Skip to content

Archive for

11
Sep

Turist i Oslo med stebarna

I går tok jeg fri fra husmaling og oppussing og tok med stebarna og en venninne til hovedstaden. Vi ville benytte anledningen til å se Ötzi, han de kaller ismannen fra Alpene. Ötzi er utstilt på Kulturhistorisk museum i Oslo fram til november i år.

Vi møtte en vær på museetSørAmerikanske tradisjoner knyttet til de avdødeAfrikanske rytmer

Vi tok oss god tid gjennom Kulturhistorisk museum før vi skulle “hilse på” hovedpersonen. Vi gikk gjennom 10000 år i Norge og gjennom ulike deler av verden før vi fant den siste istid.

Det blir nok litt kaldt i t-skjorte når vi entrer den siste istidMed skrekkblandet fryd kunne Ötzi beskuesÖtzi - mannne fra isbreen

Da vi endelig kom fram til ismannen ble barna både forskrekket og skuffet. Minstemann ble mest skuffet for at mannen ikke var ekte, for det sa storesøster – så da måtte han få vite en “hemmelighet” – og det var at søstra var for redd mumier og levninger så hun må tro den er falsk, så nå tror han at det er en ekte del av Ötzi, i alle fall i noen måneder. Han begynte nesten å gråte da storesøster absolutt skulle realitetsorientere lillebror. Vi måtte nemlig passere noen egyptiske mumier på runden i museet og da ble hun nesten hysterisk, så da tror hun at de ikke er ekte. Vel – det er morsomt med barn og deres fantasier. Men jeg kjenner at det kan være vanskelig å huske på hvem som var ekte og ikke Smilefjes som blunker. Vi anbefaler at du tar en tur og ser med dine egne øyne.

Jeg er veldig stolt over hvor flinke de var til å være rolige (så godt de kunne), snakke med det de kaller “inne-stemme” på skolen og nysgjerrige på det de så.

Etter å ha vært på museum ble belønningen en tur med t-banen. Vi dro til Operahuset og fikk spist litt mat, pratet med et par måker og tatt noen kule bilder, samt løpt til toppen for å få ut litt energi.

Måkene på operataket kan bli veldig nærgående1 - 2 - 3 HoppOn the top of the world

Vi nyter sensommeren og etter en deilig time ute i solen måtte vi selvfølgelig kjøpe is. Alle fikk velge to kuler hver og alle smakte av hverandre. DA ble det plutselig mye is Smilefjes som blunker

Avsluttet med en kald fristelse fra deli de Luka før vi satte kursen hjemover

På vei tilbake til bilen gikk vi forbi en ny (gammel) butikk. Den hadde vært åpen i bare én uke (i går). Råkk & Rålls Retro og Brukthandel i Kristian Augusts gate. Jentene forelsket seg i hver sin retro vespa og guttungen kjøpte med seg noen gamle soldat-figurer. Han forelsket seg i butikken og i dag spurte han om det var mulig å dra dit en gang til. (Heldigvis er det søndag og butikker er stengt i dag.)

Ønskelister til konfirmasjonen er påbegynt - her fra retrobutikken i Oslo - råkk & rålls

– Trinity

11
Sep

Dag 66 – La loven hjelpe deg mot skuffelser

Dag 66:

Skuffelser kommer bare til en person som ikke anvender loven riktig. Loven svikter aldri.

Det går ikke i orden

Jeg er nok noe reservert til dagens tekst også. Vil dette si at hver gang noen blir syke, mister alt de har, mister noen de er glad i eller noe annet som oppleves som skuffelse, fiasko, svik, sorg, sykdom eller lignende så er det fordi de ikke har tenkt positivt nok? Vel, for meg blir det nok litt for enkelt å bare legge skylden på den enkelte. Greit nok at disse dagssitatene viser at tankene våre blir virkelighet, men jeg tror ikke noen med viten og vilje, eller med sin underbevissthet ønsker å påføre seg selv smerte, sorg, skuffelse og svik.

Jeg har ikke noe i mot å bli påmint at jeg må endre tankesettet mitt, at jeg må tenke positive tanker, at jeg skal få det bedre om jeg ikke har så mange negative tanker eller dårlige tanker om meg selv eller andre. For mye handler om hvordan du tar det  og hvordan du har det. Jeg har vært opptatt av at vi har alltid et valg og det står jeg for. Og da blir det kanskje selvmotsigende å si at jeg ikke tror vi velger å være syke.

Suksess

Jeg har bestemt meg for å fortsette å tenke positive tanker og endre tankesettet mitt, Jeg har bestemt meg for å feire med Moët når jeg kjenner jeg har klart det. Når jeg kan se på meg selv – føle og vite at jeg er god, snill, bra nok osv.

Og det er når jeg tenker slik at jeg må minne meg selv på at jeg skal huske å leve som om jeg har plenty, for om jeg gjør det så vil Universet tro det og så har jeg det plutselig.

Slik som forleden da jeg endte med å spise sushi på en restaurant ved en brygge – helt for meg selv. DA følte jeg meg rik og flott. Jeg hadde helt glemt hvor hyggelig jeg syns det er å sitte alene og innta et måltid mat.

Sushi - en følelse av rikdom og nytelse

Jeg vil opplever ikke skuffelser, men gleder og suksess Smilefjes som blunker

Med ønske om en suksessfull søndag til deg – du gode leser.

 

– Trinity