Skip to content

Archive for

17
Okt

Dag 102 – Remember to remember – Husk å huske at du må leve i nuet

Dag 102:

Når enn du tenker på det, bring deg selv tilbake til bevisstheten om nuet. Gjør det hundrevis av ganger hver dag, fordi, husk, all din kraft er i din bevissthet om din kraft. Michael Bernard Beckwith oppsummerer bevisstheten om denne kraften når han sier: "Husk å huske!" Disse ordene har blitt kjenningsmelodien i livet mitt.

Hver gang jeg ser på klokken skal jeg tenke på hvorfor jeg ser på klokken - og samtidig huske å tenke på nuet! Husk å huske!

Jeg tror det er viktig å finne ett eller annet symbol som kan hjelpe deg til å bli bevisst på å tenke på her og nå – på nuet. Jeg ser for meg at jeg har en klokke som gjør det. Hver gang jeg titter på klokken er det fordi jeg skal rekke noe – altså lever jeg litt i framtiden. Hvis jeg bare kunne greie å se på klokken, vite hvor lang tid det er til neste møte eller avtale – for så å trekke meg selv tilbake til nuet. Jeg er sikker på at livskvaliteten til noen og enhver ville bli bedre om vi levde mer her og nå. Det er ikke enkelt. Det er mye enklere å leve i fortiden eller i framtiden. “Åh, jeg husker så godt hvordan alt var mye bedre før i tiden” eller “Når bare det og det skjer – så vil alt bli mye bedre” – høres ikke det kjent ut? Jeg tror det er veldig vanlig å ha tankene enten den ene eller den andre veien. “Om tre timer må jeg begynne med middagen – usj, bare tre timer – jeg rekker ikke å gjøre noe fram til det. Jeg kan like godt bare lene meg tilbake. Hvis jeg begynner med en ny arbeidsoppgave nå så vil jeg aldri rekke å bli ferdig før jeg skal dra alikevel, ja da er det vel like greit å vente til i morgen med hele oppgaven” Har du hatt tanker som dette? Jeg tror ikke det er helt uvanlig, men vi mister fokuset på her og nå. Jeg mener også at hvis jeg greide å leve mer i nuet ville lykkefølelsen være helt annerledes også. Lykken over de små tingene i hverdagen ville til slutt spre en indre glede og lykkefølelse oftere og oftere.

Å vade i fjorden midt i oktober er kaldt - men det er her og nå - og det skaper gode følelser - lykke og yrhet - å bade når det er kaldt hjelper også utrolig på adrenalinsfølelsen ;-)

Med ønske om en bevisst her og nå dag Smilefjes

 

– Trinity