Skip to content

Archive for

1
Sep

Tannverken er over og jeg er fornøyd

Puh, så er jeg tilbake. Jeg har heldigvis aldri hatt tannlegeskrekk, men jeg liker ikke å sitte på venterommet og vente. For det er akkurat som jeg tar til meg energien fra andre, som har tannlegeskrekk, og det er fryktelig slitsomt. Jeg liker å sitte stille og bare slappe av, men av en eller annen grunn er det som om folk alltid vil prate med meg. Jo, jøss – det er hyggelig det – du må ikke missforstå meg, men jeg har ikke så lysst til å dele hva jeg skal gjøre til tannlegen. Heldigvis er jeg veldig god på å lytte – når jeg vil det.

venterom2

Heldigvis er Horten Tannlegesenter utstyrt med et venterom i harmoniske farger og god atmosfære. Sort, hvitt og lilla. Jeg tar meg i å undres over om fargene er valgt bevisst, eller om det bare er pga moten som er pr i dag? Mens jeg sitter her og venter googler jeg fargers betydning og finner et forslag i bloggen til Mammazita.

fargebetydning

Hvit:
Positivt:
Hygiene, sterilitet, klarhet, renhet, enkelhet, effektivitet
Negativt:
Sterilitet, kulde, barrierer, uvennlighet

Fiolett:
Positivt:
Kontroll, luksus, sannhet, kvalitet, pålitelighet
Negativt:
Innadvendthet, undertrykkelse

Svart:
Positivt:
Glamour, sikkerhet, følelsesmessig trygghet, effektivitet
Negativt:
Undertrykkelse, kulde, tyngde

Grå
Positivt:
Psykologisk nøytral
Negativt:
Mangel på selvtillit, dempende effekt, depresjon, dvale, mangel på energi

 

venterom

Og siden jeg (for én gangs skyld) kom et kvarter før timen min og endte med at tannlegen var forsinket (for første gang) et kvarter – så fikk jeg en halv time på venterommet. Og siden jeg da rakk å begynne å kjede meg så tok jeg fram en av mine Apper til iPhonen min og ryddet bordet for magasiner. Vel, bordet ble ikke helt slik det skulle vært om jeg hadde ryddet bort magasinene før jeg tok bildet, men det holdt meg sysselsatt i ca 10 minutter for å få fjernet alle magasinene. Appen heter TouchRetouch og jeg har lekt meg mye med den i sommer. Jeg får vel vise noen morsomme eksempler på det når jeg sitter hjemme og har bildegalleriet mitt lett tilgjengelig.

Nå har jeg i alle fall blitt ferdig hos tannlegen for denne gang. Og venter på innkalling i posten. Jeg begynte hos tannlege Gunnar, men har endt opp med tannlege Christina på Horten Tannlegesenter. Begge to er kjempe rolige, forklarer godt hva de gjør, og spør ikke om en masse jeg må svare på mens alle instrumentene og fingrene er i munnen min Smilefjes som blunker – altså klassifiserer jeg tannlegene Gunnar og Christina som to flotte tannleger (absolutt etter min smak). Og jeg sparer meg for en tur til Oslo når jeg skal til tannlegen. Nå kan jeg bare dra til Oslo for å gjøre hyggelige ting – som å drikke kaffe og møte venninner. Nå gjenstår det å finne en lege i nærområdet som jeg kan bli fornøyd med.

Hvis du bor i Horten-området og skal finne deg en tannlege eller har tenkt å bytte tannlege så anbefaler jeg at du tar kontakt med Horten Tannlegesenter, og håper du blir like fornøyd som meg. Smilefjes

 

– Trinity

1
Sep

Dag 56 – Hver situasjon i livet kan forandre seg

Dag 56:

Ditt liv er i dine hender. Uansett hvor du er nå, uansett hva som har skjedd i livet ditt, kan du begynne å bevisst velge tankene dine og du kan forandre livet ditt. Det finnes ikke noe slikt som en håpløs situasjon. Hver eneste situasjon i livet kan forandre seg.

heart_hands2

Jeg har skjønt at det bare er jeg som kan gjøre noe med mitt liv. Selv om jeg i perioder skulle ønske at noen andre kom og tok over, at andre tok avgjørelser for meg eller rettledet meg direkte så er det mitt liv og jeg som må ta i ett tak for å greie å skape endringer.

Love

Så hvis jeg ikke føler meg lykkelig eller elsket så er det opp til meg selv å gjøre noe med det. Det er bare jeg som vet hva som gleder meg og da er det vel opp til meg å gjøre nettopp det. Jeg må finne ut hva jeg liker og hva som er mulig å gjøre. Eller hva som er mulig å få til der jeg er. Hvis jeg ikke føler meg elsket så må jeg lære å elske.

SummerLove

Når alt føles håpløst og ulykkene kommer mineei er det opp til meg å forsøke å få til helhetlige løsninger og fri flyt i hverdagen i gjen. Som det står skrevet i dagens tekst så kan hver eneste situasjon i livet endre seg, det er bare opp til meg selv å gjøre det.

 

– Trinity