Skip to content

Archive for

12
Feb

Dag 220 – Ressursene på vår planet skapes også av våre tanker

Dag 220:

Hvis vi tror det er mangel på ressurser på planeten vår, så er det den virkeligheten vi skaper i vår livserfaring. Å se mangel av noe slag i verden er ikke å forstå den universelle sannheten om at vi skaper vår virkelighet, at alt vi ser er effekten, og at årsaken er inne i oss. For å oppleve en annen virkelighet i forhold til ressurser, er det kjent at alt vi har å gjøre er å tenke overflod av alle ting, og da vil overflod i verden avsløre seg selv til vår livserfaring.

Fattigdom er et masseødeleggelsesvåpen (MØV)

Da jeg fant dette skiltet kjente jeg at jeg kanskje har vært noe naiv, for jeg har aldri sett så sterkt på fattigdom. Samtidig kjenner jeg at det er mye sannhet i det. Når jeg ser utover jordkloden vår så er det virkelig stor fattigdom, ikke bare blant det enkelte mennesket, men også i forhold til naturressurser, sosial samhørighet og andre former for fattigdom. Hva kan vi gjøre med det?

Fattigdom er økende også i "Vårt lille land", og vi må kjempe mot å la fattigdommen øke enda mer

Når jeg tenker på fattigdom i dag så tenker jeg mest på den økende fattigdom som foregår i Norge, jeg har skrevet om dette tidligere i bloggen min og jeg tenker på det en gang i blant. Norge var et fattig land og våre forfedre og formødre utvandret, spesielt til Amerika, så opplevde vi en økonomisk vekst og vi begynte å få det bedre og bedre i Norge. Så har vi begynt å bli grådige, samtidig som vi gjerne blir “latere”. Nå i dag handler det ikke om å gjøre/ utføre/ handle/ tenke, i dag handler det om å føle/ og om å være noen. Vi har gått fra å gjøre til å være – så det er kanskje ikke så rart at ingenting blir gjort? Hva kan vi gjøre med det?

Hva er rikdom for deg? Hvordan kan du mindmappe rikdom for deg selv? Husk å holde fokus

Hva er rikdom for deg? Det er denne rikdommen du bør fokusere på, ikke bare for deg selv, men for hele menneskeheten og for planeten vår. Har vi ikke forsømt planeten lenge nok nå? Er det ikke på tide at vi renser den så godt vi kan? Vi må fokusere på ressursene og ikke på fattigdommen, forsøplingen, ozonlaget, krig osv. Det er opp til oss selv å fokusere på det som er godt. Etter at jeg leste Hemmeligheten/ The Secret første gang har jeg nesten ikke fulgt med i nyhetene. Jeg får med meg hovedtrekkene, men jeg leser ikke detaljene i de ulike sakene, spesielt ikke de negative detaljene. Det har vært befriende for meg. Jeg har lest “Gutten som vendte tilbake fra himmelen” om Alex Malarkey – og han beskriver Himmelen som et fantastisk sted. Om vi tror vi har funnet den storslotte soloppgangen eller en utsikt som tar pusten fra oss – så vil han at vi skal vite at vi har forurenset jorden så mye at den er blass i fargene i forhold til det vi vil oppleve i himmelen og vi har forurenset planeten vår så mye at det må store ressurser til for å rense den. Hva kan vi gjøre med det?

Tiltrekker du deg rikdom eller fattigdom?

“Vokt dine tanker for de blir ord. Vokt dine ord for de blir handlinger. Vokt dine handlinger for de blir … vaner. Pass på dine vaner, for de blir din karakter. Og vokt din karakter, for den blir din skjebne!” (Margaret Thatcher).

Jeg håper du har en like flott søndag som det jeg har. Her skinner solen, det er snø og noen få kuldegrader, det er rene påskestemningen. Jeg ønsker deg i alle fall alt godt for denne dagen.

 

– Trinity