Skip to content

Archive for

13
mar

Dag 250 – Universets høyeste kraft er Kjærlighet

Dag 250:

Fokuser på hjertet ditt og føle kjærligheten i ditt hjerte. Universets Høyeste Kraft er Kjærlighet, og din direkte tilgang til all den kjærlighet som blir tilbudt deg er gjennom hjertet.

Når Hemmeligheten/ The Secret forteller at Universets største kraft er kjærligeht og denne kjærligheten får du kontakt med gjennom ditt hjerte er det vel ikke selve hjertemuskelen de tenker på?

Det er vel neppe slik at Hemmeligheten/ The Secret tenker på hjertemuskelen når de skriver at Universets kjærlighet tilbys deg gjennom hjertet. Det er vel mer i overført betydning vi snakker om hjerter, følelser og kjærlighet? Jeg går ikke rundt og forteller noen at jeg elsker dem av hele mi blodpumpe, for det er jo nettopp det hjertet er – et organ som pumper blodet rundt i kroppen vår og renser det for CO2 og tilfører det O2. Jeg antar at det er hjertet som symbol på kjærlighet som ligger i tankene til forfatteren her. På samme måte er roser et symbol på kjærlighet, skjønt hjertet symboliserer følelsene.

Noen hjerter betyr mer enn andre

Noen hjerter betyr mer enn andre. Noen hjerter får vi uventet overraskende akkurat når vi  trenger dem som mest og kanskje fortjener dem som minst. Og det er akkurat disse hjertene jeg tenker på når jeg tenker på den ultimate kraft. I går prøvde jeg en meditasjon som heter “Ditt indre barn” og den var nært knyttet til hjertet og følelsene i hjertet. Det var veldig interessant å kjenne.

Jeg har lest om mennesker som har fått transplantert et annet menneskes hjerte i sin kropp og de forteller at de endrer personlighet, de endrer følelsene sine og de føler de blir et annet mennske – og at de kjenner seg igjen i den personen de har fått hjertet av når de møter pårørende av donoren. Vel, om dette stemmer eller ikke skal jeg ikke gå dypere inn på her og nå, men det er en interessant tanke å ta med videre. Er det virkelig slik at følelsene våre sitter i hjertet? Sånn rent bokstavelig? Er det da i superior vena cava? Eller i høyre hjertekammer?

 

– Trinity