Skip to content

Archive for

30
sep

373 – Lykke avhenger av oss selv

«Lykke avhenger av oss selv.» – Aristoteles (384-322 f.Kr)

Two of Roberta Bauman´s dresses

Lykke kan være så mangt. Jeg har en følelse av at mennesker i dag er på jakt etter så store følelser og at lykkefølelsen skal være så kraftig at det slår pusten ut av dem. Jeg tror ikke lykken opererer på den måten. Lykken er akkurat det du ønsker det skal være som gjør at du føler deg litt lettere til sinns. For meg kan lykken være å sitte med en kopp kaffe og bare se utover sjøen. Eller kjenne duften av trær tidlig på våren. Lykke er også å gå på utstilling og se på de vakre ting andre – og jeg selv – har laget. Lykke kan være å kunne stå opp på morgenen. Jeg trodde aldri jeg skulle bli lykkelig uten barn, men det ser ut til at jeg godt kan være det. Lykken min ligger ikke lagret i andre. Lykken min er bare min, og den ligger i meg. Jeg har begynt å gjøre ting som understøtter min lykkefølelse. Jeg forsøker å prioritere det – og jeg sier forsøker for jeg har lett for å la jobb, hus og heim sluke tiden min. Jeg har alltid vært et menneske som har vært der for alle andre enn meg selv, så jeg måtte isolere meg en lang periode i mitt liv, bare for å kjenne etter hvem er jeg. Jeg har ikke funnet svaret enda, men jeg holder på å krype ut av «puppen» jeg stengte meg inne i. Så fra å være en liten larve, som bare var der for andre, skal jeg snart strekke vingene mine og se om jeg er en møll eller en sommerfugl. Uansett er jeg mer fri fordi jeg kan fly. Er du lykkelig? Hva er det som gjør at du føler lykke? Tør du å fortelle noen om det? Ikke jeg, jeg er livredd for at den lille kriblingen inne i meg, som jeg kaller lykke, skal bli borte igjen – like raskt som den dukket opp kan den jo forsvinne. Når jeg ser at lykkefølelsen vedvarer – da skal jeg komme ut og fortelle om det til de jeg har nærmest meg.

 

– Trinity

29
sep

Dag 372 – Du flyttes alltid mot storhet

«Uansett hvor du er, uansett hvor vanskelig ting kan synes å være, blir du alltid flyttet mot storhet. Alltid.»

trini.no

 Storheten skal kanskje henspeile på når sjelen møter sin skaper? Vel, jeg skal være den første til å innrømme at dagens tekst er noe vanskelig å forstå. Jeg velger å tro at alt jeg har vært gjennom hittil i livet – og det som kommer – alltid vil være der fordi jeg skal samle sammen alle erfaringene mine, all kunnskapen min, all intuisjonen min for å takle de neste skrittene i livet mitt. Jeg velger å tro at bare gode ting – eller storhet – alltid ligger der langs stien, foran meg.

 

– Trinity

29
sep

Dag 371 – Se etter gaver i alt – ta spranget og stol på veien som dukker opp for deg

«Se etter gaver i alt, spesielt når du står overfor det som synes å være en negativ situasjon. Alt som vi tiltrekker oss får oss til å vokse, noe som betyr at i siste instans er alt for vår egen skyld Tilpass en ny sti og en ny retning vil kreve nye kvaliteter og sterke sider, og disse kvaliteter er alltid akkurat hva vi trenger for å tilegne oss slik at vi oppnår de store tingene fremover i livet vårt.»

Om så denne nye stien er en hengebro du ikke våger å gå over – gjør det alikevel, følg den nye retningen som dukker opp. Ha tillit til at det neste skrittet du tar er akkurat det som skal til for å få ditt liv på den rette stien for deg. Når du er tro mot deg selv, da vil alle andre vise deg respekt og ha tro på deg også. Å våge å trå ut på den nye veien gir deg styrke, det er en gave. Jeg forsøkte dette i sommer da jeg endelig fikk tatt turen over til USA. Jeg var så redd for å fly alene at jeg var veldig nære ved å avlyse hele opplegget et par ganger før jeg kom meg avgårde. I stede gikk jeg til en tankefeltterapeut som ga meg et verktøy jeg kunne bruke for å roe ned den verste klaustrofobien når jeg sitter inne i et fly. Veien var ikke over da jeg landet i Amerika, nei da hadde jeg leid meg en bil som jeg skulle kjøre ut av Boston – fortsatt alene. Jeg skulle kjøre langs Route 1 og på Interstate 95 nordover fra Boston. Med hjertet i halsen og stivt blikk satte jeg kursen sørover. Ja, jeg havnet nesten downtown Boston før jeg fikk snudd bilen og satt den i riktig kjøreretning. Takk og pris for den bommerten – for på vei ut av byen var det nå blitt mørkt, en skikkelig blue-moon hang over byen og den ble nydelig innrammet av opphenget på en av broene jeg kjørte på. Dessverre var det helt umulig å stoppe opp for å fotografere – så da blir dette et fastetset bilde på min netthinne. Dette spranget i livet mitt endret mye for meg. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal ta tak i alt jeg opplevde. Jeg skal nok skrive om det litt etter litt her. Og så får jeg ta tak i en ting av gangen. Jeg er så glad for at jeg fant igjen tilliten til å ta spranget. Jeg flyttet ikke grenser, men jeg sprengte grenser for meg selv denne sensommeren. Hurra! Kom igjen, hva venter du på? Ta spranget – hopp ut i det – ikke vent.

 

– Trinity

27
sep

Dag 370 – Dine følelser er kosmisk kommunikasjon

«Universet veiledender deg og kommuniserer med deg hvert sekund av livet ditt. Det svarer på dine tanker og det gir deg uvurderlige tilbakemeldinger gjennom dine følelser. Dine følelser er kosmisk kommunikasjon! De gode følelsene betyr, BRA FOR DEG. De dårlige følelser er der for å få din oppmerksomhet, slik at du vil endre hva du fokuserer på. Still inn på den kosmiske kommunikasjon som er med deg hver dag. Du er aldri alene, ikke et sekund. Universet er med deg, hvert sekund, veileder deg. Men du må lytte!»

Hvis du lytter til denne kosmiske kommunikasjonen som foregår mellom følelsene dine og Universet så blir du sterkere enn det som er målbart. Du kan greie alt, oppnå alt, få alt, være alt bare du tenker de rette tankene. Holder fokus og endrer følelsene dine så de harmoniserer med tankene dine. Jeg kan fortelle deg om dette i det uendelige for jeg er så sikker på at det virker. Jeg finner alltid parkeringsplass. Løsninger dukker alltid opp uten at jeg trenger å bekymre meg lenger. Jeg trekker bare pusten godt ned i magen og lar det stå til. Jeg lar det som komme skal bare få komme. Jeg blir utmattet i samspill med folk som kaver seg opp og skaper uro og utrygghet rundt seg. Jeg får nesten behov for å brøle til dem om at de må trekke pusten og ta det med ro. Om vi velger å kave oss opp eller velger å trekke pusten og ta ett skritt til siden så finner vi alltid en løsning, men hvem tror du har det best med seg selv etterpå? Og hvem blir produktiv etterpå? Nå er bare mitt store spørsmål – hvordan beskytter jeg meg mot disse andre, de som ikke vil innse eller ikke greier å innse at dette er mulig. De som absolutt ikke greier å lytte? Hvis du har gode råd om muligheter for å beskytte meg så tar jeg imot dem med stor takknemlighet. Kommunikasjon betyr ikke bare å prate. Kommunikasjon er kanskje enda mer å lytte. Vi har en munn for å snakke litt og to ører for å lytte mer. Dette gjelder i kommunikasjon med andre mennesker, men også i kosmisk kommunikasjon mellom følelsene og Universet.

 

– Trinity

26
sep

Dag 369 – Tankene dine tiltrekker deg akkurat det de tenker

«Uansett følelser du har inni deg, tiltrekker de deg din morgendag. Bekymringer tiltrekker mer bekymring. Angst tiltrekker seg mer angst. Ulykkelighet tiltrekker seg mer ulykkelighet. Misnøye tiltrekker seg mer misnøye. OG … Glede tiltrekker seg mer glede. Lykke tiltrekker seg mer lykke. Fred tiltrekker mer fred. Takknemlighet tiltrekker seg mer takknemlighet. Godhet tiltrekker seg mer godhet. Kjærlighet tiltrekker seg mer kjærlighet. Din jobb er en innside jobb. Hvis du vil endre verden, alt du trenger å gjøre er å endre måten du føler inne i deg. Hvor lett er det?»

Jeg tenker på hva jeg tenker på støtt og stadig. Når jeg oppdager at jeg går og tenker en dårlig tanke, så ler jeg litt for meg selv og tenker at jeg vil ikke ha slike tanker – og vips så har tankene flydd. Dette skjer støtt og stadig på jobben min i og med at jeg får høre veldig mye negativt og fordi min jobb er veldig preget av ad hoc jobbing så hoper ting seg opp rundt meg til tider, DA er det godt å ikke grave meg ned i «jeg får aldri gjort jobben min» «jeg orker snart ikke å høre mer på disse klagene og sutringen – gjør noe med det» «spare her og spare der, jeg kjenner at det hindrer handlingsrom i å utøve min jobb. Uansett, når jeg oppdager at disse tankene kommer i min hjerne så rister jeg fysisk på hodet og forsøker å endre til noe positivt. «Selv om jeg får høre mye negativt og ikke føler jeg får gjort jobben min, er kanskje dette som skjer akkurat det som trengs for at jeg skal være en god leder» og så vrir jeg det dit at det gjør ikke meg til en dårlig person eller en dårlig leder at noen papirer flyter på skrivebordet mitt til tider fordi jeg blir avbrutt av personalet som kommer og banker på min dør. Jeg har valgt å tro at min form for åpenhet og tilgjengelighet er akkurat det som gjør meg til en god leder. Og så er tankene snudd til noe positivt. Vi ler mye på jobben min – latter skaper mer latter.

Har du noen teknikker for å endre tankene dine fra negativ til positiv? Tenker du negative tanker i det hele tatt? Kanskje det bare er meg? Vel, jeg velger å tro at jeg er ganske så normal og jeg vet at når jeg er sliten eller stresset så håndterer jeg disse tankene dårligere enn om jeg senker skuldrene og bare tar et skritt av gangen.

 

– Trinity

25
sep

Dag 368 – I dyp takknemlighet

«For å endre livet ditt raskt, bruk takknemlighet for å skifte din energi. Når du setter all din energi inn på takknemlighet, vil du se mirakler skje i livet ditt. For å endre ting raskt, forplikt deg til å skrive 100 ting du er takknemlig for hver dag, til du ser endringen. Og FØL takknemlighet. Din makt er i FØLELSEN som du setter i ordene for din takknemlighet.»

Ingenting er sterkere enn takknemlighet, vel kanskje følelsen av kjærlighet er noe av det samme. Når jeg nå kjenner på takknemlighet så er det både for ting jeg allerede har, men også for det jeg ser for meg skal være min framtid. Jeg er veldig takknemlig for mye. Det gjør meg både stolt og ydmyk å være fyllt av takknemlighet. Jeg bruker denne følelsen bevisst for å føle godhet og for å oppnå gode ting videre. Blant annet er jeg takknemlig for at jeg er dyktig med data, jeg er utrolig takknemlig for at jeg lærer veldig fort. Jeg suger til meg ny lærdom og omsetter den i bruk forholdsvis raskt. Kanskje er det i form av å være både apekatt og papegøye som hermer, men det tar ikke lange tiden før jeg har gjort ny lærdom til min egen. Jeg er også veldig takknemlig for alle mulighetene i livet mitt, for alle menneskene som er innom og som har vært innom og for de som skal komme innom. Alle disse menneskene har vært med og forme meg til å bli den flotte kvinnen jeg er i dag. Tusen takk alle sammen.

 

Takknemlig hilsen – for det er takknemlighet jeg føler når jeg ser at det er noen innom og leser det jeg skriver og produserer her inne på bloggen også.

 

– Trinity

24
sep

Dag 367 – En affirmasjon for resten av ditt liv

En affirmasjon, eller bekreftelse for resten av livet ditt: «I det nye bildet av de kommende årene ser jeg livet mitt vokse og utvide seg i alt, i helse, ungdom, og ubegrenset energi til alle tider og under alle omstendigheter. Jeg ser meg selv i fullstendig frihet. Jeg ser ubegrenset vekst i min personlige kapasitet, mentale kraft, og intellektuelle glans. Jeg ser stadige forbedringer i alle deler av min personlighet og min kropp. Jeg ser daglig vekst i min visdom, forståelse, innsikt og erkjennelse. Jeg ser meg selv i fred, harmoni, kjærlighet og glede, og jeg ser min karakter utvide seg til å bli sterkere og vakrere. Jeg ser evigvarende vennskap, bekjentskaper og miljøer. Jeg ser meg selv i evig glede og uendelig lykke.»

Jeg har skrevet om affirmasjoner tidligere, men ingen så kraftfull som denne. Jeg kjenner at den tar tak i meg – langt inn i sjelen min. Kanskje har jeg endelig funnet en affirmasjo – en bekreftelse – jeg kan tro på. Og om jeg gjentar den lenge nok så blir det en sannhet for meg. Jeg skal nå skrive den ned og henge den opp et par steder i huset og på kontoret mitt. Kanskje til og med på døren inn til kontoret mitt slik at andre kan få gleden av den også.

Med ønske om en strålende uke

 

– Trinity

23
sep

Dag 366 – Dine nåværende tanker skaper ditt framtidige liv

«Dine nåværende tanker skaper ditt framtidige liv. Hva du oftest tenker på eller fokuserer mest på vil vise seg som livet ditt.»

Jeg savnet å bli minnet på å tenke positivt. Jeg har klart meg bra veldig lenge, men i den senere tid har jeg kjent at jeg bare tenker at jeg savner å tenke positivt. Det blir negative tanker og følelser av slikt. Jeg lover ikke at jeg greier å holde tritt hver eneste dag, men jeg skal forsøke så godt jeg kan. Jeg har kjøpt en oppgradering av Appen The Secret.

Ved positiv tenking og fokus har jeg nådd enda flere av de drømmene og planene jeg hadde før sommeren. Håper du har opplevd det samme også.

 

–  Trinity

22
sep

Gode råd mot kvalme

På jobben har vi hatt en del gravide og andre som ikke har vært i form i den siste tiden. Kvalme har vært noe vi har hatt fokus på. Som sykepleier vet jeg at det finnes gode medikamenter mot kvalme, men det finnes også veldig gode alternativer mot kvalme. Vi har forsøkt det meste for å finne ut om kjærringråd og erfaringer har noen effekt. Vi kom fram til at det har de. Har du vært kvalm noen gang og ønsket at det var noe du kunne få i deg for å slippe den vonde smaken i munnen, eller tomhetsfølelsen i magen? Her er noen av de botemidler vi forsøkte.

1) Raspet eple – ja vi forsøkte både raspet eple, men også vanlig eple. Vanlig eple var ikke fristende, men det var virkelig eplerasp. Og det hjelper. Vi endte med å skrelle et eple og raspe det med et rivjern, så fikk pasienten småspise av denne syrlige friskheten og det hjalp.

2) Ingefæravkok – med litt sukker i så ble dette både kvalmestillende og energigivende. Det kunne oppleves som at ingefæravkok hadde god effekt på å roe magen ned også. Hvis du ikke liker ingefær så er ikke dette noe for deg.

3) Små biter av Mariekjeks – tørr kjeks roer også magen. Utfordringen lå i å finne noe å drikke til kjeksen som virkelig er tørr.

4) Eplejuice har også en effekt du kan forsøke.

5) Frisk luft i rommet er også godt.

6) Å ha det ryddig rundt deg er effektivt, det skaper den roen du trenger for å føle deg bedre.

7) Demp flombelysningen til et mer behagelig lys, det hjelper så du ikke blir så sliten.

8) Å ha noe du kan kaste opp i, og tørke deg med i nærheten.

9) Så raskt som mulig begynne å spise grovt brød, eller annen mat med fiber, slik at magen og tarmen har noe å jobbe med. Å opprettholde tarmperistaltikk er også kvalmereduserende. (Tarmperistaltikk er den bevegelsen tarmen gjør for å føre mat og andre ting nedover og ut, dette er sammentrekninger som skjer automatisk uten at du kan påvirke det – hører med det autonome nervesystemet).

10) Sist, men ikke minst. Pass på å holde roen, sov litt og slapp av så henter du styrke og er på bena igjen før du vet ordet av det.

Lykke til neste gang du føler deg litt uvel og kvalm.

 

– Trinity

21
sep

Endelig er hverdagen tilbake

Nå har jeg lagt sommeren bak meg og har endelig satt meg ned for å skrive noen velvalgte ord igjen. Piffen gikk ut av meg da jeg hadde blogget om Hemmeligheten i ett år. Jeg oppdaget at jeg savnet den. Jeg skjønner nå at jeg trenger å minne meg selv på den formen for tankegang hver eneste dag. Så jeg kommer nok til å dele fra den oppdaterte Appen min etterhvert.

Hvordan har din sommer vært? Min ble tilbrakt på jobb etter en kraftig lungebetennelse på forsommeren. Jeg som sykepleier hadde godt av den erfaringen det er å ha en lungebetennelse. Jeg skjønner nå hvorfor legene sier at det er viktig å ta det helt med ro mens det verste pågår ellers vil sykdomsforløpet vare lenger enn nødvendig. Jeg er jo ikke flink til å ta vare på meg selv så jeg hørte jo ikke etter. Jeg er ganske sta og opplever ofte at jeg gjør som jeg kjenner for, selv om det innebærer å ikke ta i mot råd fra de som er klokere enn meg selv.

Å være på sykehjemmet på jobb gjennom hele sommeren var faktisk veldig hyggelig. Jeg hadde flotte kollegaer der og noen helt fantastiske sommervikarer. Nå skjønner jeg ikke helt hva som skjedde for plutselig var alle vikarene borte og de faste tilbake og vi er nå i gang med hverdagen igjen. Selv tok jeg ferie for å dra på workshops, men det blir et eget blogginnlegg, eller to, i løpet av høsten.

Tusen takk for at du kom innom – håper du får en flott høstdag. Hvordan er høstværet der du er? (eller – hvordan er steinen der du er?)

 

– Trinity