Skip to content

Archive for

12
Aug

Dag 36 – Gi slipp på alle tenker om begrensning

Dag 36:

Denne tiden på vår strålende planet er den mest spennende tid i historien. Vi kommer til å se og oppleve det umulige blir mulig, i alle felt av menneskelig streben og innen alle fag. Idet vi gir slipp på alle tanker om begrensning, og vet at vi er ubegrenset, vil vi oppleve ubegrenset storhet av menneskeheten, uttrykt gjennom idrett, helse, kunst, teknologi, vitenskap, og hvert enkelt felt av skaperverket.

Ubegrenset storhet uttrykt gjennom idrett

Det er jo fullt mulig å få se ubegrenset storhet av menneskeheten innen idrett, for det har vi jo allerede opplevd. Se på rundetider på skøyter og i svømming. Se på teknikker som utvikler seg og teknologi som utvikler resultater innen idrett i form av fabrikat i tøy, vekt på sykler osv. Vi kommer nok til å se flere verdensrekorder de nærmeste årene.

Ubegrenset storhet uttrykt gjennom helse

Innen helse har det også skjedd en enorm utvikling gjennom siste århundre, men også i de siste 10 årene. Vi redder mange flere mennesker enn tidligere. Vi har medisiner og måter å operere på som ikke var tenkelig for bare noen tiår siden. Vi oppdager nye sykdommer. De siste årene har hjerneforskning vært veldig trendy og en oppdager stadig hvordan hjernen fungerer, og hvordan den kan bli enda bedre. Vi kan genmanipulere. Vi kan redde barn som er født i uke 24 av svangerskapet. Vi har et helsevesen som virkelig er i utvikling. Noen sykdommer er utryddet og noen kommer tilbake. Noen medisiner har begynt å miste effekten fordi vi har brukt det for mye. Ellers har forskerne funnet en sort manet som har en foryngelsesprosess, kanskje blir dette noe vi som menneskehet kan dra nytte av? Det gjenstår å se hvor vi havner.

Ubegrenset storhet uttrykt gjennom kunst

Når det gjelder kunst så er det alltid en utvikling av hva vi ser på som kunst.

Ubegrenset storhet uttrykt gjennom teknologi

Teknologisk sett så har utviklingen vært så enorm at vi nesten allerede lever i det som var science fiction på 80-tallet. Og etter å ha sett Electric Dreams som handler om den teknologiske revolusjonen fra 70-, 80- og 90-tallet tenkte jeg mye på den enorme utviklingen som har skjedd på de 30 årene. Teknologien vil nok ikke bli dårligere i framtiden. Jeg er en duppedings-geek så jeg gleder meg veldig til å se hva som dukker opp Smilefjes

Ubegrenset storhet uttrykt gjennom vitenskap

Forskningen ser ikke ut til å ha noen begrensninger, bortsett fra økonomiske hindringer. Innen mitt felt har sykepleievitere forsket på hva de har ønsket, men trenden ser ut til å være endret. Flere og flere blir styrt inn i Høgskolenes forskningsfelt og i pågående prosjekter. Dette tenker jeg er med på å legge en demper for det mangfoldet sykepleie er. Men om det skal være mulig å forske er vi også avhengig av å få en inntekt mens vi holder på. Jeg skal ikke legge skjul på  at det er fristende med et Ph.D-studium, men akkurat nå har jeg ikke funnet muligheten noe sted.

Skaperverket_Field_of_Creation

Så har jeg lest at det er viktig å oppholde seg i naturen for å rense energien min. Hvis vi bruker 9 timer i omgivelser fylt med teknologi (altså foran datamaskinen ol) så burde sjelen få fri og være ute i naturen. Jeg tror det optimale er å dele 50/50, men for de aller fleste av oss er vel det en utopi. Så vær ute så mye du kan. Jeg leser nå at trening ute i det fri gir mye større gevinst enn å være inne på et treningsstudio, men her forandrer jo ekspertene sine meninger like ofte som en annen skifter skjorte.

Nå håper jeg vi er klar til å gi slipp på alle tanker om begrensning slik at utviklingen går videre for menneskeheten.

Jeg er i alle fall nysgjerrig på hva morgendagen og resten av fremtiden bringer Smilefjes

 

– Trinity