Skip to content

Archive for

13
Feb

Dag 221 – Ta vare på deg selv først, hvordan kan du hjelpe andre om du ikke hjelper deg selv først

Dag 221:

Med mindre du fyller deg selv opp og tar vare på deg selv først, har du ingenting å gi noen. Derfor er det viktig at du har en tendens til å tenke på deg selv først. Ta hånd om din egen glede først. Folk er ansvarlig for sin egen glede/ lykke. Når du har en tendens til å glede deg og gjør det som trengs for at du føler deg bra, er det en glede å være rundt deg og du er et lysende eksempel til hvert barn og hver person i livet ditt. Når du føler glede trenger du ikke engang å tenke gevinst. Det er et naturlig overløp.

Når du er glad får du andre til å føle seg glad. Ta derfor vare på deg selv før du tar vare på andre.

Jeg tenker ofte på akkurat dette. De som jobber med mennesker og som ikke tar vare på seg selv, men setter alle andre foran seg selv – det må da være store deler av dem som blir utbrent og som ikke greier å stå i sitt yrke?

Hvis du ikke tar vare på deg selv først har du virkelig ikek noe å tilby andre. Til og med på flyet skal du sette på deg oksygenmasken før du hjelper andre å få oksygen. For hvis ikke du gjør det og du besvimer, hvem hjelper da de andre?

Husk å fyll opp ditt eget energilager før du går i møte med andre. Hvis du ikke greier å fylle opp lageret ditt, så påse i alle fall at du har satt opp en beskyttelse slik at ingen får muglighet til å tappe deg for energi.

Hurra! I dag er det mandag og du strømmer over av glede og lykke!

 

– Trinity