Skip to content

Archive for

2
Nov

Dag 119 – Gi slipp på det du tror og bli ett med sannheten.

Dag 119:

Mennesket er gjort opp for to ting, deres tro og sannheten. Når du gir slipp på din tro, vil du se mer av sannheten. De største menneskelige vesener som noensinne har levd, hadde mot til å gi slipp på tro, og de ble sannheten. De viste oss veien.

sannhet_tro

Vi tror det vi har blitt opplært og det vi hører og ser, men det er ikke nødvendigvis sannheten. Er forskningsresultater sannheten? Er erfaringene våre sannheten? Neppe, forskning baseres på funn i små grupper og forholdsvis små utvalg – OG det er mulig å finne motstridende forskningsresultater av samme sak – hvem velger vi da som sannhet? Jo det som bygger opp under det vi trodde i utgangspunktet. Tro kan du gjøre i kirka hørte jeg alltid, du skal vite. Men det jeg vet er vel basert på det jeg antar – og antagelser er tro.

Jeg vil gjerne vite sannheten – jeg vil gjerne forholde meg til sannheten. Jeg liker ærlighet og åpenhet – jeg vil ikke lyve og jeg vil ikke at andre lyver til meg. Jeg vil høre sannheten – selv om jeg ikke liker sannheten så vil jeg gjerne høre den.

Jeg er noe usikker på dagens tekst – hvem er det som har vist oss veien? Hvem er disse store menneskene? Er det filosofene fra antikken? Vel, baserte ikke de mye av sine antagelser på tro og erfaring? Er det Graham Bell eller Vasco Da Gama eller andre oppfinnere og oppdagelsesreisende? Eller er det Mor Theresa – en kvinne som ofret alt sitt for å hjelpe andre, baserte ikke hun også sin hjelp på tro? Eller er troen på Gud sannheten?

Hva er det som gjør at tro, antagelser og sannheten forandrer seg? La oss gjerne filosofere mer over det.

Det eneste jeg får ut av dagens tekst er at jeg nok kommer til å gå og gruble på dette i hele dag. Hvis du har en bedre forklaring på tro og sannhet – så vil jeg veldig gjerne høre om den.

 

– Trinity