Skip to content

Archive for

13
Jul

Tanker om travelhet

Jeg får ikke kommentert i blogg-innlegget som Fredrik Backman skrev for en ukes tid siden, men jeg vil bare si at det er verdt å lese. Alle har vel vært utsatt for bilister som forsøker å kjøre over deg bakfra fordi du holder fartsgrensen. Her har Fredrik Backman virkelig reflektert over den opplevelsen han hadde.

travel i trafikken

Takk til Bestemors hage bloggen som gjorde meg oppmerksom på Frederik Backmans innlegg.

 

– Trinity

13
Jul

Vaske terrasse er mye mer jobb enn jeg antok

Jeg bestemte meg for å vaske og rense terrassen, den var virkelig skitten. Og det hadde oppstått noe grønske under trærne som strekker seg inn over terrassen. Etter som det ene treet ble fjernet i vår, så tenkte jeg at det var bra for verandaen å få en puss. Jeg har vasket og skurt gulv tidligere, så jeg tenkte ikke noe over hva jeg startet opp med. Det jeg ikke husket er at jeg ikke kan knegå og skure gulv, etter artroskopien for et par måneder siden. Jeg har alltid vasket gulv ved å sitte på kne. Da blir det veldig grundig rent og jeg har full kontroll.

fukt terrassebordene

Jeg begynte med å følge bruksanvisningen på terrassevasken. Fukt gulvet, og det var heldigvis enkelt. Det var så enkelt at jeg ikke fryktet den videre prosessen.

vakuumpumpe med vaskemiddel

vakuumpumpe

Så skulle vaskemidlet på. Jeg har en vakuumpumpe for å ha vaskemiddel på når jeg vasker bil og den ville være perfekt til dette. Så da blandet jeg det forholdet som trengtes av vann og terrassevask, det ble en sterk blanding – for dessverre er det i alle fall et par år siden dette ble gjort. Å sprøyte på terrassevask var også enkelt. Og fortsatt var jeg lykkelig uvitende om den forestående jobben.

nesten ingen effekt etter skuring og vasking :-(

Jeg anskaffet en spesial børste som jeg skulle skure plankene med. Etter at vaskemiddelet hadde virket den tiden det skulle begynte jeg å børste, gnikke, gnu, men det skjedde ikke så veldig mye. Jeg fikk et langt skaft på stål børsten for å få bedre dreis på rengjøringen. Forskjellene kan nesten ikke sees. Og jeg var allerede helt gåen i skuldre og hender, etter bare fem lengder. Puh, kan jeg gi opp nå? Nei, det gjør jeg bare ikke.

børste til terrassevask

Mye effekt med høyttrykkspyleren

Så her måtte det sterkere lut til. Høytrykkspyleren ble satt inn i prosessen. Det gjorde selve skuringen mye lettere, men det er helt utrolig hvor mye jobb det er å gå millimeter for millimeter med en høytrykkspyler.

Look-a-like rustikk skipsgulv

Det ble nesten litt rustikt etter at jeg oljet det med treolje. Nå holder det nok en sesong til og jeg er faktisk fornøyd med resultatet.

 

– Trinity

13
Jul

Dag 6

Dag 6:

Du er som et menneskelig TV-tårn, der du overfører det som skjer fra én frekvens med tankene dine. Hvis du ønsker å endre noe i livet ditt, endre frekvensen ved å endre dine tanker. Så skal du se om det ikke begynner å skje endringer for deg. Ha en strålende sending.

http://www.flickr.com/photos/jennislomos/4829812821/lightbox/

Dette bildet fant jeg på flickr.com og syns det ble veldig beskrivende for å endre frekvens på overføringene fra TV-tårnet. Lykke til med endringer i livet. Kanskje må det tankepauser til for å greie å endre tankene. Jeg kommer nok til å forsøke meditasjon. Et stille sted i solen, noen minutter for meg selv – lar tankene tømmes for så å sette dem sammen igjen.

 

– Trinity