Skip to content

Archive for

29
Aug

Dag 53–Mørke tanker fra fortiden gir ulykker og skuffelser i framtiden

Dag 53:

«En person som har sine tanker på den mørke siden av livet, som lever over og over med ulykker og skuffelser fra fortiden, ber for lignende ulykker og skuffelser i fremtiden. Hvis du ikke vil se noe annet enn ulykke i framtiden, ber du for uflaks og vil helt sikkert få det.» ~ Prentice Mulford (1834-1891). Han var en av de første forfattere og grunnleggerne av New Thoughts bevegelsen og forfatter av «Thoughts Are Things.»

Prentice Mulford en pioner i bevegelsen New ThoughtsTanker er Ting av Prentice MulfordPrentice Mulford ser ut som han har grublet mye hele livetPrentice Mulford en pioner i tankens kraft

Allerede på midten av 1800-tallet var filosofer og tenkere klar over at negative tanker vil prege livet ditt, og Prentice Mulford ser ut til å ha vært spesielt opptatt av at negative tanker rundt fortiden, altså det å gå rundt og gruble over det som har skjedd i fortiden vil prege framtiden din ved nettopp å gi deg de samme negative hendelsene. Vi tiltrekker oss det vi tenker på.

New Thought var en mind-healing bevegelse som oppsto i det 19. århundre USA. Den har ingen tro, men grunnleggende lære er at ånden er mer ekte og mer kraftfull enn materie og at sinnet har makt til å helbrede kroppen.
Store grupper i New Thought bevegelsen omfatter Unity Church, Church of Religious Science, og Divine Science.
Mange, New Thought grupper er basert på kristendommen. New Thought er relatert til Christian Science både historisk og filosofisk, men Christian Science er mer organisert og læremessige enn New Thought bevegelsen. I tillegg avviser ikke New Thoughters moderne medisin i den grad at Christian Science gjør.

New Thought bevegelsen har røtter i amerikansk kristendom samt metafysiske og romantiske klima i det 19. århundre den oppsto som en reaksjon mot den religiøse skepsis fra forrige århundre. Denne fruktbare perioden så fødselen av New Thought, Christian Science, Transcendental Meditasjon, teosofi og andre relaterte bevegelser.

Tekster New Thoughtere forholdt seg til:
Den primære teksten i de fleste New Thought gruppene er den kristne Bibelen. "Bibelen er en samlende grunnleggende lærebok. Skriften blir levende når den er forstått som en klar og nyttig guide for dagens opplevelser." "Divine Science viktigste lærebok er Bibelen, og det gjelder dens lærdommer til ditt liv og hverdagslige opplevelser.

New Thoughts definisjon av tro
De to mest vanlige bærbare og fundamental tro i New Thought er: (1) det guddommelige er i alle ting og (2) sinnet er mye mer ekte og kraftigere enn materie.

Så hvis du vil filosofere på et dypere plan (noe filosofi for såvidt er) så er det bare å gå i gang å lese disse tenkerne fra 1800-tallet.

 

– Trinity