Skip to content

Archive for

26
Sep

Mat-Marked eller Matteater, nå kommer det ett til Oslo også

I slutten av august skrev jeg om at jeg ønsker meg et marked som Mercat de Sant Josep/ Barcelona.

Mercat Sant Josep, Barcelona

Etter turen til Barcelona har jeg drømt om å få et marked som , Mercat Sant Josep i Norge. Tenk så herlig å få gå rundt og handle ferske råvarer hver eneste dag, på en sånn måte. Nam!

Ferskvare markedet i Barcelona, Mercat Sant Josep

Det ser virkelig ut til at jeg skal bli bønnhørt. På Aftenposten.no, Oslopuls står det at vi får et Matteater i Oslo om 49 uker! Under ett år! Jeg kan nesten ikke vente. Det kommer til å bli så spenende – og jeg håper virkelig det blir kjempe populært. Det ser ut til at Matteateret skal plasseres på Vulkan-tomten, mellom Grünerløkka og Maridalsveien. Dette er veldig sentralt, til og med for turister som besøker Oslo er dette bare en liten spasertur fra Oslo S.

I København åpnet de sitt Matmarked for en snau måned siden og det står i samme artikkelen at det allerede har blitt en stor suksess. Jeg skal en tur til København i november så jeg gleder meg til å ta turen inn til disse 6600 kvm med gourmet mat og lukter.

Det første Matmarkedet jeg var innom var nok i Mombasa i Kenya i 1993. Jeg kan enda huske luktene og inntrykkene etter det besøket. Det fantes så mange frukter og grønnsaker jeg knapt hadde sett i mitt “beskyttede liv” i Norge. Den gangen var det stort sett bare menn som var i Mombasa Market og noen turister. Vi hadde fått høre at vi måtte være veldig forsiktige når vi gikk dit. Tyveri var like vanlig som handel den gangen. Skjønt, denne advarselen gjaldt nok i hele Mombasa for oss turister. Vi var garantert å bli lurt mer enn én gang per dag – og det ble vi.

Mombasa Market - Mombasa Markedet

Jeg tok, dessverre, ingen bilder inne på markedet selv, så jeg har lånt noen fra nettet for å gi et lite inntrykk av hvordan det opplevdes.

Krydder i fleng, luktene er intense på Mombasas MatmarkedMylder av folk som handler matvarerJeg husker best mangfoldet av eksotiske frukter og mat, luktene og at det stort sett var bare menn i Mombasas Market

Alle hjerter burde glede seg til høsten 2012. Jeg skal i alle fall bli en flittig bruker, selv om jeg bor 9 mil fra hovedstaden.

 

– Trinity

26
Sep

Giveaway hos “Noe på hjertet” ♡ og jeg ønsker meg så veldig en av disse lekre fotoveskene for damer ;-)

image

I og med at jeg prøver å vinne en av disse veskene så blir det et lite innlegg for å øke sjansen til å vinne. Nå har ikke jeg hatt så mye hell i spill i mitt liv, så nå er det kanskje min tur? Smilefjes som blunker Jeg er i alle fall en evig optimist, som vet det går bra til sist – og jeg ender opp med å få det jeg har bruk for.

http://www.fotobag.no/no/kelly-more/juju/juju-muted-teal.html?XBLG22858=fbd88d25586eb3755ebcaf61bbe57bdc

Jeg har tittet litt rundt hos fotobag.no – og jeg kan love deg at det ikke er bare en gang jeg har vært innom der og tittet. Nå er det mulig å vinne en av de feminine fotobagene fra Kelly Moore – og min favoritt har nå falt på Juju i denne nydelige fargen med det tøffe navnet; muted teal Smilefjes som blunker.

Denne vesken er stor og rommer alt jeg vil ha med meg når jeg stikker ut en tur. Ja, for det er ikke til å stikke under en stol at fotoutstyr tar mye plass når jeg skal ta en liten tur ut.

Nå er det Jorid Kvam med bloggen “Noe på hjertet” som har Giveaway av disse fotoveskene fra Kelly Moore.

Bloggen “noe på hjertet” handler om interiør, foto og design, så jeg bruker å se innom på det Jorid skriver. For tiden er hun i New York City med fotoveskene sine (ja, og kjæresten) – hun har vist flere flotte bilder fra denne turen de siste dagene.

♡ Tusen takk for denne muligheten! This time I feel lucky! Smilefjes som blunker

Kanskje du også har lyst til å delta? Se innom Giveaway for konkurranse regler. Og hvis du ikke skal delta, så kanskje du kan krysse fingrene for meg? Sladrefjes

 

– Trinity

26
Sep

Dag 81 – Når tankene løper løpsk mellom fortid og framtid er disse tankene med på å skape hendelser i livet ditt

Dag 81:

Ditt sinn kan være som et løpsk damptog hvis du lar det. Sinnet ditt kan ta tankene dine i full fart til fortiden, og deretter tar det tankene dine i like stor hastighet til fremtiden. Ved å la dette skje er faren stor for at tankene dine lar dårlige hendelser projiseres inn i din fremtid. Disse ut-av-kontroll-tanker skaper også. Når du er klar, er du i nåtiden og du vet hva du tenker. Du har fått kontroll over dine tanker, og det er der all makt ligger.

Løpsk damptog med tanker inn i fortiden og rett til framtiden

Har du tenkt på at vi bruker alt for mye tid på å “leve” i fortiden eller/og i framtiden? Det er helt vanlig å flykte fra dagens slit og mas til det som har vært eller det vi håper skal skje. Jeg har aldri tenkt på at disse tankene også kobles på frekvensen til Universet og kan være med å skape det vi opplever. Selv om jeg har hørt på Gillian Godtfredsens Tidsreise-meditasjon som jeg kjøpte fra nlpNorway og denne meditasjonen skal hjelpe meg å hente framtidens lykke og fylle på i fortiden slik at nåtiden føles bedre. Bare så enkelt kan det gjøres, og alikevel har jeg ikke helt koblet at de triste tankene jeg får når jeg tenker på en kjær person som er død, eller når jeg tenker på veldig gode venner som bare har blitt borte, eller hver gang jeg tenker på at jeg ikke kan få barn og alle andre får barn og er kjempe lykkelige – den missunnelsen er jo ikke bra å sende ut til Universet, disse tankene ser ut til å påvirke sinnstilstanden min generelt og i flere dager etterpå. Nå som jeg har fått muligheten til å bli bevisst tankene mine (igjen) så er det vel behov for å ta kontroll.

Se hva som kan skje om du lar toget/ tankene løpe løpsk:

Resultatet etter et løpsk tog

Tankene og hendelser i livet blir et lett kaos når tankene får fritt spillerom og haster rundt fram og tilbake. Det beste er at du lærer deg å bli bevisst tankene dine og at du alltid takker for at du ble bevisst på hva som holdt på å skje når du “stikker av” fra det som gjør at du kjeder deg eller det som er vanskelig. Hold fokus og ta kontroll på livet ditt. Det er ikke meningen at vi skal være offer i våre egne liv, det er meningen at vi skal ta kontroll og styre livet vårt selv. Jeg skal ikke gruble så mye på hvem jeg er og hvor jeg kommer fra – det er viktigere å tenke på hvem jeg skal være nå. Og jeg har satt meg som mål å nå målene mine – målet er å komme igang med å arbeide mot mine mål i løpet av dette året. Jeg vil være en bedre utgave av meg selv. Jeg vil ikke at andre skal få tråkke på meg fordi jeg alltid er snill og forståelsesfull lenger. Det er kanskje det de kaller dumsnill?? Eller er dumsnill den som alltid blir utnyttet til å gjøre noe for andre??

La ikke tankene dine være et fossestryk,men en stille kulp i elven

La heller ikke tankene flyte avgårde som en stri elv, men la de roe seg i en stille kulp og reflektere over det de ser her og nå.

Jeg ønsker deg, min kjære leser, en strålende bevisst dag.

– Trinity