Skip to content

Archive for

19
Okt

Dag 104 – Ønsk, Be, Tro, Motta – Enkelt, men Gud så vanskelig! Bibelen kan knyttes mot Loven og tiltrekning

Dag 104:

«Hva enn Dere ønsker, be, tro at Dere har mottatt, og Dere skal motta.» ~ Mark 11:24

Tro du allerede har og du skal motta - Det nytter ikke med tvil her altså! Mark. 11:24

Loven om tiltrekning kommer stadig innom Bibelens sitat fra Evangeliet etter Markus. Jeg har hørt sitatet på mange ulike måter, og i dag måtte jeg innom bibelen og se hvilken sammenheng Jesus hadde sagt dette. Jeg husket ikke historien om fikentreet, men jeg husket de delene om at Jesus ble sint på de som brukte tempelplassen til marked. Jeg skal også innrømme at da jeg leste historien her ble jeg lett lattermild. Det ser ut til at Jesus slet med lavt blodsukker og irritasjon når han var sulten, akkurat som meg og mange andre jeg kjenner. Hvis du ser på meg som blasfemisk av den grunn så må du gjerne gjøre det, men jeg er ikke redd for å lese Bibelen med et humoristisk skråblikk.

Gud snakker ikke gammeldags – og jeg er sikker på at Gud har en stor porsjon humor (hvorfor ville han/hun latt oss ha humoristisk sans hvis ikke han/hun har det? Han/Hun skapte jo tross alt oss i sitt bilde). Her kan du lese mer om Bibelen som kom i ny språkdrakt i disse dager. Det tok dem 11 år og 30 millioner kroner å gjøre denne språklige oppdaterinen – skjønt det ser ut som det bare er små ord som er endret. “Jomfru” til “Ung jente” – vel, jeg har hørt om jomfruer som har passert “ung-jente stadiet” for mange år siden (de var godt opp i 20 års alderen før jomfrudommen forsvant etter at de giftet seg). Jeg tror også Gud hadde likt at ungdommene sto i kø foran bokhandelen Bok&Media for å få kjøpt den nye utgaven av Bibelen. I min forestilling har Gud humor nok til å se de kristne ungdommenes humør og selvironiske humor.

all_wishlists

Det skader ikke å henge med fjordårets ønskelister her. Slik at jeg blir påmint at jeg skal tenke på dem – som om jeg har alt, jeg har faktisk fått en del av det som er der – og jeg er så utrolig heldig og takknemlig for det. I feel lucky!

Med ønske om en kreativ, åndelig og mottakende dag.

 

– Trinity