Skip to content

Archive for

2
Sep

Dag 57 – Inne i deg finnes en uendelig skapende kraft og tilstedeværelse

Dag 57:

Du er ikke alene. Inne i Deg finnes en uendelig skapende kraft og tilstedeværelse, veileder deg, elsker deg, og venter på å gi deg noe og alt du velger. Du har tilgang til alt som er, til alle som noensinne har vært, og alt som noensinne har vært, og alt som noensinne vil være – og det er den kreative kraften i Deg.

YinYang_Symbol på uendelighet

Psykologen Andreas de Klerk beskriver at kreativitet overhodet ikke hemmes av grensesetting. “Grenseløshet og innskrenket er to ekstreme situasjoner, som begge hemmer effektivitet og kreativitet. Fravær av normer eller svært tøyelige normer kan tilsynelatende virke som en ideell tilstand for kreativiteten, men det er ikke tilfelle. Kreativiteten kan bare utvikles hvis det finnes rammer å bevege seg innenfor. Problemet med den totale friheten er at man ikke kan orientere seg.” Skaperevnen kommer nettopp av våre forsøk på å finne løsninger på indre konflikter som oppstår. Dette er også viktig å huske når vi skal våge å grensesette våre barn. Barn trenger med andre ord grenser for å bli skapende vesen. Jeg vet om flere tilfeller der barna har fått gjøre som de ville, men når de ble spurt om hvordan det var så har de svart at de ville egentlig ikke ha den friheten, de ble ustrukturert og i klasserom kan det lett oppstå anarki når barn får den form for frihet. I en av landets aviser så jeg nettopp at barn og unge får bestemme middagen i hjemmet – og da vet jeg av erfaring at barn vil ha “junk food”. Det er fordi de går etter følelsene og ikke etter hva som er bra for oppbygging av kroppen. Så vi voksne må faktisk våge å stå på vårt, det er vi som har kunnskap og erfaring. Og vi vil jo bare barna det beste, så ved å være grensesettende, men alikevel høre på barna vil de få den største vekst.

Du har tilgang til alt ved å se innover i deg selv

Selv om jeg ikke er flink til å meditere eller praktisere yoga, så har jeg gjort det nok ganger til at jeg vet at det hjelper for å oppnå kontakt med mitt indre. Jeg gjør også det om jeg finner et stille sted og bare sitter og slapper av, prøver å tømme hodet for tanker og bare sitter og skjenner om kroppen min sier noe til meg. Hvis tankene dukker opp kjenner jeg litt på dem og lar de gå, for de skal ikke forstyrre meg nå. Som regel er det ytre stress som ligger i de tankene.

Den kreative kraften i Deg

Jeg håper du finner den kreative kraften i deg. Jeg holder på å finne min gjennom fotografering og bearbeiding av bilder. Jeg får virkelig en stille tid mens jeg holder på med det. Jeg ser hva som er vakkert, for meg. Jeg har begynt å lære meg å ikke skynte meg å bli ferdig med det jeg holder på med fordi noen andre syns jeg burde tatt bilder av noe annet (som de syns er vakkert). Jeg prøver hver dag å få tid til å meditere, og jeg vet at jeg ikke skal straffe meg selv fordi jeg ikke rekker det, men oppmuntre meg selv hver gang jeg greier å få det til.

Når du har funnet den kreative kraften vil du finne lykken - også den inne i Deg

Jeg VET at lykken finnes inne i meg, og jeg vet at jeg ofte finner den når jeg mediterer, og alikevel greier jeg ikke å prioritere det. For tiden holder jeg på å “klappe meg selv på skulderen” når jeg oppdager at jeg har lyst til å meditere, og kanskje, én dag, vil jeg finne tid nettopp fordi loven om tiltrekking vil hjelpe meg så lenge jeg sender gode tanker ut om at jeg vil det.

Mediterer du? Har du noen gode tips om hvordan du greier å finne tid og prioritere å gjøre det?

 

– Trinity