Skip to content

Archive for

5
Feb

Tårnagenter i kirken

Er du klar for utfordringen? Tårnagent i kirken i en hel helg

Horten kirke var fyllt til randen av Tårnagenter denne helgen. Alle byens 3. klassinger var innvitert inn i kirken for å løse mysterier. Ut fra gleden som lyste i øynene på barna under gudstjenesten i dag er det ingen tvil om at det var en suksess.

Agenten

Det var sjefsagenten som innviterte barna. Sjefsagenten hadde laget ulike mysterier som agentene skulle løse. Før de kunne komme inn i kirken på lørdag måtte de oppgi et hemmelig passord.

Å klatre alle trinnene til toppen

Barna fikk komme opp i tårnet hvor de møtte Tårnagenten som fortalte om ting vi som ikke var til stede ikke fikk vite noe om. Mye hemmelighetskremmerier.

Skal tro om noen var redd for spøkeler i tårnet?

Skal tro om noen av barna var redd for spøkelser i kirketårnet i går kveld. For de var i kirken til langt utover lørdagskvelden. Og tidlig tilbake på søndag.

Alle agentene hadde fått hver sin t-skjorte

Alle barna fikk tøffe t-skjorter fra menigheten.

Det ble lenge å vente for agentene på balkongen før Gudstjenesten startet

Tårnagentene underholdt med sang - som "Jeg er en superhelt", "Når det stormer" mmTårnagentene hadde framvisning og tolkning av Efeserbrevet Tårnagentene fremførte også en bønn

Barna inn i kirken er et av mottoene til Den Norske Kirke

Etter at kristendomsundervisningen er sterkt redusert i skoleverket i Norge så har Den Norske Kirke satt i gang med en måte å lære barna det kristne budskap, nemlig ved å innvitere barna til å være Tårnagenter. Det er ikke alle kirker i landet som har kommet i gang med dette enda, men i Horten Menighet er det andre året de arrangerer denne happeningen for barna.

Jeg syns ikke barna har vondt av å lære om Gud, Jesus, Kirken, Nåde, Den hellige Ånd, Bønn, Gleder og Sorger. Mange barn er “naturlig kristne”, det vil si at de tror på Jesus og Gud uten at de har blitt oppfordret eller påvirket av andre. Det er veldig interessant å høre om alle barna som “bare er kristne”, hvor resten av familien ikke er det. Jeg skulle ønske vi voksne var sterkere til å la barna finne ut av denne lengselen i seg selv, uten at vi kuer den for dem.

“La de små barna komme til meg", sa Jesus.

 

– Trinity

5
Feb

Viking lover

§ 1 Vær modig og aggressiv

Vær direkte

Grip alle muligheter

Bruk ulike angrepsmetoder

Vær allsidig og smidig

Angrip ett mål av gangen

Ikke planlegg alt til minste detalj

Bruk kvalitets våpen

Vikinglov § 1 Vær modig og aggressiv.

 

§ 2 Vær forberedt

Hold våpnene i god stand

Hold deg i form

Finn gode kamp frender

Bli enig om viktige områder

Velg en leder

Vær alltid beredt

 

§ 3 Vær en god kjøpmann

Finn ut hva markedet trenger

Ikke lov det du ikke kan holde

Ikke krev for høye priser

Innrett deg slik at du kan komme tilbake

Vær en god kjøpmann

 

§ 4 Hold orden i leiren

Hold ting i orden og organisert

Arranger morsomme aktiviteter som styrker gruppen

Sørg for at alle gjør nyttig arbeid

Konsulter alle medlemmene i gruppen for råd

Hold orden i leiren

 

Da jeg ryddet i en del gamle kort fant jeg igjen disse Vikinglovene. De er utrolig relavante også i dag. Det finnes ikke et snev av Jantelov i disse gamle lovene som eksisterte i vikingetiden. Hvor kom egentlig Janteloven inn fra? Hva var det som gjorde at nordmenn begynte å få så dårlig selvfølelse at vi var nødt til å rakke ned på andre som var modigere enn oss selv? Det er kanskje på tide å ta tilbake disse gamle Vikinglovene? Vær modig og aggressiv, Vær forberedt, Vær en dyktig forhandler og Hold orden i leiren. Disiplin, mot og kløkt – det ser ikke ut til å ha skadet noen før. Vi har nok litt for lite av disse gamle, verdifulle dydene i vårt samfunn i dag. Det er bare den enkelte av oss som kan gjøre noe med det. Lykke til.

 

– Trinity