Skip to content

Archive for

26
Aug

Kveldsbad i Oslofjorden med stesønnen min i kveld

Nok en fantastisk kveld her i Horten. Etter et styrtregn nå i ettermiddag og 19mm nedbør meldt i morgen benyttet vi sjansen til å få et kveldsbad, min stesønn og jeg. Dette er tredje kvelden denne uka – han elsker det og jeg elsker det. Været har ikke vært det beste og temperaturene synker stadig, men vi benytter hver mulighet til å forlenge sommeren.

Kveldsbad i fjorden 26.8.11

I dag har stesønnen min greid å svømme flere meter uten å synke til bunnen etter et par tak. Smilefjes med åpen munn Han er så stolt, og det er jeg også. Så kaster han seg uti og flyter midt i vannet – han har fått smaken på følelsen av å være vektløs i kveld. Nå kan han plutselig ikke få nok av kveldsbading. Jeg håper vi kan holde på lenge utover høsten. Helt til han svømmer ordentlig.

Superbaderen

Den beste bieffekten av kveldsbading er at han sover veldig godt om natten Smilefjes og vi har bestemt oss for å holde oss friske hele vinteren.

Og jeg er så utrolig glad og takknemlig for at jeg liker å bade og leke, at jeg har funnet på å ta med barna, og spesielt stesønnen min på kveldsbading. Han jubler og fryder seg den drøye halvtimen vi holder på. Han koser seg og forteller alle hvor heldig han er som har en så kul stemor som tar han med på dette og alt mulig annet, som å gå på ski, sykle på tandemsykkel før han lærte å sykle osv. Og da blir jeg så takknemlig for barns ærlighet, spesielt når den er myntet på meg. Flaut fjes

 

– Trinity

26
Aug

Dag 50 – Herre over eget liv

Dag 50:

Du er herre over ditt eget liv, og Universet svarer hver kommando du gir. Ikke bli hypnotisert av bildene som har dukket opp hvis de ikke er det du ønsker. Ta ansvar for dem, gi dem lys hvis du kan, og la dem gå. Tenker nye tanker om hva du ønsker, føler dem, og være takknemlig for at det er gjort.

image

image

På capris.no sto det å lese dette om “Snill”: «Lussi er så snill, så snill. Så snill at hun en dag blir borte.Lussi er så snill, så snill. Så snill at hun en dag blir borte. Og ikke bare litt borte, men helt bortebortebortevekk borte. Faktisk helt inn i veggene vekk. Lussi er så stille og snill og flink og ren og pen at ingen ser henne lenger. Ikke moren, ikke faren, ikke læreren og heller ikke de andre barna. Ikke engang den store vaktmesteren kan finne henneSnill er et nytt vinnerprosjekt fra kunstnerparet Gro Dahle og Svein Nyhus. En munter, poetisk og støyende bok som yngre barn lett vil forstå og leve seg inn i, mens større barn og voksne også vil se symbolikken og budskapet i underteksten. Lussi finner vei ut av veggen og en overrumplende slutt viser andre snille piker at de må ta ansvar og finne sin vei.»

Jeg har presentert denne boken både for barn og voksne og jeg har funnet mye interessant i denne enkle barneboken selv.

image

"… dersom du ikke er sjef i ditt eget liv, vil du nesten automatisk forsøke å være sjef over andre. Tenk over det. Har du ikke indre trygghet, vil du gjøre ditt ytterste for å skaffe tryggheten på andre måter, for eksempel ved å binde folk til deg. Det kan gjøres ved kontroll, som ved sjalusi, eller ved å leve etter andres forvetninger til deg, som ved sosial angst. Det kan være det samme om man truer, kontrollerer og skremmer, eller om man innynder og ofrer seg uten tanke på egne behov; resultatet blir uansett at man kommer i usunne avhengighetsforhold. Man kan gjøre seg selv så liten og svak at andre bare må ta seg av oss, men forholdet blir da helt annerledes enn om det var bygd på gjensidig respekt og likeverd."
(Wilhelmsen, Ingvard, (2005). Kongen anbefaler – holdninger for folket. Stavanger: Hertervig forlag, s. 103)

Det finnes mange bøker om å ta ansvar for sitt eget liv. Jeg liker måten disse bøkene er skrevet på. Og det er skremmende hvor riktig det er det Wilhelmsen skriver om å forsøke å være sjef over andre om en ikke er sjef i eget liv. Boken er lett å forstå og har mange små sannheter og tankevekkere som denne. Og det Dahle skriver om at man blir helt borte vekk hvis en ikke finner veien til å ta kontroll over eget liv.

Jeg tenker dagens tekst handler en del om disse bøkene. Hvis bildene ikke blir slik du hadde ønsket – altså at sjalusi, eller at du lever etter andres forventninger, eller du ikke oppnår noe av det du tror du fortjener. Kanskje oppdager du at noen baksnakker deg og du blir skuffet over det. Jeg har begynt å sende lys og kjærlighet. Når jeg går rundt med spenninger i kroppen for eksempel, så blir jeg ikke sint på meg selv lenger fordi jeg spenner meg, men jeg takker kroppen min for at jeg oppdaget spenningen, lar den slippe og er takknemlig for at jeg oppdaget den. Jeg takker samtidig for at spenningen har vært til stede når jeg har hatt behov for den, men nå har jeg kontroll så da er det mulig å trekke pusten dypt og slappe av. Da blir jeg sjef i mitt liv, nettopp ved å kjenne kroppen min og dens signaler. Ved å våge å stole på meg selv og gi slipp på det som ikke er mitt. Jeg blir stadig forundret over hvor klartenkt jeg er når jeg står i vanskelige situasjoner. Jeg må bare bli flink til å overføre det til vanlige situasjoner – slik at jeg ikke bare er sjef når ting er vanskelig, men også ellers.

Nå som jeg har begynt å kjenne på hva som er drømmen min – så må jeg bli sjef over drømmen min og virkelig våge å tro at det kan skje meg. Jeg takker for hver gang jeg kjenner at jeg ikke våger å stole på at det er min tur nå, slik at jeg kan tenke annerledes om meg selv og mine prosjekter. Det tar tid, men jeg skal tillate tiden å være min.

 

– Trinity