Skip to content

Archive for

31
aug

Dag 55 – Å gi er en kraftfull handling

Dag 55:

Å gi er en kraftfull handling for å bringe mer penger inn i livet ditt, fordi når du gir du sier, "jeg har overflod." Det vil ikke være overraskende for deg å vite at de rikeste menneskene på planeten er de største filantroper. De gir bort store pengesummer, og slik de gir, ved loven om tiltrekning, åpner Universet opp og oversvømmer dem med enorme mengder penger tilbake – multiplisert.

Å gi er en kraftfull handling - du vil få enorme mengder tilbake

Å kunne gi er å vise Universet at jeg har overflod og kan dele

Kjærlighet og vennskap er jo tydelige tegn på at jo mere du gir inn i forholdet desto mer får du tilbake.

Å gi er en kraftfull handling som viser Universet at “Jeg har overflod” – for hvis du husker å minne deg selv på følelsen av at du har overflod så vil jo det skape mer overflod Smilefjes som blunker Vær glad for hver gang du kan gi noe. Ikke spar på kruttet, men gi så det monner. Vel, selvfølgelig skal vi ikke gi mer enn vi har, men alle forstår vel at det er innen rimelighetens grenser.

Jeg har alltid likt å gi gaver. Jeg har alltid likt å ta med en liten ting når jeg stikker innom noen, bare fordi det er så morsomt å vise at jeg bryr meg. En liten blomst, en ting til barnet, eller noe til kaffen.

Så i dag oppfordrer jeg deg til å gi – slik at også du skal få i enorme mengder tilbake Smilefjes

Jeg er til og med takknemlig hver gang jeg kan gi noe. Jeg takker og takker for at jeg har nok til å kunne gi til andre for å glede andre.

 

– Trinity

30
aug

Dag 54 – Hold ut – tenk positivt

Dag 54:

Som individer har vi kontroll over hyppigheten av vår energi gjennom våre tanker og følelser. Hvis vi hovedsakelig fokuserer på gode tanker og følelser, vil loven om tiltrekning matche de like energier til oss. Vi vil tiltrekke oss folk, omstendigheter og hendelser i våre liv som vil gi positive opplevelser til oss, og vi vil ikke bli tiltrukket av negative hendelser.

Flere enn en gang har jeg kjent på at jeg blir litt sliten av disse “dagens tekst”, de er i overkant positive for meg, men så har jeg bestemt meg for å fortsette. Jeg fortsetter fordi jeg skal få innarbeidet nok positive tanker og påminnelser og ikke gi meg nå fordi jeg kjenner litt motstand. Motstand er jo bare pessimismen fra i går – den som tiltrekker meg mer pessimisme ved å tenke på det som er realistisk og tungt fra fortiden for eksempel. Da blir det flere gode tanker og innarbeidelse av disse i framtiden også. Jeg kan jo ikke gi opp bare fordi livet ikke er helt sånn som jeg forsøker å tenke meg det Smilefjes som blunker. Jeg skal stå på og kjempe for at jeg finner meg selv og det jeg vil drømme om og tro på, det skal være sikkert og visst!

Hold ut - dette klarer jeg

 

– Trinity

29
aug

Dag 53–Mørke tanker fra fortiden gir ulykker og skuffelser i framtiden

Dag 53:

«En person som har sine tanker på den mørke siden av livet, som lever over og over med ulykker og skuffelser fra fortiden, ber for lignende ulykker og skuffelser i fremtiden. Hvis du ikke vil se noe annet enn ulykke i framtiden, ber du for uflaks og vil helt sikkert få det.» ~ Prentice Mulford (1834-1891). Han var en av de første forfattere og grunnleggerne av New Thoughts bevegelsen og forfatter av «Thoughts Are Things.»

Prentice Mulford en pioner i bevegelsen New ThoughtsTanker er Ting av Prentice MulfordPrentice Mulford ser ut som han har grublet mye hele livetPrentice Mulford en pioner i tankens kraft

Allerede på midten av 1800-tallet var filosofer og tenkere klar over at negative tanker vil prege livet ditt, og Prentice Mulford ser ut til å ha vært spesielt opptatt av at negative tanker rundt fortiden, altså det å gå rundt og gruble over det som har skjedd i fortiden vil prege framtiden din ved nettopp å gi deg de samme negative hendelsene. Vi tiltrekker oss det vi tenker på.

New Thought var en mind-healing bevegelse som oppsto i det 19. århundre USA. Den har ingen tro, men grunnleggende lære er at ånden er mer ekte og mer kraftfull enn materie og at sinnet har makt til å helbrede kroppen.
Store grupper i New Thought bevegelsen omfatter Unity Church, Church of Religious Science, og Divine Science.
Mange, New Thought grupper er basert på kristendommen. New Thought er relatert til Christian Science både historisk og filosofisk, men Christian Science er mer organisert og læremessige enn New Thought bevegelsen. I tillegg avviser ikke New Thoughters moderne medisin i den grad at Christian Science gjør.

New Thought bevegelsen har røtter i amerikansk kristendom samt metafysiske og romantiske klima i det 19. århundre den oppsto som en reaksjon mot den religiøse skepsis fra forrige århundre. Denne fruktbare perioden så fødselen av New Thought, Christian Science, Transcendental Meditasjon, teosofi og andre relaterte bevegelser.

Tekster New Thoughtere forholdt seg til:
Den primære teksten i de fleste New Thought gruppene er den kristne Bibelen. "Bibelen er en samlende grunnleggende lærebok. Skriften blir levende når den er forstått som en klar og nyttig guide for dagens opplevelser." "Divine Science viktigste lærebok er Bibelen, og det gjelder dens lærdommer til ditt liv og hverdagslige opplevelser.

New Thoughts definisjon av tro
De to mest vanlige bærbare og fundamental tro i New Thought er: (1) det guddommelige er i alle ting og (2) sinnet er mye mer ekte og kraftigere enn materie.

Så hvis du vil filosofere på et dypere plan (noe filosofi for såvidt er) så er det bare å gå i gang å lese disse tenkerne fra 1800-tallet.

 

– Trinity

28
aug

Fotografiets dag – Preus Museum – A Doll’s House Prosjektrom –Karljohansvern, Horten

Fotografietsdag på KarljohansvernAnnonse i Gjengangeren om Fotografiets dag

I dag har det vært Fotografiets dag og for 5. år på rad feires dette på Preus Museum.

Jeg vil benytte anledningen til å Gratulere Arrangørene med flotte utstillinger og arrangement. Været holdt seg bra hele formiddagen, men etter at jeg gikk hjem så kom det nok litt regn. Det var første gang jeg deltok og jeg er veldig glad for at jeg dro dit. For det første er det morsomt å se hva andre fotografer gjør, hva de presenterer som kunst og forhåpentligvis ville jeg bli inspirert bare av å dra ned en tur. For det andre liker jeg å stille opp på det som skjer på lokalt plan her jeg bor, og andre steder jeg har hatt eller har tilhørighet.

Billettkø betyr bra oppmøte

Da vi kom ned til Karljohansvern var det allerede billett kø – og det syns jeg alltid er et godt tegn når noe skjer. Jeg håper virkelig arrangørene fikk så mange innom som de hadde håpet på.

Sigurd Fandango var årets festivalutstiller med sine flotte bilder. Disse var de første som møtte oss da vi kom inn på festivalområdet:

 Sigurd Fandango, Luanda, Angola, Preus MuseumSigurd Fandango, Afrikansk kjøpesenter før jul, Preus Museum

100 meter utstilling

Her fra 100 METER UTSTILLING. Det var en lang rekke med utvalgte utstillere i åpen klasse. Søstra mi lurte på når jeg skulle være en av utstillerene Smilefjes som blunker det hadde jo vært kjekt å kunne blitt det en gang i nær framtid.

100 meter utstilling med ulike fotografer representert

Her er visittkort fra en håndfull av utstillerene i åpen klasse; Christopher Jonassen, Kirsti Mjelstad, Eli Reinholdtsen, Eva E. Schjetlein, Essi Frydenlund og Solfrid Sande.

Et knippe av utstillerene i 100 meter utstillingen. Panoramisert med Autostich-App for iPhone

A Doll's House Prosjektrom fra Foredrag om Robert Mappplethorp

Så var jeg innom åpningen av A Doll’s House Prosjektrom som presenterte utstillingen av Robert Mapplethorps fotografier. For en flott utstilling. Jeg ble helt betatt av et par av bildene. Og slik Robert Mapplethorp var inspirert av Andy Warhol kan jeg godt kjenne at jeg vil bli inspirert av Robert Mapplethorp (i likhet med mange andre). Interessant og rørende foredrag – veldig flott foredragsholder (selv om jeg dessverre glemte navnet hans).

Robert Mapplethorp selfportrait, Fotografietsdag Preus Muesum og A Doll's House Prosjektrom

Så flere bilder av Eli Beinholdtsen og hun har (uten at hun vet det) vært med på å gjøre meg interessert i flere internasjonale og nasjonale fotografer. Kjøpte e-boken hennes for en god stund siden og har siden det fulgt med på twitter o.l for å se hva fotografer holder på med Smilefjes Selv om hun ikke vet det er jeg veldig takknemlig for inspirasjonen.

Tusen takk til Eli Reihholdtsen for inspirasjon - uten at hun vet det

Nok en gang vil jeg få takke for en flott dag i fotografiets tegn.

Sykehusbrygga ved Preus Museum og Karljohansvern

 

 

– Trinity

28
aug

Dag 52 – Bli rik som Millionærene fra Nazareth

Dag 52:

Hvis du har blitt oppdratt til å tro at å være rik ikke er åndelig, så vil jeg anbefale at du leser «The Millionaires i Bibelen Series» av Catherine Ponder. I disse herlige bøkene vil du oppdage at Abraham, Issac, Jacob, Josef, Moses og Jesus ikke bare var millionærer selv, men med mer velstående livsstil enn mange av dagens millionærer kan forestille oss.

Moses - Millionæren fra BibelenMillionærene fra Nazareth

Så det er bare å satse på å bli millionær om det er det vi vil. De store gutta spiste kirsebær, rundt år 0 også. Så det er bare å be om rikdom og rikdom skal komme til deg. Selv har jeg nok bevart noe av barnetroen min og den sier at jeg skal dele med andre for å bli rik. Skjønt – det har aldri hatt noen gevinst for meg å dele av alt jeg har. For jeg har hørt flere ledere og karriere mennesker som forteller at de har ikke kommet så langt i livet ved å være snill. Og kanskje er det slik. Hvis jeg lever et forsiktig liv og prøver å være så snill og omgjengelig som mulig – selv om det gjør meg til en uekte person – så har ikke Gud noe å tilgi meg for på dommens dag?

Jeg har ikke hørt om disse bøkene til Catherine Ponder før i dag – da jeg skulle se på “dagens tekst” – jeg googlet litt rundt og skal innrømme at det høres interessant ut å se nærmere på. Kanskje det kan være befriende å høre at det ikke er en synd å ha mye. Kanskje har vi alle et potensiale til å bli millionærer i våre liv?

Janteloven har nok hatt like stor innvirkning i mitt liv som barnetroen og søndagsskolen hadde. Skjønt Janteloven virker enda, i visse sammenhenger. Jeg kan huske hvor misunnelig jeg var på “oss” i Janteloven, jeg lurte alltid på hvem “de” var – de som jeg ikke var like bra som. Jeg visste bare at jeg ikke var så bra som “dem”. Merkelig hvordan en slik lov kan påvirke flere generasjoner. Dette er kanskje “typisk norsk”?

Janteloven

1. Du skal ikke tro du er noe.

2. Du skal ikke tro du er like meget som oss.

3. Du skal ikke tro du er klokere enn oss.

4. Du skal ikke innbille deg at du er bedre enn oss.

5. Du skal ikke tro du vet mer enn oss.

6. Du skal ikke tro du er mer enn oss.

7. Du skal ikke tro du duger til noe.

8. Du skal ikke le av oss.

9. Du skal ikke tro noen bryr seg om deg.

10. Du skal ikke tro du kan lære oss noe.

(Axel Sandemose 1933)

Ha en fin dag alle sammen

– Trinity

27
aug

Dag 51 – Du er: Evig liv, kosmisk vesen, styrke, visdom, perfekt

Dag 51:

Du er Gud i en fysisk kropp. Du er Ånd i kjødet. Du er Evig Liv som uttrykker seg som deg. Du er et kosmisk vesen. Du er styrke. Du er visdom. Du er intelligt. Du er perfeksjon. Du er fantastisk. Du er skaperen, og du skaper etableringen av deg på denne planeten.

Gud i en fysisk kropp

Spirit_Ånd

Jeg håper du tar til deg disse komplimenter. De er til DEG og MEG! God lørdag Smilefjes

 

– Trinity

26
aug

Kveldsbad i Oslofjorden med stesønnen min i kveld

Nok en fantastisk kveld her i Horten. Etter et styrtregn nå i ettermiddag og 19mm nedbør meldt i morgen benyttet vi sjansen til å få et kveldsbad, min stesønn og jeg. Dette er tredje kvelden denne uka – han elsker det og jeg elsker det. Været har ikke vært det beste og temperaturene synker stadig, men vi benytter hver mulighet til å forlenge sommeren.

Kveldsbad i fjorden 26.8.11

I dag har stesønnen min greid å svømme flere meter uten å synke til bunnen etter et par tak. Smilefjes med åpen munn Han er så stolt, og det er jeg også. Så kaster han seg uti og flyter midt i vannet – han har fått smaken på følelsen av å være vektløs i kveld. Nå kan han plutselig ikke få nok av kveldsbading. Jeg håper vi kan holde på lenge utover høsten. Helt til han svømmer ordentlig.

Superbaderen

Den beste bieffekten av kveldsbading er at han sover veldig godt om natten Smilefjes og vi har bestemt oss for å holde oss friske hele vinteren.

Og jeg er så utrolig glad og takknemlig for at jeg liker å bade og leke, at jeg har funnet på å ta med barna, og spesielt stesønnen min på kveldsbading. Han jubler og fryder seg den drøye halvtimen vi holder på. Han koser seg og forteller alle hvor heldig han er som har en så kul stemor som tar han med på dette og alt mulig annet, som å gå på ski, sykle på tandemsykkel før han lærte å sykle osv. Og da blir jeg så takknemlig for barns ærlighet, spesielt når den er myntet på meg. Flaut fjes

 

– Trinity

26
aug

Dag 50 – Herre over eget liv

Dag 50:

Du er herre over ditt eget liv, og Universet svarer hver kommando du gir. Ikke bli hypnotisert av bildene som har dukket opp hvis de ikke er det du ønsker. Ta ansvar for dem, gi dem lys hvis du kan, og la dem gå. Tenker nye tanker om hva du ønsker, føler dem, og være takknemlig for at det er gjort.

image

image

På capris.no sto det å lese dette om “Snill”: «Lussi er så snill, så snill. Så snill at hun en dag blir borte.Lussi er så snill, så snill. Så snill at hun en dag blir borte. Og ikke bare litt borte, men helt bortebortebortevekk borte. Faktisk helt inn i veggene vekk. Lussi er så stille og snill og flink og ren og pen at ingen ser henne lenger. Ikke moren, ikke faren, ikke læreren og heller ikke de andre barna. Ikke engang den store vaktmesteren kan finne henneSnill er et nytt vinnerprosjekt fra kunstnerparet Gro Dahle og Svein Nyhus. En munter, poetisk og støyende bok som yngre barn lett vil forstå og leve seg inn i, mens større barn og voksne også vil se symbolikken og budskapet i underteksten. Lussi finner vei ut av veggen og en overrumplende slutt viser andre snille piker at de må ta ansvar og finne sin vei.»

Jeg har presentert denne boken både for barn og voksne og jeg har funnet mye interessant i denne enkle barneboken selv.

image

"… dersom du ikke er sjef i ditt eget liv, vil du nesten automatisk forsøke å være sjef over andre. Tenk over det. Har du ikke indre trygghet, vil du gjøre ditt ytterste for å skaffe tryggheten på andre måter, for eksempel ved å binde folk til deg. Det kan gjøres ved kontroll, som ved sjalusi, eller ved å leve etter andres forvetninger til deg, som ved sosial angst. Det kan være det samme om man truer, kontrollerer og skremmer, eller om man innynder og ofrer seg uten tanke på egne behov; resultatet blir uansett at man kommer i usunne avhengighetsforhold. Man kan gjøre seg selv så liten og svak at andre bare må ta seg av oss, men forholdet blir da helt annerledes enn om det var bygd på gjensidig respekt og likeverd."
(Wilhelmsen, Ingvard, (2005). Kongen anbefaler – holdninger for folket. Stavanger: Hertervig forlag, s. 103)

Det finnes mange bøker om å ta ansvar for sitt eget liv. Jeg liker måten disse bøkene er skrevet på. Og det er skremmende hvor riktig det er det Wilhelmsen skriver om å forsøke å være sjef over andre om en ikke er sjef i eget liv. Boken er lett å forstå og har mange små sannheter og tankevekkere som denne. Og det Dahle skriver om at man blir helt borte vekk hvis en ikke finner veien til å ta kontroll over eget liv.

Jeg tenker dagens tekst handler en del om disse bøkene. Hvis bildene ikke blir slik du hadde ønsket – altså at sjalusi, eller at du lever etter andres forventninger, eller du ikke oppnår noe av det du tror du fortjener. Kanskje oppdager du at noen baksnakker deg og du blir skuffet over det. Jeg har begynt å sende lys og kjærlighet. Når jeg går rundt med spenninger i kroppen for eksempel, så blir jeg ikke sint på meg selv lenger fordi jeg spenner meg, men jeg takker kroppen min for at jeg oppdaget spenningen, lar den slippe og er takknemlig for at jeg oppdaget den. Jeg takker samtidig for at spenningen har vært til stede når jeg har hatt behov for den, men nå har jeg kontroll så da er det mulig å trekke pusten dypt og slappe av. Da blir jeg sjef i mitt liv, nettopp ved å kjenne kroppen min og dens signaler. Ved å våge å stole på meg selv og gi slipp på det som ikke er mitt. Jeg blir stadig forundret over hvor klartenkt jeg er når jeg står i vanskelige situasjoner. Jeg må bare bli flink til å overføre det til vanlige situasjoner – slik at jeg ikke bare er sjef når ting er vanskelig, men også ellers.

Nå som jeg har begynt å kjenne på hva som er drømmen min – så må jeg bli sjef over drømmen min og virkelig våge å tro at det kan skje meg. Jeg takker for hver gang jeg kjenner at jeg ikke våger å stole på at det er min tur nå, slik at jeg kan tenke annerledes om meg selv og mine prosjekter. Det tar tid, men jeg skal tillate tiden å være min.

 

– Trinity

25
aug

The Help – eller Barnepiken – Koser meg glugg i hjel–kommer på kino i høst :-)

Jeg holder på å lese “The Help” – eller Barnepiken – av Kathryn Stockett og greier nesten ikke legge den fra meg. Ei heller vil jeg bli ferdig med boken. Jeg holder på å kose meg glugg i hjel. Boken handler om Svarte og Hvite i Jackson, Mississippi på 1960-tallet. Snobbete hvite kvinner og deres menn og barn og hvordan de behandler sine hushjelper. Og så ser vi historien fra to av hushjelpene, Minny og Aibileen – den engelske boken er skrevet på aksent. Og det gjør at jeg blir enda nærmere damene når jeg leser. Den tredje fortelleren er en av de hvite kvinnene, Miss Skeeter og alt hva hun finner på. Jeg ler og koser meg, kjenner tårene presser på og kan nesten ikke få lest boken fort nok. Jeg vet at dette er en av de bøkene jeg kommer til å bli trist over når den er ferdig, bare fordi jeg gjerne skulle lest enda mer.

imageimage

Så fant jeg ut en gledelig nyhet. Boken har blitt filmet – og gjett om jeg gleder meg til å få sett den filmen!! Håper alle er like fantastiske som de framstår i boken. Jeg kan nesten ikke vente! 7. oktober er disse damene å oppleve på kino.

 

– Trinity

25
aug

Dag 49 – En blanko-sjekk så du kan ønske deg akkurat så mye du vil

Dag 49:

The Secret teamet har skapt en blank sjekk som er gratis til nedlasting på The Secret nettsted, www.thesecret.tv. Blancofullmakten er til deg, og den er fra Univers Banken. Du fyller inn navn, beløp, og detaljene, og legger den på en fremtredende plass slik at du kan se den hver dag. Når du ser på sjekken, skal du føle følelsen av å ha de pengene nå. Tenk på at du bruker pengene, tenk på alle de tingene du vil kjøpe og ting du vil gjøre. Kjenn hvor fantastisk det er. Vit det er dine, fordi når du spør, er de det.

BlankCheck

Denne prøvde jeg å fylle ut for noen år siden, men jeg greier ikke å få fram følelsen av å ha noe jeg ikke har allerede. Jeg leter og leter etter den teknikken. OK, så skal jeg innrømme at jeg ikke er en dyktig dagdrømmer lenger heller. Jeg tror dagdrømmene kommer lettest når jeg leser bøker, eller ser en film. Det er ikke så lett. Antagelig har dagdrømmene skuffet meg så mange ganger at jeg til slutt bare har sluttet å drømme for ikke å bli så skuffet lenger. Dette handler om frykt, og hva har jeg prøvd å si til meg selv om frykt i det siste? Jo, frykten skal ikke ha grep over meg – det er på tide å dagdrømme igjen – for å utvikle evnen til å kjenne på følelsen av å ha noe før jeg har det.

Dagdrømmer du? Hva dagdrømmer du om?

Med ønske om en dagdrømmende god dag Smilefjes som blunker

 

– Trinity