Skip to content

Archive for

14
Sep

Morgenstund har gull i munn og det er ikke tull i grunn – Fotografering i nærområdet eller i bakgården

Morgenstund_KarlJohansvern

I morgest var jeg oppe  før solen og tok med meg kameraet ut for å se om jeg kunne finne noen skatter på min vei. Jeg er så heldig å bo nært et vakkert område som heter Karljohansvern. Det er en orlogstasjon og tidligere var hele området militært, nå er det åpnet opp mer og mer for allmennheten. Og dette nydelige området er et yndet turområde for både to- og fire-beinte i byen. Det er forresten her vi bruker å kveldsbade.

Jeg har kjøpt noen e-bøker om fotografering fra Craft&Vision (alle e-bøkene koster $ 5/stk)og den ene heter “Close to home. Finding great photographs in your own backyard” av Stuart Sipahigil. Han har mange interessante perspektiver i boken sin. “Alt virker så ordinært her jeg bor, sammenlignet med andre mennesker og andre steder rundt om i verden.” Stuart endrer ordinært til å bli familiært og vi liker jo å ta bilder av det familiære. Stuart refererer til Elliot Erwitt som sier: “Det er viktig å huske at fotografering er en observasjonskunst. Det er å finne noe interessant på en ordinær plass. Det har lite å gjøre med det du ser, men alt å gjøre med hvordan du ser det”. Han ber deg tenke på følgende: Tenk hvis en fotograf besøker ditt nabolag – din by – og ditt nærområde, da ville alt være veldig spennende for denne fotografen. Hva ville denne fotografert? Hva er inspirerende for fremmede i ditt nærområde? Hvordan ville du beskrevet området for en fremmed besøkende?

Uansett om du bor i en by, på en gård, i en drabantby eller på åpne sletter, det er alltid et bilde utenfor – fantastiske bilder – rett utenfor, de bare venter på at du skal finne dem.

Jeg er så takknemlig for at jeg tok med meg kameraet ut en drøy time denne morgenen – se hva resultatet var i bare en bitteliten del av mitt nærområde, eller satt litt på spissen – dette er litt av min bakgård – om jeg utvider den bare litt.

 

– Trinity

14
Sep

Dag 69 – Tilbake til lav selvtillit og hva det gjør med oss alle

Dag 69:

Når du har dårlige følelser om deg selv føles det som om du suger livet ut av deg, fordi alt det gode i deg, på hvert enkelt område – herunder helse, rikdom og kjærlighet – er på frekvensen av glede og gode følelser. Følelsen av å ha ubegrenset energi, og den utrolige følelsen av helse og velvære, er alle på frekvensen av gode følelser. Når du ikke føler deg bra, er du på en frekvens som tiltrekker flere mennesker, situasjoner og omstendigheter som vil fortsette å få deg til å føle deg dårlig.

Kjære dagbok, beklager at jeg må bry deg igjen

Denne kan jeg huske fra mine yngre dager – da kunne jeg faktisk be Dagboken min om unnskyldning for at jeg – nok en gang – skrev om det som var vanskelig i livet. Det gjør jeg heldigvis ikke lenger. Nå blir det en kort oppsummering av dagen og hva jeg ønsker i morgen. Det blir mye bedre. En periode hadde jeg fryktelig mange baller i luften og da var jeg så sliten at alt gikk i surr. DA ble det mye tungt i dagboken – og så begynte ting å løse seg og jeg følte jeg hadde kontroll igjen – da skjønte jeg at hvis noen hadde funnet dagboken min og lest den så ville de tro at jeg virkelig var i trøbbel. Det var jeg jo ikke, det hjalp bare å skrive det ut.

Når jeg mislykkes er det min egen skyld. Hvis jeg har suksess er det skjebnen.

Er ikke dette også typiske tanker for lav selvfølelse/ selvtillit så vet ikke jeg. Det er selvfølgelig ikke min skyld om jeg gjør noe bra, nei forby – det er klart det må være skjebnen eller noen andre som trakk i de riktige trådene. Som jeg har skrevet om tidligere er vi jo oppvokst med janteloven og det i seg selv har vært med på å undertrykke selvtilliten til veldig mange av oss.

Karisma gaten og Selvtillits stien

Selv liker jeg dette bildet best. Karisma gaten og Selvtillitsstien. Jeg vil si jeg innehar karisma nok til å utjevne for evt lav selvtillit. Jeg er sjarmerende, blid og hyggelig – det gjør at selvfølelsen ikke vises så godt utenpå. Er jeg da falsk sier du? Nei, jeg mener det er en fantastisk måte å overleve på Smilefjes så lenge jeg er klar over det.

Ønsker alle en strålende dag – med mye karisma og selvfølelsen på topp! Hold ut – det er håp for alle. Trekk pusten dypt ned i magen og lukk øynene et øyeblikk. Si noe fint til deg selv. Smil for deg selv. Kjenn hva det gjorde med deg. Kjenn hvor flink du føler deg.

 

– Trinity