Skip to content

Archive for

15
Jul

En gressring

I går fikk jeg meg en ny ring, laget av gress og kjærlighet. Jeg fikk også opplæring i hvordan det gjøres og hvor vanskelig det er å lage sånne gressringer.

gressring

Se så fin den er. To sjateringer. Nå lurer jeg på hvordan jeg kan bevare den, for den er veldig skjør må du vite.

Tenkte å legge den i folie eller noe og lage et bokmerke av den. Slik at jeg tar vare på den. Det er første ringen jeg har fått, men stesønnen min har laget flere smykker til meg. Jeg føler meg veldig heldig Smilefjes

 

– Trinity

15
Jul

Hvordan rengjøre en oppvaskmaskin

Etter å ha diskutert bakterieframspring i kjøkkenet med en venninne kom vi fram til at en av de få plassene vi ikke har rengjort grundig i årenes løpe er inni oppvaskmaskinen. Så jeg tenkte at jeg fikk ta en titt i min, men var noe usikker på framgangsmåten. Jeg satte meg dermed med google for å se om jeg kunne finne ut hvordan jeg skulle gå fram. Til slutt fant jeg et sted som heter wikiHow - The How-to Manual That You Can Edit og der var det en framgangsmåte. Nå skal jeg dele den og erfaringen min med dere. Jeg oversetter og blander med mine erfaringer i en salig blanding her.

 

Hvordan rengjøre en oppvaskmaskin

En full oppvaskmaskin

De fleste av oss tenker ikke på å rengjøre oppvaskmaskinen ofte. Tross alt, hvis oppvasken blir ren er ikke oppvaskmaskinen også ren da? Dessverre, rusk og rask (bakterier og skitt) bygger seg opp over tid, og noen av dem reduserer ytelsen til oppvaskmaskinen. Heldigvis trenger oppvaskmaskiner ikke rengjøring så ofte og det er ikke vanskelig å rense dem. Jeg ble overrasket over hvor enkelt det var og hvor liten tid det egentlig tok. Slik gjør du:

Bruk oppvaskmaskinen regelmessig. Det forebygger at mat og annet rusk blir liggende i maskinen, og det reduserer behovet for å rengjøre den ofte. Hos meg går maskinen daglig, så jeg er ikke bekymret over for sjelden bruk.

Kjør oppvaskmaskinen, eller vent til rett etter du har vasket en maskin med kopper og kar, tøm den helt. Så kan du fortsette med trinnen i denne bruksanvisningen etter den er helt tom. Grunnet til at det er lurt å kjøre maskinen rett før du begynner rengjøringen er at alt er litt fuktig og løsner mye lettere. Hvis maskinen har blitt tørr vil mye av smusset stivne og bli litt vanskeligere å ta bort. Spesielt inne i små hull, i kriker og kroker.

  Et tilstoppet hull Tette hull i armene gir liten vanntilførsel
  Sjekk de roterende armene. Se etter at alle hullene i armene er åpen slik at vannet kan renne fritt fram i maskinen din. Hullet på bildet viser hvordan rusk og smuss samler seg i hullene. Vel, jeg hadde ett tett hull i den ene armen min. OG det var urovekkende hvor mye som var inni der. Hvis du ser på bildet til høyre, under så ser du hvor mye det var. Her viser jeg at jeg bruker en sikkerhetsnål, mens wikiHow bruker en spiss pinsett.
  Dette trenger du ikke å samle på Jeg tok ikke vare på dette
  Rengjør alle hull i de roterende armene. Bruk noe spist, som en spiss pinsett, eller tannpirker. Jeg brukte en sikkerhetsnål som jeg tøyde ut. Vær forsiktig så du ikke skarper i stykker noe når du rengjør disse hullene. Det kan lett bli rust i små sprekker. Hvis hullene er veldig små, bøy en tynn wire eller ståltråd med en liten krop på enden. Tre denne tråden gjennom åpningen lengst unna armens midtpunkt. Hver gang du gjør dette vil litt smuss bli med ut. Dette tar tid og er pirkete. Ha tålmodighet. En annen mulighet er å drille et større hull i enden av armen og skylle med rennende vann og tett hullet med en rustfri skru etterpå. Da er det bare å skru ut skruen neste gang du skal rengjøre armen.
  Skitt og smuss stålull for å få bort smuss i kantene på døra
  Tørk av alle kantene på døren og rundt pakningene. Dette området blir aldri vasket i løpet av oppvaskmaskinens syklus. Bruk en fuktig klut og evt litt vaskemiddel på spray. En gammel tannbørste, eller en myk oppvaskbørste kan være godt å ha for å nå inn i alle kriker og kroker rundt gummilistene/pakningene. Her brukte jeg også stålull og sprayet på med et vaskemiddel for å få hjelp til å fjerne alt som lå rundt kantene.
  Under døren 
  Vask under døren.  På noen oppvaskmaskiner er dette en dødvinkel, hvor vann ikke når inn, så her er det ofte en del smuss og skitt. Tørk av dette også. Her ble jeg overrasket over hvor mye som lå. Og hvor seigt det egentlig var det som lå der. Usj.
  Inspiser bunnen for smuss og skitt Inspiserer bunnen
  Inspiser bunnen av oppvaskmaskinen, rundt avløpet. Her ligger det en rist, under armen. Her ender utslagsvannet etter en oppvask. Se etter om det har blitt smuss og skitt som har satt seg i dette området – det kan føre til tilstopping, i min maskin var dette størknet. Hvis du er flink til å skylle av det du setter inn i oppvaskmaskinen din vil det ikke være nødvendig å rense dette området ofte. Vi er heldigvis flinke til det, dette til tross for at mange oppvaskmaskinleverandører sier at det ikke er nødvendig å skylle av matrester fra det som skal vaskes i oppvaskmaskinen.
  Vær alltid flink å plukk opp ting som ramler ned i bunnen av oppvaskmaskinen din. Små biter av papir, glass skår, grus etc. Dette plukker du opp for hånd. Hvis du tror at noe har ramlet ned i sluket må du demontere deler av bunnen for å nå tak i det.
  Begynn med å trekke ut kontakten fra strømnettet 
  Begynn med å ta ut kontakten fra strømmen. Du vil ikke risikere å få støt mens du holder på. For å fjerne oppsamlet skitt og smuss, trekk ut kontakten. Denne kontakten sitter som regel under oppvaskkummen, eller i nærheten av oppvaskmaskinen.
  Skru løs skruene Skru løs skruene
  Skru ut skruene. Vær varsom når du gjør dette. Pass på så du ikke mister skruene når du tar dem ut. Når skruene er borte kan du løfte underlaget som beskytter bunnen på oppvaskmaskinen din. Vær oppmerksom på hva du fjerner hvor, slik at du får satt alt tilbake på rett sted. Sett gjerne en bit tape på sluk-åpningen for å forhindre at smuss og ting havner nedi der mens du rengjør maskinen.
  Igjen må du være forsiktig om du skal ta opp noe som har falt inn under det beskyttende underlaget. Her kan det være glassbiter og andre ting som du kan skjære eller stikke deg på.
  Helt ned til kjernen. Vær forsiktig Pass godt på skruene når du tar de ut
  Bruk en børste eller en klut for å rengjøre det du kommer over etter du har åpnet hele veien inn. Jeg har metall i min oppvaskmaskin så jeg brukte stålull med lunkent vann. Jeg var veldig forsiktig for ikke å få riper i maskinen.
  Skru alt tilbake i motsatt rekkefølge. Nå er du ferdig med rengjøringen og du må sette alt tilbake slik det sto. Ikke skru skruene for hardt til, spesielt ikke hvis de skal inn i myk plastikk.
  Sett kontakten i strøm. Og så er du klar til å kjøre en runde uten noe i. Jeg hadde i vaskemiddel. Hvis du har mye belegg i maskinen anbefaler wikiHow å kjøre en runde med bleach (klorin), men jeg tok ikke sjansen på det.
  Så er det bare å fylle oppvaskmaskinen og vaske kopper igjen, og igjen, og igjen.
  Rengjort og klar for bruk
   Videre anbefaler wikiHow å påse at du får bort tegn etter hardt vann, nå er vi så heldige at vi ikke har hardt vann i Norge (så vidt jeg vet). Så minner de om viktigheten med glansemiddel når du bruker oppvaskmaskinen. Dette må være en Amerikansk beskrivelse, fordi den ber oss huske hver minste detalj av alt mulig, ingen vil bli saksøkt for å ha lurt noen til å gjøre noe Smilefjes som blunker
   Vask også av fronten, inkl kontrollpanelet
   Husk også å vaske utenpå maskinen. Bruk mildt såpevann for å rengjøre panelet, dørhåndtaket og fronten.

            

           Jeg var litt usikker på om jeg skulle skrive om dette, men i og med at jeg gjerne deler tips som har med hygiene og rengjøring å gjøre – og at jeg forsøkte å lete etter framgangsmåten selv – så deler jeg denne erfaringen med dere. Selv om jeg nok ikke er stolt av å fortelle at min oppvaskmaskin ikke så så bra ut som jeg hadde håpet, men den var heller ikke så ille som jeg hadde fryktet.

           – Trinity

           15
           Jul

           Dag 8 – Endre dagens hendelser

           Dag 8:

           Den store Læreren Neville Goddard tilbød følgende prosess i 1954 i et foredrag med tittelen "The Pruning Shears of Revision." Hver dag, før du legger deg for å sove, tenke gjennom dagens hendelser. Hvis noen hendelser eller øyeblikk ikke gikk slik du ønsket, spill dem i tankene dine på en måte som fryder deg. Du kan gjenskape disse hendelsene i tankene dine akkurat som du ville de skulle være, når du gjør det er det som å rense opp frekvensen fra den dagen og du sender ut et nytt signal og en ny frekvens for morgendagen. Du har med viten og vilje laget nye bilder for fremtiden. Det er aldri for sent å endre bildene dine.

           endre bildet i refleksjon

           Å snu et bilde, gjennom å fotografere det i et speil, er som å endre det som skjer i bildet. Plutselig sitter damen og snakker med en annen på den andre siden. Hun ble en kvinne som mestrer kunsten å konversere flere samtidig.

           Tenk hvis alt var mulig, det fantes ingen hindringer eller begrensninger for deg. Hvordan ville du ha løst dagens hendelser som du ikke likte? Jeg har vanskelig for å se for meg at det går an å ønske seg hva som helst og at det ikke finnes noen begrensninger i det hele tatt.

           Doreen Virtue, en englespirituell, sier at ALT du drømmer om å gjøre er din opprinnelige livsoppgave. Hva er det du drømmer om å gjøre? Hva drømmer du om, når du tillater deg å drømme – virkelig drømme? Spør deg selv, hvis alt var mulig og det ikke finnes noen begrensninger ved meg. Hva ville jeg gjøre da? Hvilke forandringer ville jeg gjort med livet mitt – akkurat nå? Doreen Virtue hevder at ALT er mulig for deg. I den spirituelle sannhet er du helt fri og ubegrenset. NÅ er tiden inne for å begynne å ta små skritt mot din drøm. Styr livet ditt med hjertet. Vær sann mot deg selv. La drømmene dine bli virkelighet.

            

           – Trinity