Skip to content

Archive for

24
Aug

Dag 48 – Å praktisere takknemlighet daglig

Dag 48:

«Å praktisere takknemlighet daglig er en av de kanaler der din rikdom til komme til deg.»   ~Wallace Wattles (1860-1911) Forfatter av Velstands Klassikeren “The Science of getting rich” fra 1910

Hope and Gratitude by Em Kotoul

Dette maleriet skal symbolisere håp og takknemlighet – henger de to begrepene tett sammen, jeg har aldri tenkt på de sammen så mye før. Takknemligheten har for det meste vært noe jeg har kjent i etter tid – når jeg har opplevd eller oppnådd noe. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg til og med har vært takknemlig for de vanskelige tingene jeg har opplevd i livet, men da en god stund etterpå. For det er da jeg ser at jeg har lært noe viktig av det jeg har slitt med.

Jeg kan til og med si at jeg er takknemlig for utbrentheten som snudde opp ned på det meste, og som fortsatt er slitsomt – mange år etterpå. Men det ser nå ut som det åpner andre dører for meg. Og det er jo spennende, og da blir jeg alikevel takknemlig for det vonde som skjedde. Bildet over gir meg mange tanker om å oppleve vonde ting, kjenne håp og være takknemlig.

http://tenktom.blogspot.com/2010/05/hvor-takknemlig-kan-man-vre.html

Hvis takknemligheten er det som skal gjøre meg rik, slik de antok på tidlig 1900-tallet så må jeg øve enda mer.

Tusen takk! Tusen takk! Tusen takk!

Og jeg er alltid takknemlig for at andre leser det jeg skriver. Jeg er takknemlig for at jeg fikk noen ord med en venninne for noen dager siden. Jeg er takknemlig for at jeg får malt ferdig huset før snøen kommer. Jeg er takknemlig for at jeg har mulighet til å dra ned til fjorden og avslutte dagen med et kveldsbad. Jeg er takknemlig for at jeg er flink. Ja, listen kunne fortsatt – for det ser ut til at jeg har mye å være takknemlig for. Hva med deg? Hvis du begynner å tenke etter, har du en lang liste med ting du er takknemlig for??

Jeg kjenner jeg er ekstra takknemlig for kommentarer i bloggen min Smilefjes Tusen takk til dere som har gitt meg kommentarer og inspirasjon. Tusen takk til dere som kommer til å gjøre det.

 

– Trinity