Skip to content

Archive for

12
Sep

Spenningen mellom motsetninger

Har du noen gang tenkt på at livet er en serie av dragninger i ulike retninger. Du vil så gjerne gjøre én ting, men du er tvunget til å gjøre noe annet. Noe skader deg, selv om du vet at det ikke burde det. Du tar noe for gitt, selv om du dypt inne vet at du ikke skulle tatt noe for gitt.

Jo travlere vi har det dessto mer dras vi i den retningen av det vi ikke ønsker oss. Vi dras i retning av kontroll av den minste lille ting og det kan ikke være annet enn å stramme til i den ene retningen av spenningsfeltet. Kommer det egentlig noe godt ut av total kontroll noen gang?

De fleste av oss lever midt i mellom disse ytterpunktene. Og det ytterpunktet som vinner bør være kjærligheten.

En oppofrelse eller to er verdt det om du velger kjærligheten. Kjærligheten til din partner, dine barn, ditt kjæledyr, din hobby, deg selv – en eller annen form for kjærlighet er forhåpentligvis vinneren i dette spenningsfeltet.

spenningsfeltet_mellom_motsetninger2

Jeg vet at jeg ofte har vært i dette spenningsfeltet i mitt liv. Valgene har aldri vært enkle. Jeg valgte utdanning ut fra hva jeg trodde jeg kunne mestre og i den retning jeg var sikker på å få meg jobb – uansett hvor jeg skulle bo i framtiden. Jeg angrer selvfølgelig at jeg ikke fulgte hjertet og valgte noe annet. Arkeologi sto alltid høyt oppe på ønskelista. Mens jeg gikk gymnaset drømte jeg om å komme inn på skuespiller høgskolen, men turte aldri å søke – det var jo så mange om plassene og så usikkert i forhold til jobb. Hadde jeg vist hvor vanskelig sykepleierutdanningen var ville jeg garantert valgt noe vanskelig jeg kunne satt pris på.

Det er også en del av spenningsfeltet – etterpå-klokskapen. Da vi gikk ut av gymnaset var det et par venninner som dro til USA som au-pair, jeg skulle så gjerne blitt med dem, men jeg våget ikke. Jeg hadde så mye selvpålagt ansvar jeg måtte ta vare på – og da ville et slikt år være som å “leke livet” – det hadde jeg ikke samvittighet til. Jeg var mest voksen i livet mitt før jeg fylte 25 år, da flere av mine venner begynte å kjenne på kroppen som forfalt, rynkene som dukket opp osv – og jeg forsto aldri hva de snakket om → det har jeg knapt forstått enda.

For tiden føles det mer som å leve i et vakuum, jeg har kanskje havnet i den ene ytterkanten – på stedet hvil, i og med at jeg ikke har noen jobb å gå til. Nå er det 2 måneder snart og det begynner å bli tungt. Det er mange jobber jeg ikke er kvalifisert til og så er det noen få jobber jeg er overkvalifisert til – skal det være slik at jeg må gå inn i spenningsfeltet og velge en jobb jeg absolutt ikke har lysst på? Hva vil det gjøre med meg? Da vil det sikkert gå utover kjærligheten til absolutt alle i mitt liv, og spesielt den lille kjærligheten jeg har til meg selv.

Hadde jeg bare hatt økonomi til å følge mitt ♥ da ville jeg nok satset på en av de grenene jeg har ønsket meg i noen år nå. Jeg våger ikke en gang å drømme om å få drømme-jobben lenger, jeg orker ikke kjenne på skuffelse igjen – ikke på en laaaaang stund i alle fall.

 

– Trinity

12
Sep

Dag 67 – Til og med Budda var opptatt av tankenes effekt

Dag 67:

Holder du ut?? Greier du å være bevisst på tankene dine? Det begynner å hjelpe på her i stua i alle fall. Jeg tar meg selv i hvordan jeg tenker, både om meg selv og andre. Vel, kanskje har jeg ikke greidd å endre måten jeg tenker enda – jeg er bare veldig glad for å være bevisst på tankene mine. Og jeg håper det er første skritt på veien til endring.

“Alt vi er, er et resultat av hva vi har tenkt.” ~Budda (563 f.Kr-483 f.Kr).

Buddha var en stor tenker og filosofDype tanker og filosofering hos barn er ikke uvanlig

Buddha var en stor tenker. Det er etterlatt mange visdomsord i hans navn. Jeg skal ikke begynne diskusjonen på om det virkelig er han som bør krediteres for så mange av østens visdomsord eller ikke, jeg vil bare bruke dem slik jeg finner dem.

buddha_et_resultat_av_tankene_våre

 

– Trinity