Skip to content

Archive for

30
nov

Dag 147 – Du begynner nå å forstå at loven om tiltrekning virkelig stemmer

Dag 147:

Du har nå forstått at det finnes i overflod for deg, og det er ikke din jobb å regne ut "hvor" pengene vil komme til deg fra. Det er din jobb å spørre, å tro du får, og føler seg lykkelig nå. Overlat detaljene på hvordan det vil gå til til Universet .

Penger finnes det overflod av - og det er ikke din jobb å regne ut hvor de vil komme fra til deg

Vi er vel alle oppdratt med ord som: “Det er ikke noe som kommer av seg selv!” “Du må jobbe hardt for å fortjene noe.” “Ingen ting er gratis.” “Du får tjene til livets opphold". Og mange andre versjoner over samme tema. Det er nettopp denne lærdommen som er helt feil i forhold til dagens tekst og Hemmeligheten/The Secrets Loven om tiltrekning. I følge dagens tekst fra loven om tiltrekning, i følge Bibelen så skal vi faktisk ikke bekymre oss over hvor pengene kommer fra, vi skal ikke tenke at vi må jobbe hardt for å fortjene avlønning – vi må føle følelsen vi får når penger plutselig dukker uventet opp – det er denne følelsen som vil tiltrekke deg enda mer penger.

Det blir som å få bølgene til å slå inn mot din kyst hver eneste gang. La bølgene føre pengene opp på din kyst, ikke tenk på hvor de kommer fra, eller hvordan det skjer, bare la det skje. Om igjen og om igjen –  akkurat som bølgne slår om igjen og om igjen mot din strand.

La Universet føre bølgene til deg - tro på at det skal skje, kjenn på følelsen og så skjer det

Til slutt vil du sitte igjen – rikere enn alle du kjenner og med masse fritid fordi du ikke trenger å anstrenge deg så hardt for at penger skal komme til deg. Dermed har du store muligheter til å holde på med akkurat det du liker.

 

– Trinity

29
nov

Dag 146 – Enhver tanke er en reell ting

Dag 146:

“Enhver tanke du har er en reell ting – en kraft.” ~ Prentice Mulford  (1834-1891).

Hemmeligheten - Alt er mulig

Det første som slår meg her på morgenkvisten er fra StarWars – “May the force be with you” – Må kraften være med deg, eller bli din. Grunnen til at jeg tenker på det er selvfølgelig knyttet opp mot dagens tekst, men også den dårlige samvittigheten for at jeg ikke fikk tak i StarWars adventskalender i Lego i år. Nå har vi hatt Lego adventskalender i tre år og dette året da det virkelig var en guttungen ønsket seg så fikk jeg ikke tak i en.

13 åringen har vært noe lettere å finne adventskalender til; hun vil ha “Penge-kalender” – for der får hun et ukjent antall småpenger gjemt ett eller annet sted rundt frokosten. Så setter hun de i banken og sparer til noe hyggelig, en ny reise. For en ukes tid siden hadde vi foreldrestyrt skole for ungdommene. Hele komitéen ønsket å ha juleverksted og lage julekalender til klasserommene, MEN det fikk vi ikke lov til. Vi, flertallet i den norske skolen, må ta hensyn til mindretallet som ikke feirer jul. Hva har skjedd med tanken om integrering? Det var ikke en gang snakk om å ha dyre gaver eller godteri i adventskalenderene, men hyggelige gjøremål for dagen. Jeg syns vi har gått for langt i å forsøke å integrere andre kulturer nå, når vi ikke kan få opprettholde våre egne tradisjoner lenger – ja da ble min grense nådd.

Gjennom hele skoletiden og i tiden som lektor har vi alltid tatt hensyn til studenter og elever som faster og som må ha fri pga sine kulturelle og hellige feiringer, og det er ingen som klager eller stiller spørsmålstegn ved det. Men når vi har lysst til å gjennomføre en hedensk tradisjon – som en adventskalender og litt pynting av et klasserom før jul, da er det ramaskrik fra alle kanter.

Nå har ungdommene kommet opp med en veldig hyggelig variant av adventskalenderen, de vil samle inn hver sin “utgåtte” leke og gi til noen som trenger de. Lekene skal være innpakket – så da må de gis til noen som feirer jul?? – og de skal være merket med alder og kjønn på “til”-linjen og navnet på giveren på “fra”-linjen.

Hvordan er det der du bor? Tar dere så mye hensyn at dere utvisker dere selv? Hva er det vi lærer barna våre? Jo at vi må skamme oss over den tradisjon, tro og kultur vi har – og at alle andre er mye bedre enn oss. ER det ikke frivillig å flytte til og fra Norge? Det hadde aldri falt meg inn å “kreve” at andre kulturer og religioner skulle endre seg så radikalt som det vi har gjort og fortsetter å gjøre om jeg flyttet til et annet land.

Jeg kjenner jeg ble noe provosert av dette. Jeg blir trist av å måtte gi opp de hyggelige tradisjonene i denne mørke tiden fram mot jul.

Adventskalender - noe hyggelig i mørketiden fram mot jul

Må kraften være med deg, det er du som bestemmer.

 

– Trinity

28
nov

Dag 145 – Overvekt sitter mellom ørene, det er tankene dine som er med på å holde vekten høy

Dag 145:

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, så er det viktigste – mer enn noe annet – å føle glede og å være lykkelig nå, til tross for vekten din. Hvis du kan føle glede nå, til det punktet hvor du føler deg så bra at vekten ikke spiller noen rolle lenger, da vil den falle bort. Det eneste som holder vekten er din motstand mot den, og når du er glad vil du gi slipp på motstanden om vekten din, og dermed vekten din.

Ta en Ole Brumm når du føler deg overvektig

Vel, endelig fikk jeg delt en Ole Brumm med deg. Han er deilig og rund og syns i grunnen det er ganske flott. Dagens tekst antyder at overvekt sitter mye mellom øra – som jeg sier det når noe sitter i psyken eller i tankene. Jeg har ofte tenkt på at overvekt er med på å beskytte kropp og sjel mot vanskeligheter og utfordringer. Jeg ser ikke bort fra at det kan være en del av overvekten. Jeg er selvfølgelig 100% klar over at overvekt stort sett kommer fra for høyt inntak av næring i forhold til bruk og forbrenning. Men ingen kan fortelle meg hva som kom først av høna og egget heller. Forskning viser stadig at overvektsproblematikken er mer kompleks og komplisert enn at den overvektige spiser for mye mat og godteri, ingen ting er så sort/hvitt lenger.

I følge dagens tekst er det BARE å endre på tankesettet og følelsene våre i forhold til overvekt – og VIPS på mystisk vis vil overvekten bare fordufte. Jeg tror at hvis følelsen endres og tankene like så vil det bli enklere å være aktiv, spise sunnere, være glad, danse litt, rocke kroppen litt og så er det ikke noe hokus-pokus i at kroppen mister vekt.

damn

Ha en fortreffelig mandag – og gjør som Ole Brumm – kast speilet og den flotte damen fra 50-tallet – lev lykkelig og ikke bry deg om det som plager deg Smilefjes som blunker (Jeg må nesten le når jeg blir halv ironisk – for i mitt hode er det ingen enkel vei til hverken lykke eller en slank kropp).

 

– Trinity

27
nov

Dag 144 – Det du motstår vedvarer og formerer seg, så vær alltid obs på det du tenker på og tiltrekker deg

Dag 144:

Motstand mot noe er som å prøve å endre på bilder etter at de har blitt overført til fotopapir. Det er en intetsigende jaktstart. Du må gå inn og sender ut et nytt signal med dine tanker og følelser for å skape nye bilder. Ettersom du motstå det som har dukket opp, legge du mer energi og mer kraft i de bildene du ikke liker, og du vet at da tiltrekker du deg flere av dem i en rasende fart. Hendelsen eller omstendighetene kan bare bli større, fordi det er loven i universet. "Det du motstår vedvarer." ~ Carl Jung (1875-1961)

BestFriends2

Det beste er å redigere bilder før de printes ut på fotopapir. Jeg hadde to bilder av venninnene og begge jentene var virkelig fnisete og urolig slik at de var i bevegelse hver sin gang på hvert sitt bilde. Med photoshop ble det mulig å flette to bilder sammen og resultatet ble utrolig vakkert. Det er vel slik dagens tekst ser for seg tankene også, hvis to negative tanker kan endres til en positiv så vil vi tiltrekke oss det vakre. For bare noen år siden hadde ikke jeg hatt mulighet til å endre disse bildene og få til et utrolig flott ett, nettopp fordi jeg bare fotograferte med film. Det kan godt tenkes at flere ser på digitalfotografering som “juks”, men jeg ser det som muligheter. På samme måte som loven om tiltrekning er basert på muligheter.

 

– Trinity

26
nov

Dag 143 – Det er gleden inne i deg selv som skaper et praktfullt liv på utsiden

Dag 143:

Det er gleden inne i deg som skaper et praktfullt liv på utsiden. Det spiller ingen rolle hvor du er, hva du gjør, hvem du er sammen med, eller hva som skjer rundt deg, gleden tar du med deg.

Når gleden kommer innenfra reflekteres den på utsiden

Jeg kjenner meg godt igjen i dette, eller kanskej jeg gjenkjenner mest det motsatte. Når jeg føler meg ensom så er det faktisk forsterket når jeg er sammen med andre. Når jeg er glad inne i meg så er det akkurat som jeg ikke bryr meg om hva andre sier, bortsett fra når noen går inn for å si noe som ødelegger den indre gleden og lyset mitt. DA kan det også ta utrolig lang tid å bygge opp den indre gleden igjen.

Jeg ønsker deg en fantastisk lørdag fyllt med indre glede som reflekteres på utsiden slik at alle kan se det.

 

– Trinity

25
nov

Dag 142 – Vedvarende gode tanker vil bruke loven om tiltrekning til nytte for deg, på samme måte som vedvarende misfornøyde tanker tiltrekker umiddelbart flere misfornøyde tanker til deg og du får det verre og verre

Dag 142:

Har du noen gang begynt å tenke på noe du ikke var fornøyd med, og jo mer du tenkte på det jo verre virket det? Det er fordi ettersom du tenker en vedvarende tanke, bringer loven om tiltrekning umiddelbart flere likedane tanker til deg. I løpet av minutter, har du fått så mange ulykkelige tanker at situasjonen synes å bli verre og verre. Jo mer du tenker på det, jo mer stresset blir du. Loven om tiltrekning fungerer på alle våre tanker, derfor er det også slik at en vedvarende god tanke vil bruke loven til nytte for deg.

Når du tenker vedvarende gode tanke vil loven om tiltrekning bruke disse tankene til nytte for deg - lær deg derfor å sette pris på de små tingene i livet

 

– Trinity

24
nov

Dag 141 – Hold fokuset på følelsen av å ha din idealvekt

Dag 141:

Å gå ned i vekt, ikke fokusere på "å gå ned i vekt." I stede, fokuser på din perfekte vekt. Kjenn på følelsene dine i forhold til din perfekte vekt – din trivselsvekt, og du vil kalle den til deg.

Ikke fokuser på å gå ned i vekt - kos deg og kjenn på følelsen av å ha nått din idealvekt

Som alt annet ved å tenke positivt og kjenne på følelsen av å ha oppnådd noe før du har det – så er vel kanskje dette en av de vanskeligste fokuseringene å gjennomføre? For et par år siden feiret Barbie 50 år og da florerte det manipulerte bilder av dagens Barbie – her er ett av dem. Det har med andre ord ikke vært så lett for Barbie heller Smilefjes som blunker

Nå som det snart er jul – så vil jeg også minne alle om at det er ikke det vi spiser mellom jul og nyttår som er problemet, men det vi spiser mellom nyttår og jul. Ellers oppfordrer jeg igjen til å titte på Tibetansk medisinsk oppfattelse av matens effekt på mennesket.

Ha en strålende dag der du føler gode følelser for din egen idealvekt – ikke idealets normalvekt.

 

– Trinity

23
nov

Dag 140 – Gjør det du elsker og du vil tiltrekke deg et skred av gledelige ting fordi du utrstråler glede

Dag 140:

Gjør det du elsker. Hvis du ikke vet hva som bringer deg glede, spør, "Hva er min glede?" Når du forplikter deg til gleden din, vil du tiltrekke et skred av gledelige ting fordi du utstråler glede.

F1000022

Jeg kan huske den pure gleden da dette bildet ble tatt. Jeg husker også stoltheten over de kule t-skjortene som det sto “Gla laget” på – jeg har derimot fortrengt de blå shortsene… Pur glede er ikke no som dukker opp veldig ofte hos meg lenger. Jeg vet jo nesten ikke en gang hva jeg liker. Jeg liker å ta bilder, men jeg er for sjenert til å få det ordentlig til. Jeg elsker å blogge, men møter mye skepsis og negativitet i forhold til det – og som du sikkert har funnet ut så er jeg ikke fullt så flink til å ta i mot denne formen for negativitet – da er det lettere å gi opp. Skjønt så lenge jeg liker å holde på så kommer jeg til å gjøre det.

Jeg skal huske å fokusere på hva som er min glede – jeg skal spørre om det før jeg sovner noen dager framover for å se om noe utkrystalliserer seg.

I kveld har jeg vært i mentorgruppen for utvikling av fotoprosjekt – og jeg har kost meg glugg i hjel – så dette er nok noe jeg liker godt. Jeg sparer nå til flere fotokurs og workshops.

 

– Trinity

22
nov

Dag 139 – Universet tilbyr alt til alle – uten forskjell, alt du trenger å gjøre er å tro på den makten du har i deg

Dag 139:

"Hvis du har noen mangler, hvis du er offer for fattigdom eller sykdom, er det fordi du ikke tror eller ikke forstår den makten som er din. Det er ikke et spørsmål om Universet gir til deg. Det tilbyr alt til alle – det er ingen forskjell ". ~ Robert Collier (1885-1950).

Universet - eller universal energi

 

– Trinity

21
nov

Dag 138 – Nå må vi ta i et ekstra tak mot den verste epidemien som har herjet menneskeheten, nemlig “ønsker-ikke”-epidemien, og avarten “vil-ikke”-epidemien

Dag 138:

En epidemi, verre enn noen pest som menneskeheten noensinne har sett, har rast i århundrer. Det er "ønsker ikke"-epidemien! Folk holder denne epidemien i live når de hovedsakelig tenker, snakker, handler, og fokuserer på hva de "ikke ønsker". Men dette er den generasjonen som vil endre historien, fordi vi får kunnskap som kan fri oss av denne epidemien. Det begynner med deg, og du kan bli en pioner innen denne nye tanken bevegelsen bare ved å tenke og snakke om hva du vil.

Smittevern mot epidemier som "ønsker-ikke"-epidemien

Det hadde vært deilig om vi sluttet å snakke om alt det vi ikke vil – å ha vondt i viljen er noe jeg har hørt om siden jeg jobbet på barneavdelingen på Ullevål sykehus i sin tid. Spesielt var det én av sykepleierne som alltid i spøkefull tone snakket om at hun hadde vondt i viljen. Hun hadde mange morsomme kommentarer. Det er galgenhumor som er med på å lette hverdagen til helsepersonell. Skjønt jeg syns det føles som at det ikke er rom for spøk og latter i helsevesenet lenger heller. Alle er så slitne og matte. Alle er preget av denne epidemien. Veldig få er villige til å yte ekstra, det er så mange som bare er på jobb for å få lønningsposen – dette blir det ikke ordentlig barmhjertighet og god omsorg av. Hvor har det blitt av helsepersonell med et kall? Har kallet blitt helt borte i samfunnet vårt i dag? Jeg som har arbeidet med sykepleierstudenter i flere år har hatt følelsen av at mange av dem er oppriktig interessert i å gjøre gode gjerninger – de er engasjerte for pasientene, men så kommer den harde virkeligheten når de skal ut og arbeide og de blir slukt av et system som bare tenker effektivitet og økonomi. Er dette bra da? De som bestemmer og regjerer i dag tenker ikke på hvordan det skal bli når de selv blir gamle og trenger pleie og stell. Vi slipper nok ikke unna noen av oss, i og med at vi blir så gamle og mette av livet. For gamle blir vi, den teknologiske og medisinske utviklingen er med på å holde oss i livet mye lengre enn tidligere, på godt og vondt.

Jeg gleder meg over å høre at dagens tekst foreslår at vi er generasjonen som vil endre historien. Kunnskap om vil-ikke, ønsker-ikke epidemien skal være nok til å endre denne inngripende negativiteten. DET høres fantastisk ut.

Nå føles det som om vi er de første menneskene på jorden som hører om dette – og det er vi neppe – men vi er i alle fall noen få mennesker på jorden som leser om dette i dag og som vet at vi kan være med på å endre historien.

Å fokusere på det vi ønsker oss er mye bedre enn å fokusere på alt det vi ikke ønsker oss. For å få Universet til å arbeide for oss må vi alltid ytre det vi kan og det vi ønsker. “Jeg kan” “Jeg vil” “Jeg ønsker” – jeg kan helt sikkert bli flinkere til å ytre meg på den måten. Jeg forsøkte meg med å si “det er jeg faktisk god til”, “det er noe jeg kan” til en venninne – hun kommenterte spydig “ja, du er jo så flink til alt mulig du” og “finnes det noe du ikke er god til” – og vips så ble jeg mer tilbakeholden med å sette ord på det jeg virkelig er flink til. Noen små ord kan virkelig drepe en positiv-væremåte og en måte å endre holdninger overfor meg selv. Nå er jeg i gang igjen for å lære meg å sette ord på det jeg er flink til.

 

Ønsker-ikke og Vil-ikke epidemien er inngripende i vårt samfunn. Arbeidsmoralen, empatien for andre, omsorg for andre, alt blir rammet av denne epidemien.

Med ønske om en helt “ønsker-ikke”-fri dag!

 

– Trinity