du ikke ønsker. Du skaper gjennom dine tanker og følelser, og ingen andre enn deg kan tenke dine tanker eller føle dine følelser.»

 

– Trinity

 

28
okt

Dag 388 – Godt eksisterer under det som ser ut til å være negativt

«Godt er under hver eneste ting som ser ut til å være negativ. Hvis vi kan vite det gode er alt det er, blant annet i en negativ situasjon, vil vi se en negativ situasjon forvandle alt til godt. De fleste holder godt bort fra seg selv fordi de har satt merkelapp noe som ille, og så, selvfølgelig, blir det deres virkelighet. Men det er ingenting dårlig i Universet, det er bare vår manglende evne til å se ting klart fra et større perspektiv. Fred kommer utfra kunnskap om at godt er alt som eksisterer.»

Godt, Goder, Positivt, God – blir ikke du i godt humør av høre disse ordene, jeg blir i alle fall det. Jeg syns det er en god tanke å huske på at over skyene er himmelen alltid blå. Jeg ser at det er en måte å tenke på dagens tekst for meg. Det er alltid positivt under det negative, det er ikke så kjekt å tenke på hvis jeg er deppa og lei en dag, da vil jeg nesten ikke tenke på at alt er mye bedre om en liten stund, men de er som regel det.

 

– Trinity

27
okt

Dag 387 – La andre endre seg fordi de ønsker det selv

«Prøv aldri å tvinge andre til å endre seg, la dem stå fritt til å endres naturlig og ryddig fordi de vil, og de vil ønske det da de finner ut hva endringen var verdt. «Å inspirere i andre et ønske om å endre til det bedre er virkelig edelt; men dette kan du bare gjøre ved å forlate dem alene, og dermed bli mer edel selv» – Christian D. Larson (1874-1954) Master of Self»

Jeg har alltid tenkt at jeg kan endre meg, kan jeg lære nye ting, kan jeg også endre meg. Jeg vet at mange vil si seg uenig i det, for påstanden er at ingen kan endre seg. Jeg har stor tro på dagens sitat som sier at jeg ikke skal gå inn for å endre noen, spesielt ikke en kjæreste. Når det er sagt så forsøker jeg å skape en endringsvillighet på jobben, og det er ikke lett, men med litt tid så tror jeg at flere vil ha endret seg fordi organisasjonen er i endring. Jeg har, som sagt, alltid tenkt på dette med muligheten for å endre seg. Så kjente jeg på følelsen av å bli presset til noe jeg ikke har så lysst til – vel da blir ting vanskelig, jeg må tenke meg om en gang eller to før jeg kan tillate meg å endre meg. Heldigvis er jeg ikke redd for å innrømme at jeg har tatt feil, at jeg har tenkt meg om og funnet forslaget eller løsningen klok. Jeg har bestemt meg – der jeg ser at det trengs endring av noe slag så er det ikke andre som skal endre seg, men jeg som må endre meg. Vel, da blir det lite utviklingspotensiale for andre og hvorfor skal jeg jenke meg og endre meg? Jeg vil ikke passe inn i et system hvis jeg ser at systemet ikke er bra nok, jeg vil jo ha mulighet til å endre rutiner og systemer, men det betyr at andre må endre seg. Konkulsjonen er da at jeg får heller komme meg videre til andre utfordringer og finne et system der endring er mulig og ønskelig.

Nå som jeg sitter og skriver kommer jeg på en diskusjon jeg har hatt med en nær venninne i forhold til barneoppdragelse en gang for mange år siden. Barn bør også få utvikle den de er, samtidig som vi som voksne veileder dem og lærer dem det vi føler vi må lære dem. Jeg viser dem gjerne hva slags muligheter og begrensninger som ligger foran dem, men de må også få støtte på den typen de er. Har jeg et barn som ikke har stor forståelse for tall, men er veldig flink til å tegne så er det opp til meg å la barnet utvikle sine evner og heller hjelpe til å øke forståelsen for tallene. Vise fram at tall ikke biter, samtidig som jeg ikke vil frata barnet muligheten til å øke sin selvfølelse. Vi har et stort ansvar for oss selv, og for våre medmennesker. Vi skal være der for dem, men vi skal ikke kreve at de endrer seg. La meg mestre dette framover nå som jeg har fått en bevissthet for det.

 

– Trinity

 

25
okt

Dag 386 – Forståelse for det du har er det som bringer deg det du ønsker

«Hvorfor er det som oftest slik at du finner ut at topp kvalitets biler er holdt ulastelig rene og ryddige av sine eiere, mens de eldre bilene er ofte skitne og rotete inni? Forskjellen er beviset på takknemlighet. Forståelse og takknemligeht for hva du har bringer deg det du ønsker. Det er slik disse menneskene tiltrakk seg bedre biler.»

Som om jeg ikke vet det. Jeg elsker en ren bil, uansett om den er ny eller gammel. Siden jeg var liten har jeg holdt biler i orden. Jeg var ofte hos morfar og vasket bilen hans. Det var alltid kjekt, jeg fikk til og med en belønning for det; både i form av penger, men aller best kjøretur. I dag har jeg ikke så ofte ren bil. Den er ryddig, men ikke alltid ren. Jeg skal ta meg et tak for å vaske den nå før kulda kommer. Kanskje det holder for dette året. Sparer lakk og understell for unødig rust. Godt å bli påminnet gode vaner. Hver gang jeg setter meg i en ren og ryddig bil føler jeg meg så heldig som kan kjøre rundt og kose meg. Jeg føler meg rik på en måte når bilen jeg kjører ser bra ut – og det gjelder spesielt på innsiden. Jeg forsøker å ta vare på det jeg har og sette pris på det.

 

– Trinity

23
okt

Dag 385 – Loven om Det åndelige tiende

«En av de største tingene du kan gjøre for å endre forholdene rundt penger er å ta ti prosent av hva du får og gi bort. Dette kalles den åndelige tiendeloven, og det er den største handling du kan ta for å få mer penger inn i livet ditt.»

Jeg har ikke hatt noe system på å gi bort ti prosent av det jeg har. Jeg gir når jeg føler jeg har lysst til å gi, for da gleder det meg og forhåpentligvis mottakeren. Det gjelder små overraskende gaver og blomster til de jeg kjenner, noe ekstra til familien eller ved å støtte en veldedig organisasjon. Jeg gir ikke til tiggere på gaten fordi jeg syns ikke jeg vil være med å oppfordre dem til å tigge videre. Jeg gir også brukte klær og ting til Frelsesarméen o.l. Jeg kildesorterer grundig, og har gjort det i flere tiår allerede, og håper det kan være et åndelig tiende mot moder jord.

 

– Trinity

22
okt

Dag 384 – Hold fokus på helse og velvære

«Ifølge loven om tiltrekning, er veien til å utrydde sykdommen ikke å bekjempe den. Hvis du bestemmer deg for at du kommer til å bekjempe sykdom, er fokuset på å bekjempe sykdommen, og vi tiltrekker oss hva vi fokuserer på. Tillat legene du har valgt å gjøre arbeidet sitt, og holde tankene fokusert på trivsel. Tenk tanker om helse og velvære. Si ord som er relatert til helse og velvære. Og forestill deg at du er helt bra.»

Dagens tekst er veldig logisk. Hvis fokuset er å bli frisk – så betyr det at du er syk og at det indirekte fokuset er sykdom. Hvis du fokuserer på sykdommen er det helt tydelig at det er dette du tiltrekker deg enda mer av. Å ha fokuset på hvordan du vil ha det og ha mer av det er virkelig en øvelse det tar lang tid å lære seg. Jeg er helse. Jeg er i harmoni. Jeg trives. Jeg er glad. Jeg har god form. Jeg er akkurat der jeg skal være. Når jeg er syk så tenker jeg at det er en beskjed fra kroppen min om at jeg må ta det mer med ro. Jeg har kanskje vært i en stresset periode eller har vært uforsiktig og ikke lyttet til hva kroppen og mitt indre forsøker å fortelle meg, jeg tror dermed at jeg blir syk av slik. Jeg er sikker på at bekymringer gjør meg syk. Jeg er sikker på at sinne gjør meg syk. Jeg er sikker på at stress gjør meg syk. Jeg er sikker på at når jeg ikke lytter til kroppen min så blir jeg syk. Jeg er sikker på at hvis jeg ikke prioriterer å slappe av, få nok frisk luft, være fysisk aktiv, spise det som er bra for meg så blir jeg syk. Derfor fokuserer jeg på at jeg ikke skal gjøre så mye av det. Jeg forsøker å lytte til kroppen min. Jeg forsøker å tilgi kroppen min om den ikke er helt i form og vips så kan jeg kjenne at den aksepterer det, ved å sette i gang å bli frisk.

 

– Trinity

21
okt

Dag 383 – Følelsen av harmoni er som følelsen av å flyte i vann

«Hva føles det som å være i harmoni med Universet? Det er den samme følelsen som når du flyter på vann. Hvis du er anspent, eller hvis du kjemper i mot vann, vil du synke. Hvis du overgir deg til vannet, vil vannet støtte deg, og du vil flyte. Det er den følelsen, og det er hvordan du harmoniserer deg selv med Universet. La spenningen gå og flyt!»

Jeg sitter nå og prøver å fremkalle følelsen av å flyte i vann. Jeg elsker vann. Jeg elsker havet. Jeg elsker å høre bølgene slå mot stranden. Jeg nyter å sitte uten tanker på svaberget ved sjøen. Jeg trenger utsikt til saltvann. Det gir meg en følelse av å være fri, lett, god, glad. Jeg har i alle fall to følelser og måter jeg flyter i vann. En er når jeg dykker og er vektløs under vannoverflaten – som å sveve i vann. Den andre er når jeg flyter på overflaten, da «holder jeg meg litt mer fast» for ikke å synke, men det er fortsatt en følelse av å være fri. Jeg kjenner på begge disse følelsene nå og lurer på om det er slik det er å være et foster i mors mage, for det kan virke logisk hvis Universet er knyttet til denne følelsen. Når jeg flyter i vann så tester jeg alltid ut hvordan følelsen er når jeg trekker pusten dypt inn og blir lettere – flyter oppover i vannmassene og når jeg puster ut og blir litt tyngre og synker mer inn i vannmassene. Skjønt, jeg blir ikke tung og jeg synker ikke for kroppen min har god flyteevne, det er bare deilig å kjenne på følelsen av å være fri og å ha litt kontroll.

I dag skal fokuset mitt være å kjenne på disse følelsene og se om jeg får en følelse av å være i harmoni og å være nær Universet.

Med ønske om en søndag i fri flyt for deg.

 

– Trinity

20
okt

Dag 382 – Med kjærlighet får du makt over livet ditt

«Kjærlighet er den høyeste makt vi har til å være i fullstendig harmoni med loven om tiltrekning. Jo mer kjærlighet vi føler, jo større makt har vi. Jo mer uselvisk kjærlighet vi føler, jo mer uutgrunnelige er vår makt. Loven om tiltrekning har blitt kalt kjærlighetens lov, fordi loven i seg selv er en gave av kjærlighet til menneskeheten. Det er en lov som gjør det mulig for at vi kan lage utrolige liv for oss selv. Jo mer kjærlighet vi føler, jo større er vår makt for å skape et fantastisk liv i kjærlighet, glede og harmoni.»

 

Kjenn på følelsen av kjærlighet og du vil forstå at det ligger mye kraft og makt i den følelsen. Den er enorm. Gjennom en årrekke har jeg ikke kjent denne følelsen – følelsen av dyp og ekte kjærlighet, men jeg begynte å late som. Jeg fant småting jeg kunne late som jeg var forelsket for og så kom følelsen snikende. Og nå kjenner jeg på denne følelsen støtt og stadig. Det er ikke slik at den stikker brådypt enda, men den er der. Jeg mikser den med følelsen av lykke inne i mellom også og da vet jeg at jeg kan finne krefter og styrke i den følelsen.

 

– Trinity

18
okt

Dag 381 – For å få svar om livet må du begynne å stille spørsmål

«Når du begynner å stille spørsmål om livet er det et tegn på du har et stort gjennombrudd. Sannheten om LIVET er rett her for alle, som sannheten alltid har vært, men bare de som stiller spørsmål få svar og oppdager sannheten. Når vi stiller spørsmål, og dypt innerst inne ønsker å vite svarene, vil vi tiltrekke oss svarene i en form som vi kan forstå. For å få svar i livet, må du begynne å spørre.»

Hva er de store spørsmål i livet? Hvem er jeg? Hvor går jeg? Hva gjør jeg? Hvor skal vi? Hvem er du? Er du virkelig? Er jeg virkelig? Hvem bestemmer? Er det en skjebne? Hvor kom vi fra? Finnes dommedag? Skal vi tro på Gud eller ikke? Er det dette som er de store spørsmålene? Eller er det; Vær så snill og hjelp meg – jeg er fortapt, hvordan skal jeg komme meg opp igjen? Det er opp til den enkelte av oss å finne de spørsmålene vi skal stille. Noen store tenkere stilte de spørsmålene jeg viste deg over, men jeg tror ikke det er sikkert at alle skal stille de samme spørsmålene. Det er kanskje ulike spørsmål til oss alle, for at vi skal nå dit vi skal. Jeg tror alle kommer til det stadiet i sitt liv da disse spørsmålene dukker opp – akkurat når du er klar for å håndtere og forstå svaret.

Lykke til med dine livsspørsmål, jeg sitter her og stiller mine.

 

– Trinity