Skip to content

Archive for

14
jul

En påminnelse om de viktige tingene i livet

Jeg kom over denne søte videosnutten på youtube i dag, den tar for seg mange gode påminnelser om noe av det som er viktig i livet.

Be happy; Vær glad – det er den viktigste tingen i livet. Det er mye sant i ordttaket; smil til verden og verden smiler til deg. Hvis du går på gata og smiler vil du se mange som legger merke til deg og som faktisk smiler tilbake. Noen rekker ikke å smile tilbake før du har passert dem, men jeg lover deg de fleste vil trekke på smilebåndet og tenke en positiv tanke.

Show Up; Dukk opp – vær deltakende i livet ditt. Det er Du som skal være hovedpersonen i ditt liv, det er du som skal bestemme og ta de viktige valgene for ditt liv. Ikke la noen andre være regisøren i ditt liv.

Follow Your Heart; Følg hjertet ditt – lær det å lytte til hva hjertet ditt ønsker. Vær tro mot deg selv og gjør det som føles bra for deg selv. Hvis du har det bra med deg selv vil det være lett å gi godhet til andre. Hvis du lar hjertet ditt styres av andre før deg selv vil du bare slite deg ut, og ingen gagner godt av det.

Find a new perspective; Finn nye perspektiv – se ting fra ulike vinkler. Ikke stagner i en måte å se ting på. Som nevnt i Dag 6: endre tankene dine for å endre frekvensen du sender på, dermed vil det være enklere å se nye perspektiv. Vær reflekterende, på den måten vil du også se nye perspektiv i livet ditt.

Have a sence of wonder…; Ha en undrende holdning… – Reflekter, Undre deg, Vær spørrende, Litt kritisk, Åpen for andres meninger, men vær alltid tro mot deg selv. Kjenn etter hva du mener og tror når du får nye måter å se ting på og tenke på.

Find people You love…; Finn mennesker du elsker/ liker… – Det er lettere å omgås de du liker og/eller elsker. De trenger du ikke forestille deg for, du kan være ærlig og hel sammen med de menneskene. Masken kan falle og du vil føle trygghet i å være deg selv.

Set goals; Sett mål – sett deg mål i livet, både de store målene, men også litt mindre mål for å nå til de store målene. Ha et fokus mot hva du ønsker og gå etter det. Vær tro mot hjertet ditt, følelsene og ambisjonene dine når du setter deg mål.

Help others; Hjelp andre – det er alltid en god følelse å hjelpe andre. Her vil det beste være om den andre ber om hjelp, da det er mye enklere å hjelpe noen med det de trenger hjelp til, hvis du bare hjelper for å hjelpe blir det på dine premisser og ikke på den som trenger hjelp sine premisser. Kanskje tar du fra noen de siste ressursene de har til å greie noe selv hvis du overkjører dem og hjelper dem? Å gjøre mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg er en god leveregel.

Dance; Dans – det vil gjøre deg glad. Å danse er som å fly litt, det letter på ethvert trykk å ta et dansetrinn eller flere. Å danse er også bevegelse, og bevegelse er en form for trening.

Pamper yourself; Skjem deg selv bort – så deilig det høres ut, å skjemme seg selv litt bort. Være snill og god mot meg selv er viktig for velvære og selvutvikling også.

Face Your fears; Møt frykten din – å møte det du er redd for, det du frykter mest og gjøre noe med det gir en veldig god mestringsfølelse. Å overvinne en frykt eller å prøve å gjøre noe med det du er redd for vil gjøre deg mye sterkere.

Go to a museum; Besøk et museum – kunst og skjønnhet gir sjelen ro. Vi forfiner oss selv, blir litt mer kultiverte og lærer oss å sette pris på det som er vakkert og lærer oss noe om vår opprinnelse. Vi lærer oss også å se hva hver enkelt av oss syns er vakkert, for skjønnhet er individuelt. Lær å sett pris på din individualitet.

Exercise; Trim – Å øke pulsen mer enn en gang pr dag er virkelig bra for deg. Å være i fysisk god form forebygger livsstilssykdommer, overvekt, og forlenger livet ditt. Du får større overskudd ved å trimme. Du vil føle deg gladere, så da vil trim være godt mot depresjoner også. Gå en liten tur hver dag. Øk lengden på turen etter hvert som formen blir bedre. Kos deg og nyt å være frisk nok til å være i bevegelse.

Limit television; Begrens TV-titting – se minst mulig på TV/Data, bruk mer tid på å gjøre andre ting som er bra for deg.

Get in touch with nature; Kom i kontakt med naturen – det å være ute i friluft hver dag gir deg også mye overskuddsenergi. Jeg tror det er veldig viktig å være ute i naturen for å utjevne sjelens balanse nå som veldig mange av oss sitter ufattelig mange timer foran pc/mac/tv. Vi leser stadig om strålingsskader knyttet til elektronikk, men vi vet jo faktisk ikke hvor skadelig det er på sikt. Jeg mener virkelig at det er smart å bruke tid ute i naturen for å rense kroppen mot stråling og inntrykk. For mange inntrykk gjør at vi blir lettere sliten og utbrent enn tidligere generasjoner. Så ta i bruk naturen for helsen din sin del.

Lighten up; Stopp bekymringene – Lett på trykket ville jeg egentlig skrevet, men det blir ikke helt det samme på norsk som på engelsk. Lighten up høres mer positivt ut enn å slutte med bekymringer. Vi må bli flinkere til å slutte å ta alle andres bekymringer og problemer inn over oss.

Get a good night’s sleep; Få en god natts søvn – sov nok. Her slurver vi nok mest alle sammen. Hvis vi hadde vært klar over hvor viktig søvn er for oss så hadde vi ikke slurvet med den.

Read books; Les bøker – nå lurer jeg på om dette gjelder lydbøker? Jeg leser både skjønnlitteratur og faglitteratur, det er ikke alt jeg greier å ta inn, eller huske, men jeg leser – og jeg vet hvor jeg kan finne igjen det jeg har lest. Å øke sin egen kunnskap vil være bra for å forebygge Alzheimer og andre hjernesykdommer.

Buy Yourself flowers; Kjøp blomster til deg selv – det handler vel om å sette mer pris på meg selv. Jeg vet jeg blir veldig glad for å ha friske blomster i hus, men jeg har sjelden samvittighet til å bruke penger på å kjøpe blomster til meg selv. Jeg kjøper gjerne blomster til andre og tar med når jeg stikker innom på besøk, men til meg selv – det kjenner jeg kan bli vanskelig. Nå er jeg ikke bortskjemt med å få blomster heller, så jeg skal virkelig ta dette punktet bokstavelig.

Don’t compare yourself with others; Ikke sammenlign deg selv med andre – der du er en solsikke er andre kanskje en rose, og vi sammenligner ikke de. De er vakre på hver sin måte og blomstrer til hver sin tid. Dette gjelder også for oss mennesker. Husk hva jeg skrev tidligere om individualiteten.

Don’t beat yourself up; Ikke bank deg selv – vær snill mot deg selv. Ikke vær for streng, hard eller kreve for mye av deg selv. Du er flink nok som det er, du er god nok som du er. Så lenge du gjør så godt du kan og forsøker å utvikle hva “så godt du kan” litt etter litt så kan du ikke kreve stort mer av deg selv.

Be open to new ideas; Vær åpen for nye ideer – kreativitet er veldig viktig for utvikling, inovasjon og evolusjon. Nye ideer kan være skumle, men avskjær dem ikke, reflekter heller over de og se om det er noe du kan ta inn i livet ditt litt etter litt.

Don’t focus on negative thoughts; Ikke fokuser på negative tanker og føleler – her er det stort potensiale hos veldig mange av oss. Tenk positivt eller endre frekvensen du sender fra.

Focus on creating what you desire; Fokuser på å skape det du liker – her kommer kreativiteten inn igjen. Skaperkraften er sterk hos mennesker. Å kunne skape det du liker må være det ultimate for å være lykkelig.

Make time just to have fun; Sett av tid til bare å ha det gøy – og bare det. Finn ut hva du liker å gjøre, lek litt, vær vågal, vær barnlig. LE! Gjør det!

Keep the romance in your life; Oppretthold romantikken i livet ditt – det er bare småting som skal til for å gjøre noe romantisk. Jeg liker for eksempel å sitte på trikken.

Make a gratitude list; Lag en liste over det du er takknemlig for – det er alltid godt å minne deg selv på det du er takknemlig for. Listen blir ofte lengre enn du tror.

Love your Mother Earth; Elsk Moder Jord – ta vare på miljøet, vi har bare én planet å leve på. Jeg ønsker i alle fall å la flere generasjoner bruke planeten Tellus, Jorden.

Want what you have; Ønsk det du har – sett pris på det du allerede har, ønsk deg det du allerede har, ikke bare hige etter det du ikke har.

Be true to yourself; Vær tro mot deg selv – ærlighet er det sjelen din ønsker seg hele tiden. Å være tro mot seg selv, å være ærlig overfor seg selv er noe av det viktigste i livet. En hvit løgn for andre kan være nødvendig i ny og ne, men husk i alle fall på å fortelle deg selv at den hvite løgnen ikke var hele sannheten. Husk også på at sannheten for deg ikke alltid er den samme for andre. Hvis det er din oppfatning av noe så er ikke det nødvendigvis sannheten. Å etterstrebe ærlighet betyr ikke at du skal gå og si din oppfatning om andre til dem hele tiden. “Du kler ikke fargen på den nye genseren din” – det kan være en sannhet for deg, men det trenger ikke å være sannheten – og du trenger ikke å såre noen fordi du vil være ærlig. Her er det også snakk om Empati, fintfølelse overfor andre.

En utvidelse av de punktene som videoskaperen har trukket inn som sine viktige ting i livet. Disse punktene trenger ikke være like viktig i alles liv, men de gir i alle fall rom for ettertanke over hva som er viktig.

14
jul

Dag 7 – Takknemmlighet – en kraftfull prosess

Dag 7:

Takknemlighet er en kraftfull prosess for å endre din energi og bringe mer av det du ønsker inn i livet ditt. Vær takknemlig for det du allerede har, og du vil tiltrekke seg flere gode ting.

som ringer i vann

Mia Törnblom har en god teknikk for å huske takknemlighet på. Hun skriver i en bok, hva hun er takknemlig for og hva som er bra med henne selv, hver eneste kveld. Dette har vært med og få henne til å bli en omreisende og godt betalt inspirator og mentor for andre. Kanskje det er verdt et forsøk. Skriv ned 3 ting du er takknemlig for og 3 ting du syns er bra med deg selv, hver kveld. Se så etter en stund om det har hjulpet deg til å endre tankene dine og holdningen til deg selv. Jeg skal gjøre et forsøk.

Kanskje er det som ringer i vann, de blir flere og flere og sprer seg lengre og lengre utover, dess mer tid som går fra du kastet steinen i vannet eller fra fisken var oppe og vaket. Så om steinen jeg kastet var noe bra så vil ringvirkningene bli enorme – da vil det bra spre seg.

 

– Trinity