Skip to content

Archive for

31
okt

Dag 117 – Fyll deg opp med kjærlighet og bli en magnet.

Dag 117:

Å tilegne deg kjærlighet … fylle deg opp med det til du blir en magnet. ~Charles Haanel (1866-1949).

Fritt oversatt fra det berømte Holstee Manifestet (http://shop.holstee.com/)

Den beste måten å fylle deg opp med kjærlighet er å gjøre akkurat det du elsker mest av alt her i verden. Vær lidenskapen din og kjenn at du lever drømmen din, da vil du bli fylt med kjærlighet – både til deg selv og til andre – ergo blir du en magnet som bare tiltrekker deg kjærlighet og lidenskapen din. Her har jeg forsøkt å oversette det berømte Holstee Manifestet fra 2009. Et manifest er (i følge Wikipedia) en tekst som danner grunnlaget for en ideologi, en kunstnerisk retning eller en annen slags kulturell bevegelse, gjennom å gjøre rede for prinsippene og intensjonene som ligger til grunn.

Dagens manifest burde inneholde kjærlighet til deg selv, til andre, til naturen, til det du holder på med – kjenn så etter om det er dette som er drømmen din, lever du drømmen din? Er du lidenskapelig opptatt av noe som helst? Lever du ut lidenskapen din?

Med ønske om en strålende dag der du får gjort i alle fall én ting du elsker. Kanskje du også kan gå deg bort en liten stund så du får sjansen til å finne deg selv også, det ønsker jeg at du får muligheten til.

 

– Trinity

30
okt

Dag 116 – Tenk deg til perfeksjon

Dag 116:

Du kan tenke deg frem til den perfekte helsetilstand, den perfekte kroppen, perfekt vekt, og evig ungdom. Du kan få det til, gjennom konsekvent tenking på perfeksjon.

buddha1

 

– Trinity

30
okt

Dag 115 – Tid er både objektivt og subjektivt. Tid er konstant og tid er følelse – husket du å stille måleenheten klokken én time tilbake i dag, nå er det vintertid igjen?

Dag 115:

Mange mennesker, spesielt i vestlige samfunn, jager "tid", og klager over at de ikke har nok tid. Vel, når noen sier at de ikke har nok tid, sånn må det bli i loven om tiltrekning. Hvis du har jaktet på halen din med tanker om at du ikke har nok tid, så blir det sånn. Fra nå av erklærer du ettertrykkelig, "Jeg har mer enn nok tid." Og livet ditt forandres.

Tiden kan romme så mangt - tiden står aldri stille

Vi forklarer tid på mange måter, men én ting er jeg sikker på – tiden står aldri stille, selv om det kan føles sånn fra tid til annen. Jeg kjenner at jeg syns det er vanskelig å skrive om tid, det er vanskelig å reflektere over tid fordi tid ser ut til å bli mer og mer relativ. Da vi var unge var det mer enn nok tid. Fikk vi vite at det var ti minutter til barne-tv begynte så hadde vi tid nok til å ake ned bakken flere ganger, i dag ville jeg kanskje gått inn og begynt å gjøre meg klar til det jeg skulle. Er det sånn at lek og moro gjør at tiden føles lengre og har økt kvalitet?

Tiden flyr, eller tiden kommer - du velger selv hvordan du ser på tid

Albert Einstein skal ha sagt at å sitte en time ved siden av en vakker kvinne på en benk i parken føles som ett minutt, men å sitte ett minutt på en varm komfyr føles som en time, og her er han inne på at tid er relativt. Her er definitivt tid knyttet til føleler mer enn de konstante sekundene, minuttene og timene.

Jeg syns det kjennes ut som at tiden flyr raskere og raskere med årene, et døgn er ikke like langt som det var da jeg var yngre. Noen ganger kjennes det nesten ut som om jeg ramler av kloden fordi den snurrer så fort og tiden ikke strekker til. Kanskje er det slik for flere enn meg? Før hadde jeg tid til å huske alle fødselsdager, stikke spontant innom på besøk, utføre mine hobbier osv, selv om jeg i realiteten hadde mer å holde på med den gangen i forhold til i dag. Derfor syns jeg tidsbegrepet er utrolig interessant.

I et lunsjforedrag snakker Kari Martinsen om at «samtale krever tid. Klokka er ikke tid, klokka er kun et måleinstrument, tiden kommer hele tiden. Tilstedeværelse kan skje selv innenfor korte tidsrammer.  Vi trenger å være «langsom i de korte møter». Martinsen henviser til et dikt av Rolf Jacobsen fra diktsamlingen «Nattåpent».» – Jeg har ikke lest diktet Martinsen henviser til, men ut fra min følelse om tid så skal jeg si meg enig i det hun sier om at klokka er et måleinstrument. Jeg kan ha utrolig liten tid, men få til en hel masse på den utmålte tiden. Eller jeg kan sitte i en samtale med en student og bare se at tiden snegler seg avgårde – spesielt når parkeringen har gått ut for 35 minutter siden og jeg vet at jeg ikke har råd til parkeringsbot, alikevel greier jeg faktisk å være 98% til stede for studenten i den samtalen vi sitter i. Studenten føler seg helt sett, hørt og forstått. Jeg har alltid hatt veldig gode stunder med både pasienter og studenter når jeg har kommet med dårlige nyheter for dem, dette fordi jeg vet at jeg alltid er til stede i nuet i slike sammenhenger.

Videre snakker Martinsen om: «Travelhet kan hindre samtale og undring. Travelhet er «å stå stille» til tross for aktivitet. Travelhet er å være fastlåst, gått i stå, man er ikke tilstede. Travelhet som stillstand lukker av for eksistensen. Jeg er ikke rettet mot det som kommer til meg. Det er en travelhet i vår kropp som fører til stillstand. Travelheten setter dermed samtalen ut av spill.» – Jeg tenker at det ikke bare er samtalen som blir satt ut av spill av travelhet, men alt jeg foretar meg blir satt ut av spill med travelhet. Med for mye travelhet blir det stress og som regel negativt stress. For stort stress fører ofte til handlingslammelse på sikt og det er jo ikke det vi ønsker oss. Innenfor travelhet ser jeg også for meg tidsklemma som veldig mange snakker om.

Nå er Kari Martinsen sykepleier, psykiatrisk sykepleier, magister, Dr. Philos, professor og ridder. Kari Martinsen er den eneste norske sykepleier som er omtalt i «Nursing Theorists and their work». Den Kongelige Norske St. Olavsorden, Ridder av 1. klasse ble hun tildelt i år. Hun er den første sykepleier noensinne som tildeles en så høy utmerkelse. I lunsjforedraget fra 2008 sier hun videre: «Feilberg snakket om «mellom-øyeblikket» som verdifullt. Det kan være den pausen du har midt i en oppgave du gjør, for eksempel leser. Så ser du ut av vinduet og gjør egentlig ikke noe annet, øynene hviler bare på noe utenfor vinduet. Noe nytt kan komme til deg i dette mellom-øyeblikket, og du fortsetter din lesning og ser noe nytt.» – Jeg har ikke hørt begrepet “mellom-øyeblikk” tidligere, men jeg har absolutt brukt disse små øyeblikkene for å fylle på meg selv med impulser. Jeg reiser meg fra arbeidsoppgaven jeg holder på med og trekker “frisk luft” bruker jeg å si. Jeg går meg en tur og hilser på kollegaer, eller tar meg en runde rundt kvartalet før jeg setter meg ned igjen med det jeg holdt på med. Det er veldig effektfullt i forhold til å holde konsentrasjonen videre.

Jeg har i alle fall funnet ut at tapt tid er nesten umulig å ta igjen, det jeg ikke rakk å gjøre – det får stå over, for det rekker jeg ikke å ta igjen. Kanskje har jeg ikke et ønske om å ta oppgaver igjen heller, kanskje trenger jeg ikke lese alle bøkene jeg hadde lysst til eller kjøre alle turene jeg drømte om? Kanskje er det ikke bare opp til meg å få til et spontant besøk hos andre – kanskje trenger jeg påfyll ved at andre tar et spontant besøk til meg også? Skjønt det ser ut til at de andre har det enda travlere enn meg, så da kommer nok ikke det til å skje heller.

En ting vet jeg for sikkert – jeg bruker ikke tiden min til å se på tv – så om du har uvanen med å se for mye på tv og føler at du ikke har tid – så slå av tven. Jeg vet at en del av min tid går med på redigering av bilder i photoshop, men den tiden vil jeg gjerne ha. Jeg velger at tiden kommer til meg og gir meg påfyll mens jeg holder på med det, på samme måte som når jeg tegner eller maler.

Min konklusjon blir at tid er både konstant, gjennom måleenheten klokke og følelse knyttet til opplevelsen av tid.

Vi stiller klokken én time tilbake i natt (klokken 03.00 til 02.00). Jeg har en super huskeregel for hvilken vei klokken snus; klokken stilles alltid mot sommeren. Altså en time frem om våren (mot sommeren) og en time tilbake om høsten (mot sommeren).

Våren → ← Høsten

 

ta_igjen_tid

Med ønske om en dag med overskuddstid til deg selv, etter at du har stilt din konstante tid til vintertid.

 

– Trinity

29
okt

Dag 114 – Du er med å bringe god energi til verden ved å bringe deg gode følelser – og omvendt, ved å bringe verden gode følelser vil du bli fylt av gode følelser

Dag 114:

Ettersom du fokusere på de gode tingene føler du deg bra, og du bringer med deg flere gode ting for verden. Samtidig som du bringer flere gode ting i ditt eget liv. Når du føler deg god løfter du livet ditt, og du løfter verden! Begynner du å se den fenomenale makt du har i denne verden, bare gjennom din eksistens.

The Circle of Memory av Eleanor Coppola i Oslo

For en ukes tid siden var jeg i Oslo og da besøkte jeg utstillingen til Eleanor Coppola – The Circle of Memory. Denne utstillingen befinner seg for tiden på Akershus festning, så hvis du er i nærheten og har lyst til å se en rørende utstilling så anbefaler jeg at du tar turen innom. Bildene er ikke veldig spektakulære eller noe, men de er gode symboler. Det som rørte meg mest var hvordan mennesker kan berøre hverandre bare gjennom små lapper.

Små lapper med hilsen til de en er glad i

Hele utstillingen er preget av savn og sorg. Den er bygd opp på halmballer med Eleanor Coppolas bilder av stein som former en sirkel rundt hele området. Følelsen av å gå inne i en steinsirkel er virkelig fascinerende.

Stein sirkelen til Eleanor Coppola

Med ønske om en vakker dag fylt med gode følelser for deg selv og verden.

 

– Trinity

28
okt

Dag 113 – Tenke ditt liv inn i eksistens

Dag 113:

Du skaper ditt liv gjennom dine tanker og loven om tiltrekning, og hver enkelt person gjør det samme. Det betyr ikke at dette bare fungerer hvis du vet om det. Det har alltid eksistert i livet ditt og alle andres liv gjennom historien. Når du blir klar over denne mektige loven, så du blir klar over hvor utrolig mektig du er, å kunne tenke livet ditt inn i eksistens.

små sandkorn kan bli til den vakreste skulptur

 

– Trinity

27
okt

Dag 112 – Jeg er en penge-magnet

Dag 112:

Du er nødt til å føle godt i forhold til penger for å tiltrekke deg mer. Forståelig nok, når folk ikke har nok penger føler de ikke gode følelser i forhold til penger, fordi de ikke har nok. Men de negative følelsene om penger stopper flyten av mer penger fra å komme til deg! Du må stanse syklusen, og du stopper den ved å begynne å føle godt om penger, og være takknemlig for det du har. Begynn å si og føle: "Jeg har mer enn nok." "Det er en overflod av penger og det er på vei til meg." "Jeg er en penge magnet." "Jeg elsker penger og penger elsker meg." "Jeg jeg får penger hver dag." "Tusen  Takk. Tusen Takk. Tusen Takk."

burnt_polaroid_money

Det føles veldig godt å ha rikelig med penger – jeg er rik og har overflod av alt. Kan du kjenne følelsen av å ha det når du leser det? Eller blir du motløs? Går det virkelig an å være så positiv og optimistisk som dette, selv i den verste motstand?

Walsch skriver en historie som han etterpå forklarer nærmere; “Det minner meg om historien om de tre som ble sendt til helvete. En var kantolikk, en var jøde og en var New Age-tilhenger. Djevelen sa snerrende til katolikken: “Vel, hvordan liker du varmen?” Men katolikken bare blåste: “Jeg ofrere den.” Djevelen spurte så jøden, “Og hvordan liker du heten?” Jøden sa: “Hva annet kunne jeg vente enn mer helvete?” Til slutt nærmet djevelen seg New Age-tilhengeren. “Hete?” spurte denne svettende. “Hvilken hete?” (Walsch, 2006, s 83-84)

I Walschs bok “Himmelske samtaler” samtaler han med Gud, og Gud svarer følgende på denne historien:

Det er en god historie. Men jeg snakker ikke om å ignorere problemet eller late som det ikke er der. Jeg snakker om å legge merke til omstendighetene, og så fortelle din høyeste sannhet om det. Hvis du er blakk, er du blakk. Det er ikke noe poeng å lyve om det. Det er faktisk svekkende å prøve å dikte opp en skrøne for å slippe å innrømme det. Det er tanken din som styrer hvordan du opplever “blakkhet” – “Å være blakk er dårlig”, “Dette er forferdelig”, “Jeg er en dårlig person, fordi gode mennesker som jobber hardt og virkelig prøver, aldri blir blakke”, osv. Det er ordene dine som bestemmer hvor lenge du forblir blakk – “Jeg er blakk,” “Jeg eier ikke en rød øre”, “Jeg har ingen penger”. Det er handlingene dine som skaper din langvarige virkelighet – du synes synd på deg selv, sitter der fortvilet og gjør ikke engang noe forsøk på å finne en vei ut av uføret fordi “Hva er vitsen, uansett?”. Det første man må forstå om Universet er at ingen betingelse er “god” eller “dårlig”. Den bare er. Så slutt med evalueringen. Ingenting forblir det samme, ingenting er statisk. Hvordan noe forandres avhenger av deg.

Jeg skal innrømme at jeg ble begeistret for dette svaret, det betyr at det hjelper å endre tankegangen en del, men at det er viktig å fortsatt holde grep om realiteten. Så realistisk positiv – det er et godt begrep jeg har brukt om meg selv mange ganger. Og det skal jeg fortsette med.

Ha en realistisk positiv dag Smilefjes

 

– Trinity

26
okt

Pumba og Timon, de beste venner på jord. Hakuna matata

Her er det påståtte beviset for at Timon og Pumba faktisk lever i beste velgående og at de fortsatt er perlevenner. Eller er det perler for svin å tro at dette bildet er ekte? Det påstås i alle fall at en turist tok dette bildet av radarparet i Tsavo Nasjonalpark i Kenya for en ukes tid siden. Her var de på vei for å se etter noe godt å spise. Eller kanskje de var på leting etter sin veldig gode venn Løven Simbad, men etter at han ble konge og fikk egne barn har han vært noe fraværende i å følge opp sitt vennskap med disse to artige krabatene fra Afrika.

Timon og Pumba i virkeligheten?

Timon og Pumba lever gjennomført i forhold til den livsfilosofien undertegnede forsøker å nå fram til. Hakuna Matata – som er en problemfri filosofi. Hakuna Matata er swahili og betyr noe sånt som “ingen problemer”. De to gode vennene tenker positivt og vet at alt løser seg uten videre bekymringer. Akkurat i tråd med Loven om Tiltrekning.

 

– Trinity

26
okt

Dag 111 – Gi slipp på hat, frykt og harme–gi rom for fred, ro og kjærlighet

Dag 111:

Det finnes ikke et eneste tilfelle i historien hvor hat har brakt glede til mennesker. Det er en negativ kraft som bare tjener til å ødelegge dem som holder det i deres sinn og kropp. Hvis majoriteten av menneskeheten ga slipp på alt hat, frykt og harme, ville kriger forsvinne fra planeten vår.

Freds symbol - flower powerFredsdue er et av symbolene for fred. La freden hvile over vår planet

Dagens sitat er også veldig selvforklarlig. Jeg kan ikke si at jeg har store motargumenter og tanker rundt fred har jeg hatt siden jeg var liten. Flower Power og den kalde krigen regjerte da jeg vokste opp. Jeg kan huske frykten det skapte i meg – langt oppe i Norge var jeg redd for den kalde krigen. Nå har jeg blitt så voksen at jeg faktisk kan gi slipp på den frykten, nå er følelsen mer “skjer det så skjer det” og så får jeg bare gjøre det beste ut av de mulighetene som finnes der og da.

Jeg ønsker deg en riktig fredfylt, kjærlig og varm dag.

 

– Trinity

25
okt

Dag 110 – Vær glad nå, da har du fått den største delen av The Secret/ Hemmeligheten

Dag 110:

Vær glad nå. Føl gode følelser nå. Det er det eneste du trenger å gjøre. Hvis det er det eneste du får ut av å lese The Secret/ Hemmeligheten, da har du fått den største delen av The Secret/ Hemmeligheten.

Vær glad - smil - kjenn på gode følelser

Et smil forlenger gleden i møtet med en annen.

 

– Trinity

24
okt

Dag 109 – Universets logistikk leverer perfekte mennesker, omstendigheter og hendelser til deg.

Dag 109:

Universet har den Universelle forsyning og er leverandør av alt. Alt kommer fra universet, og er levert til deg gjennom mennesker, omstendigheter og hendelser, av loven om tiltrekning. Tenk på loven om tiltrekning som loven om tilbud og forsyning. Det er loven som gjør det mulig å trekke fra uendelig forsyning. Når du avgir den perfekte frekvensen av hva du ønsker, vil perfekte mennesker, omstendigheter og hendelser bli tiltrukket av deg og levert til deg!

tiltrekke alt perfekt og få det levert

Jeg har sikkert fortalt at jeg leste den niende innsikten av James Redfield en gang for lenge siden. I den boken beskriver han at hvis du møter et menneske du ikke har sett på lenge eller du møter mennesker flere ganger på rad uten noen åpenbar grunn så er det alikevel en grunn. Forhør deg med denne personen hva det er denne personen er sendt deg for å fortelle deg. Si hei, snakk sammen og vips så vil det vise seg.

Jeg har til og med sagt det til en gammel venninne jeg møtte ved et par anledninger – med ganske kort mellomrom – da spurte jeg henne hva hun trodde var årsaken til det – kanskje hun hadde noe viktig å dele med meg eller omvendt. Jeg har jo begynt å  tro på at ting skjer for en årsak. Årsaken er sjelden åpenbar for meg der og da, men det er alltid enkelt å være etterpå-klok, spesielt om du bevisst begynner å reflektere over dagene dine.

Jeg har jo begynt å tro at det ikke var meningen at jeg skulle bli sykepleier, men at det alikevel ikke var et bortkastet valg å ta. Jeg ble veldig moden i den perioden av mitt liv. Jeg fikk en høyt utviklet rettferdighetssans, kritisk sans og ansvarsfølelse. Kanskje litt i meste laget vil noen si, men det har aldri skadet meg. Nå blir det utrolig spennende å se hvor veien fører denne gangen. Jeg har begynt å forstå at jeg skal tenke på det jeg ønsker meg og begynne å påvirke utfallet selv, og på den måten vil “skjebnen” ha noe bra i vente for meg.

Er du bevisst at du kan tiltrekke deg akkurat de menneskene, eller de hendelsene du trenger for å få svar på det du går rundt og grubler på?

Før trodde jeg at når jeg kom over en bok, tekst, sang eller noen sa noe til meg så var det en beskjed jeg skulle ha. Det er ganske slitsomt å gå rundt å være oppmerksom på alle “budskap” som blir levert hver dag, så jeg ble nok flinkere til å sile den form for informasjon. Det er ikke slik at jeg lar det styre hele livet mitt, men det er aldri dumt å høre etter hva Universet sier.

Ha en virkelig magnetisk tiltrekkende dag og se hva du får levert de nærmeste dagene. Gå deg en tur og opplev høstens praktfulle farger og fokuser på det du ønsker deg.

Kjenner du tiltrekningen i andre enden?

 

– Trinity