Skip to content

Archive for

23
jul

Sommerens beste frokost.

Sommerens favoritt antioxidant frokost
Har jeg fortalt dere om frokosten jeg spiser denne sommeren? Yummi!
Jeg beginner med et glass “Best of Greens” far Pure Planet – på tom mage. Dette tar jeg for å styrke et svekket immunforsvar etter lungebetennelse og påfølgende sommer influensa. Så spiser jeg en deilig frokost full av antioxidanter. Jeg blander stort sett det jeg har; 1/4 eple, 1/4 pære, 1/4 kiwi, nesten en 1/2 banan, litt melon, noen havreflakes, 1 ss kesam og litt bær og frø til pynt for å toppe det hele. Jeg sier bare N A M. Jeg oppfordrer deg til å prøve, jeg kommer i alle fall til å fortsette.
For å holde blåbær og bringebær friske har jeg frosset dem ned på et fat slik at de blir frosne hver for seg før jeg samler dem i en boks – da har jeg friske bær hver eneste dag.

– Trinity

18
jul

Vanilje eller Vanillin

I går begynte jeg å lese en bok jeg fikk anbefalt, etterhvert som jeg leste dukket det opp kunnskap jeg egentlig ikke vil ha.

Vaniljestenger

Jeg kjenner meg naiv og godtroende. Ikke visste jeg at matvarer med vaniljesmak ikke har blitt smakssatt med noen form for vanilje.

Tørkede vaniljestenger

Ekte vanilje finnes i 2-3 % av alle matvarer som «inneholder» vanilje. Ekte vanilje kommer fra en spesiell type orchidé og er veldig kostbart.

formelen for smakstilsetningen vanilin

Den vaniljen jeg smaker er kunstig framstilt og heter Vanillin. Vanillin framstilles av råttent grantømmer – fra de dype svenske skoger.

vaniljesmak kommer fra råtne grantrær i sverige

Det er ikke morsomt å lese at vi er utsatt for så mange kunstige smakstilsetninger at vi ikke liker den originale smaken av de ekte råvarene hvis vi får det. Vi kan ikke engang stole på at matvarer med «ekte vaniljestang» er produsert på ren vanilje, her brukes det nemlig begge deler for å redusere produksjonskostnader og for at vi skal like det.

japanske forskere har funnet annen kilde til vanilin

Når det er skrevet er det ikke så ille at matvarer er tilsatt fiber fra gran, verre er det å vite at japanske forskere har funnet en ny måte å framstille Vanillin. Denne måten er fra ren kumøkk. Hva syns du om det?

Blir svenske kyr nå produsenter av vaniljesmak?

Det er ikke kjent at denne formen for Vanillin brukes til annet enn parfyme, kremer ol som lukter vanilje. Men før vi vet ordet av det så finnes dette i yoghurten eller i iskremen vår.

Vanilje kommer fra orchidéen Vanilla planifolia

Så mye for den deilige smaken av vanilje. Det neste jeg får vite er vel at fn vaniljestang faktisk ikke er vanilje, men en kunstig framstilt bark fra et eller annet tre som heller aldri har kommet fra et eksotisk sted som Mexico eller Madagaskar. – Trinity

15
jul

Et kjært gjensyn

Multa – min absolutte favoritt. I flere år har jeg vært forhindret til å komme meg til fjells for å se etter naturens absolutte gull. I går så jeg endelig noen eksemplarer.

Image

På langt nær modne enda, men de bærer budskap om naturens grøde. Hvis vi vil finner vi mye i naturen det er vel verdt og ta vare på. Jeg liker sylting og safting.

0image

Nå som helsa og kroppen er bedre igjen er det kanskje mulig å plukke litt av hvert i hus for vinteren.

1image

Jeg er ikke så kjent i mitt nærområde at jeg vet hvor jeg skal gå for å finne det ene eller det andre så det kan bli spennende og se om jeg treffer. I og med at sommeren har vært så våt skal jeg snart se etter årets sopp. Blåbær og tyttebær bruker jeg å plukke litt av, bringebær og jordbær bruker jeg også å få i fryseren. I år drømmer jeg om munter. Den på det nederste bildet smakte fortreffelig etter at den hadde vært fotomodell. – Trinity

13
jul

Recovery

Nå skal jeg endelig begynne å nyte sommeren. Etter å ha vært totalt utslått av lungebetennelse og påfølgende  sommerinfluensa er jeg endelig på bedringens vei. Jeg vil gjerne komme med en innrømmelse. Det er smertelig stor forskjell på å lese og ha eksamen om lungebetennelse og det å faktisk ha lungebetennelse – ikke visste jeg at det var så utrolig utmattende. Jeg har alltid vært klar over forskjellene mellom teori og praksis. Innen mitt fagfelt er det veldig store ulikheter mellom det vi lærer og lærer bort og det vi makter å utføre. Vi lærer nemlig det ideelle, som er omsorg, omtanke, tilstedeværelse, helhetlig pleie osv mens vi i utøvelsen hemmes av trange rammer som økonomi, effektivisering, nedleggelse, spesialisering osv. Det er virkelig ikke lett å komme ut i jobb som nyutdannet, entusiastisk sykepleier og forstå hvordan alle sykdommer påvirker mennesker og ingen kan forvente at en god sykepleier er en som har gjennomgått de fleste sykdommer selv. 

Bilde

Så nå som jeg har prøvd ut to sykdommer i sommer er det på tide å få litt frisk luft, trene opp alle muskler som «skrumpet inn» og ta tilbake hverdagen. Jeg liker faktisk hverdager, men ser også fram til en fantastisk sommer og ferie. 

Bildet har jeg redigert mens jeg var syk, så det kom noen få gode resultater av å ikke greie noe annet. 

– Trinity

12
jul

En dag vil alt bli bedre

Har du tatt deg selv i å tenke at – én dag, da må alt bli bedre? Én dag når bare — er gjort eller — har skjedd, DA blir alt bedre? Er dette de rette tankene i forhold til Hemmeligheten/ The Secret? Nei, om du er som meg og tenker slike tanker så må vi bare greie å forandre på dem snarest.

Hjalp det? Fikk du dratt smilebåndet litt oppover nå? Kanskje det ikke er så mye som skal til for å forandre på dine tanker? Jeg jobber med noen veldig store vanskelige tanker for tiden. Jeg skal overvinne en av mine frykter, og jeg vet jo at jeg egentlig gleder meg til det jeg skal gjennomføre. Jeg har ventet på muligheten i snart ett år og nå ser det ut til at jeg skal få det til. Utfordringen ligger nå i å slippe kontrollens om har dukket opp som et mørkt teppe over meg. Jeg skal forsøke å ikke tenke at dette er vanskelig, at dette er slitsomt, at dette er krevende osv. Jeg skal forsøke å fokusere på alt jeg skal lære, alt jeg skal oppleve, alle jeg skal bli kjent med, og ikke minst at jeg skal greie å gjennomføre noe helt på egenhånd. Hvorfor tenker jeg da disse negative tankene om at det blir slitsomt, skummelt, vanskelig, utfordrende, har jeg råd osv osv – jo av den enkle grunn at hvis jeg gleder meg kan jeg jo risikere å bli skuffet… Hvis jeg derimot er nøktern – og realist som jeg kaller det heller enn pesimist – ja da blir jeg forhåpentligvis bare positvit overrasket. Har noen sagt at det er enkelt å forandre tankesettet sitt? Vel, Hemmeligheten/ The Secret får det kanskje til å høres sånn ut, og jeg vil jo så gjerne. Jeg gleder meg også til å blogge om det jeg skal oppleve. Men det blir ikke før det skjer.

Inntil da – en tegning av en hund som kanskje kan lette litt på dagens tanker.

 

– Trinity

11
jul

Ekeby Gård

På søndag kom jeg meg endelig avgårde til Ekeby Gård, rett utenfor Moss. Jeg har tenkt på det lenge og nå kom muligheten. Gården ligger virkelig flott til og stedet bringer en sjelelig ro. Denne gården er kjent for sitt geitetårn for afrikanske geiter. De har et samarbeid med en Gård i Sør Afrika, Fairview Wine and Cheese Estate og markedsfører seg med at de to gårdene er de eneste med geitetårn.

Jeg var der sammen med en venninne og vi skulle spise lunsj, dagens lunsj var Biff salat og gjett om jeg fikk meg en overraskelse. NAM sier jeg bare! NAM vil jeg gjerne si igjen. For det var en supergod salat vi fikk servert.

Trinity var på Ekeby Gård

På gården drives en restaurant, en gårdsbutikk med økologiske og naturlige matvarer. Her er det både kortreist og langreist mat. 100% rugpasta, ren kakao, ulike typer tea og kaffe, krydder, oljer etc er noe av det du kan bli fristet til å handle her. Jeg ble positivt overrasket over gårdsbutikken og restauranten.

Jeg hadde lest om Ekeby geitetårn før jeg dro dit, og jeg trodde det skulle være mer barnevennlig. Jeg hadde innbilt meg at det var mulig for barn å gå inn til disse geitene og klappe de, ikke bare stå utenfor et gjerde og se på dem. Dermed ble ikke dette så barnevennlig som jeg hadde håpet på. Kanskje det var noe der jeg ikke fikk med meg?

Etter at jeg kom hjem ville jeg lese enda mer om geitetårnet og Fairview, og da skjønte jeg at det i alle fall finnes 4 slike geitetårn i verden. Et på Ekeby i Norge, et på Fairview i Sør Afrika, et i Argentina – Finca el Rocio og et i USA – i Findalay, Illinois. Tårnet i USA er ikke knyttet til en gård på samme måte som de andre. Tårnet i Findalya kalles «Tower of Baaa» – og da jeg hørte det trodde jeg det var en spøk. Baaaa som i Bææææh. Opprinnelig kom dette geitetårnet fra en vingård i Portugal, Avaleda – siden jeg ikke er stødig i portugisisk kan jeg ikke si om det stemmer. Uansett er det morsomt å ha sett ett av disse få geitetårnene som finnes i verden. Skulle gjerne sett at det var «noe mer» uten at jeg egentlig helt vet hva dette «mer» er. Jeg syns jo synd på geiter (og andre dyr) som lever innestengt på små områder slik som disse.

– Trinity

10
jul

Hvilket trinn nådde du i dag?

Hvilket trinn nådde du i dag?

Hvordan går dagene dine? Får du gjort det du ønsker? Selv har jeg satt meg som mål å lage målsetting for meg selv, men jeg har liksom ikke kommet i gang enda. Jeg tror jeg nådde opp til blått trinn – kanskje grønt i dag. I morgen skal jeg finne ut hvordan jeg gjør det og gjøre det. Jeg vil i alle fall. Det tar bare litt tid.

Denne trappen kan du bruke hver eneste gang du skal gjøre noe og ikke helt vet hvordan du skal begynne. Se den for deg for den er enkel å huske på. Den kan brukes i forhold til den minste lille ting og de største omskiftninger i livet. Livsendringer må også gjennom disse stegene før de iverksettes. Den kan brukes i forhold til å endre tanker du ikke ønsker og til å lære å gi slipp.

Jeg tror jeg skal printe ut dette bildet og henge det opp et par steder jeg kan se det inn i mellom – bare for å forsikre meg om at jeg ikke blir stående nede på vil og kan ikke nivået i noen saker.

Ha en god kveld

 

– Trinity

9
jul

Vakre bilder skapes fra mørke

Hvis du ikke har det bra akkurat nå, du føler det som at livet er bare mørkt, så husk viktigheten av å snu tankene dine og komme igang med å endre måten du ser på livet ditt på.

 

– Trinity

9
jul

Borre Kaupang – Borremarkedet 2012

For 12. gagn arrangeres Borremarkedet, Norges største vikingmarked. Det er mitt første besøk til dette årlige arrangementet og jeg skal innrømme at jeg er en smule overrasket og overveldet. Det var som å trå inn i en filminnspilling eller et teater – der skuespillere, statister, produsenter og tilskuere var i en salig blanding.

En enestående og fantastisk detaljrikdom skal jeg lete lenge for å finne igjen. Jeg skulle gjerne hatt bedre vær og bedre tid, men jeg ville nok ikke deltatt på et slikt arrangement selv – jeg kan ikke se meg selv som viking – hverken som trell eller dronning.

Inne på markedet var det mulig å kjøpe veldig mye forskjellig, alt fra leketøy, våpen, smykker, klær, garn, osv osv. Hvis jeg, mot formodning, noen gang skulle deltatt på et slikt sted ville jeg satset på å selge kortreist mat og bruksgjenstander for matlaging o.l. Det er veldig mange kvinner og barn som kommer på slike festivaler og jeg tror det ville vært penger i å satse på dem. Så hvis du driver med treskjæring, dreiing og du tenker dette kunne vært interessant for deg å delta på – ja da tror jeg mange nok satser på ulike former for våpen.Barna kunne forsøke å bake sitt eget brød, vel med honning på så smakte det ikke så verst. På markedet i år ble det lært bort å farge garn – med hjelp av en manns morgenurin. Det måtte være en sterk og veldig sunn mann – da ville urinen være best egnet til garnfarging.

Kvinnene sto nok ofte og speidet utover havet i vikingetiden. De ventet på sine staute menn som var ute i hird og plyndret. På markedet var det en stor leir av telt i flere rader fra strandlinjen og inn i skogen. Et helt fantastisk skue.

Flere av teltene og tipiene var merket eagleroad.dk og er spesiallagde for å være mest mulig naturtro og naturlige.

Til neste gang.

 

– Trinity

7
jul

Slutt på Hemmeligheten/ The Secret

Så var jeg kommet til dagen med tomrom! Tomheten slår over meg fordi jeg har kommet helt rundt med Appen «The Secret Daily Teachings». 365 dager – et helt år har jeg fulgt Hemmeligheten. Jeg vet at jeg har blitt mer opptatt av å tenke positivt og endre mine tanker. Jeg har opplevd stor motgang når jeg snakker om det i omgangskretser jeg frekventerer, men da lar jeg bare tankene mine endre seg og snakker om noe annet. Jeg vet nemlig at det virker. Å holde fokus og sette meg mål er noe jeg har blitt flinkere til også i dette året. Det er ikke umulig at jeg følger et nytt år med Hemmeligheten, men da skal du slippe å bli med. Om du ønsker å gjøre det kan du evt lese de gamle innleggene jeg har publisert her. Hvis du har en iPhone kan du laste ned appen fra appstore og følge med på den måten. Det er også mulig å kjøpe inn 365 nye dager til eksisterende app. Kanskje gjør jeg det, men da tror jeg ikke jeg skal følge opp den her. Tiden får vise om tomrommet blir for stort til å bære 😉

Daily Teachings

Min reise i meg selv i forhold til meg selv, andre og min åndelighet slutter i alle fall ikke her. Og jeg kommer muligens til å dele reisen med deg som er innom og leser. Det som er sikkert er at jeg kommer til å blogge mer og mindre daglig – for det er så utrolig morsomt. Ha en strålende lørdag.

 

– Trinity