Skip to content

Archive for

31
jul

Dag 24 – Vision Board for visualisering av drømmer

Dag 24:

Du kan la fantasien din gå løpsk med et VisionBoard, og sette opp bilder av alt det du ønsker deg, og bilder om hvordan du ønsker at livet ditt skal være. Det eneste du skal huske er å sette Vision Boardet på et sted der du ser det hver dag. Føl følelsene av å ha disse tingene nå. Når du mottar, og føler takknemlighet for å ha mottatt, kan du fjerne bilder og sette opp nye. Dette er en fantastisk måte å introdusere barna til loven om tiltrekking. “Fantasi og drømmer er alt. Det er snik titt på det som skal skje i livet” (Albert Einstein, 1879-1955).

visionboard

eksempel vision board

Som jeg har skrevet om tidligere var jeg på Tanketrening med Birgit Semundset og der fikk jeg kjennskap til vision board. Jeg har forsøkt å sette sammen noen bilder og mål, men jeg syns det er vanskelig å sette meg mål og skrive visjoner. Nå skjønner jeg at vision boards kanskje handler mer om ønsker og tanker. Så jeg skal gjøre om mitt drømme-brett og få inn noen bilder som handler om mine drømmer, etterhvert som jeg blir klar over mine drømmer.

visionboard for barn

Å lage et drømme-/ønske-brett med barna må være veldig morsomt. Få de til å finne bilder eller tegne selv det de ønsker seg og lime sammen. For så å snakke om det hver dag, kanskje når de går og legger seg, slik at de kan koble seg til Universet med sine drømmer og ønsker før de skal sove. Perfekt.

Har du erfaring med vision board og tips som du vil dele med meg?

 

– Trinity

30
jul

Så tok jeg mot til meg og entret en fotokonkurranse

Jeg går rundt med en liten drøm om å kunne ta bilder og gjøre noe ut av dem. Ta bilder av alt og alle. Jeg begynte for noen år siden – da fikk jeg meg et digitalt kamera. Jeg var aktiv som amatør-fotograf da jeg var yngre. Med et speilreflekskamera med film – skjønt det var en kostbar hobby og det var vanskelig å dele med andre. Jeg brukte ofte å få dobbelkopi av bildene mine slik at jeg kunne dele de med andre. Kan du tenke deg hvor mange bokser jeg har stående med bilder? Og til nå er ikke scanneren min bra nok til å få de digitalisert. Dessuten er det morsommere å ta nye bilder.

Vel, det som kan være klassisk for meg er at jeg ofte går og tenker og prøver og vurderer meg selv veldig strengt – jeg er ikke flink nok. Det er så mange andre som er mye flinkere osv. Men i den prosessen jeg prøver meg på, igjen – med å endre tankene mine så tok jeg mot til meg og sendte inn noen bilder til en fotokonkurranse. Og nå – dagen derpå – så kjenner jeg at de bildene ikke er noe sammenlignet med alle andre som kommer til å delta!! Typisk. Så n nå trekker jeg pusten – og deler med dere – for da blir det enda mer virkelig. Her (bygninger) og her (portretter) kan du se bildene jeg har med i konkurransken og stemme på dem om du syns de er interessante. Jeg takker ydmykt for støtte fra min omverden.

Jeg har skjønt at jeg skal ta bilder av det jeg liker og ikke det jeg tror omverden vil at jeg skal ta bilder av. Dermed blir de mer unike. Jeg har ikke landet på en spesiell kategori jeg vil fotografere, som natur, dyr, portrett osv – jeg er litt sjenert for å fotografere mennesker, men vil gjerne gjøre det. Jeg oppnår lett kontakt med mennesker. Jeg er lydhør og empatisk så jeg tror selv jeg kunne bli en veldig god menneske-fotograf. Kanskje jeg skal tilby meg å fotografere i et bryllup for å få litt erfaring? Men nå kjenner jeg ingen som skal gifte seg i mitt nærområde (som er Vestfold) – så hvis du kjenner noen som vil ha en gratis wanna-be-fotograf til å ta bilder så kan du jo tipse dem om meg.

Sommerens flotteste brud

 

– Trinity

30
jul

Dag 23 – Tanker setter ideer ut i livet

Dag 23:

Det betyr ingen ting hvem du er eller hvor du er, loven om tiltrekking former hele ditt livs opplevelse, og denne ALL-mektige loven gjør det gjennom tankene dine. Du er den ene som setter loven om tiltrekking i bevegelse, og du gjør det gjennom tankene dine.

IMG_1952

Da vil jeg sette Universet i bevegelse mot mitt kreative og selvstendige meg. Jeg ønsker veldig å få til et par av de kreative ideene jeg har, men janteloven i meg forteller meg hele tiden at jeg ikke er flink nok, ikke duger og at det ikke er et “ærlig stykke arbeid”. Hvis jeg ikke kan være et skikkelig arbeids-menneske så burde jeg ikke få det til. Så nå som tankene er ute så skjønner jeg jo hvorfor jeg ikke får satt ideene mine ut i livet…

Det er nå jeg gjerne skulle funnet det lille ekstra som gjør at jeg virkelig kan tro på at jeg duger.

 

– Trinity

29
jul

Dag 22 – Én tanke er alt som trengs

Dag 22:

Alt du trenger er Deg, og din evne til å få tanker om ting til å bli handlinger. Alt som har blitt oppfunnet og skapt gjennom menneskehetens historie begynte med en tanke. Fra den ene tanken var det skapt en vei, og tanken manifesterte seg fra usynlig til synlig. “Ta første skritt i tro. Du trenger ikke å se hele trappen. Ta bare det første skrittet” (Dr. Martin Luther King, Jr., 1929-1968).

Tankene dine preger livet ditt

VÅG å ta det første skrittet. Tankene dine kan enten skremme deg fra å våge eller de kan hjelpe deg til å være modig. Det er ditt valg. Vi har alltid et valg. Vi kan velge å være redd eller modige. Vi kan velge å være gretne eller glade. Vi kan velge å krangle eller å samarbeide.

 

– Trinity

28
jul

Dag 21 – Vær glad i Deg selv

Dag 21:

Årsaken til at du må elske Deg/ Være glad i Deg er fordi det er umulig å føle gode følelser om du ikke elsker deg selv. Når du føler dårlige følelser, eller tenker dårlige tanker om deg selv, blokkerer du for kjærligheten og alt det gode Universet har til deg.

Gi deg selv en god klem, daglig

Gi deg selv en god klem, hver dag. Vær raus mot deg selv, ikke straff deg selv. Hver gang du tar deg selv i en dårlig vane så må du ikke kjefte eller slå deg selv. Vær heller raus og takknemlig for at du oppdaget den dårlige vanen din og takk deg selv for at du nå endrer tankene eller den dårlige vanen. Så blir du mer glad i deg selv, etterhvert – og du skal se alle “ondtene” og “stive muskler” vil løsne smått om senn.

 

– Trinity

27
jul

Dag 20 – Stol på instinktene dine

Dag 20:

Stol på instinktene, eller magefølelsene dine. Det er Universet som vil inspirere deg. Det er Universet som forsøker å kommunisere på mottakerkanalen. Hvis du får en intuitiv eller instinktiv følelse, følg den, og du vil finne ut at Universet forsøker å magnetisk flytte deg så du kan motta det du ba om.

cherish your dream

Å stole på meg selv, eller på instinktene mine, det gjør jeg ikke så ofte. Jeg gjorde det i jobbsammenheng tidligere. I vanskelige samtaler gjør jeg det. Jeg er en aktiv lytter og dermed så blir det lettere å stole på at det som dukker opp i meg er mer riktig enn all hverdens teorier rundt å kommunisere. Jeg har kunnskap om kommunikasjon, jeg er dyktig i relasjon til andre, jeg er til å stole på og det kan jeg kanskje takke intuisjonen min for. Når jeg nå sitter og skriver om intuisjon, instinkt og magefølelse så kjenner jeg at jeg må jobbe mer med å utvikle disse egenskapene hos meg selv. Det er akkurat som jeg plutselig vet at det er viktig – og det er vel å lytte til intuisjonen min?

 

– Trinity

26
jul

Dag 19 – med viten og vilje

Dag 19:

Ingen ville med vilje tiltrekke seg noe de ikke ønsket seg. Uten kjennskap til Hemmeligheten er det lett å se hvordan uønskede ting kan ha dukket opp i ditt liv tidligere, eller i andre menneskers liv. Det kom, rett og slett, av mangel på bevissthet og kunnskap om de store kreative kreftene våre tanker kan kreere.

solnedgang

Selvfølgelig vil jeg ikke tiltrekke meg det som er uønskelig, jeg vil jo egentlig bare oppnå det som er godt og bra i livet, men det er så utrolig vanskelig. Jeg føler jeg blir en overvåker av tankene mine til en hver tid, og det er jo fryktelig slitsomt.

Nå som jeg får kunnskap og blir bevisst på tankene mine så vil det kanskje skje automatisk etter hvert? Jeg håper i alle fall det.

 

– Trinity

25
jul

Dag 18 – å tro på dine idéer.

Dag 18:

Da Henry Ford introduserte sin visjon om motorisert kjøretøy i vår verden så gjorde folk narr av han. De fleste mente han hadde blitt gal som skulle forfølge en så vill visjon. Henry Ford visste mye mer enn de som gjorde narr av ham. Han kjente til Hemmeligheten og han kjente til Universets lover.

“Enten du tror du kan, eller du tror du ikke kan, uansett vil du få rett” (Henry Ford, 1863-1947).

is kunst

Jeg lurer på om Henry Ford hadde store drømmer, og om han var flink til å lytte til drømmene sine. Jeg er i alle fall ikke så flink til å lytte til drømmene mine. Hvis jeg lærer meg det så kanskje jeg blir den neste som finner opp noe som vi alle kan gagne godt av. Jeg ville nemlig ikke funnet opp noe som kan skade noen. Og jeg kommer aldri til å gjøre narr av noen som har visjoner og drømmer. Jeg har kanskje gjort det i min ungdom, men jeg vil være støttende for alle som sier de har en idé og vil forsøke å gjøre noe med den. Å være inovativ er veldig populært i dag, og jeg tror det er veldig viktig å gjøre noe vi virkelig brenner for og har tro på.

 

– Trinity

24
jul

Dag 17 – Gode følelser avler gode følelser og hendelser

Dag 17:

Hvis du føler deg virkelig god, vil ikke negative tanker og ord være på samme frekvens som deg, så du trenger ikke engang å prøve å stoppe dem, fordi alle gode ting bare øser ut av deg. Så er den raskeste måten å være mer positv på å se hvordan du føler, snarere enn å prøve å overvåke dine tanker og ord. Du er den eneste som har kontroll over følelsene dine, så begynn med å komme i kontakt med hvordan du føler, og deretter bevisst fokuser på å forsterke en god følelse inni deg.

elefanter er gode

Det er vel derfor alt virker så fantastisk når jeg har gjort en god gjerning eller jeg føler jeg har vært flink. Eller tenk på hvor utrolig fantastisk verden virker når en er forelsket, da føles det som at alt er i fri flyt. Lykken smiler og alt som kan gå i riktig retning går i riktig retning.

Husk alltid å være takknemlig for de tingene som det går å være takknemlig for. Og husk også at å avslutte dagen med takknemlighet, selv om det har vært en dårlig dag. På den måten hjelper det til å snu negative tanker før du sovner og kobler deg til Universet.

 

– Trinity

23
jul

Takk og pris for frivillig hjelp, både privat og offentlig.

Jo mer jeg ser på nyhetssendinger utover dagen, jo mer rørt blir jeg når jeg ser alle som stilte opp i går, og i dag.

Forbipasserende som stopper opp og tar vare på hverandre i gatene rundt Regjerningsbygningen.

Medmennesker etter bombingen i Oslo

Mennesker som dro til Blodbanken for å gi blod, i tilfelle det skulle trenges store mengder blod.

Privatpersjoner som kom til Utøya med båtene sine for å hjelpe til. Båtførere som satte eget liv i fare ved å kjøre nærme øya for å prøve å plukke opp ungdommer på flukt fra desperadoen.

frivillige privatpersoner setter livet på spill for å hjelpe

Jeg blir ydmyk og stolt når jeg ser hvordan mennesker, helt fremmede for hverandre, bare stiller opp og hjelper til. Jeg blir om mulig enda mer ydmyk når jeg hører om ungdommer som svømmer over sundet mellom Utøya og fastlandet med sine skadde kamerater på ryggen. Jeg blir helt målløs når jeg hører hvordan ungdommene har tatt vare på hverandre.

Mennesker fra nær og fjern viser sin sympati og medfølelse. Nordmennene i Tour de France sykler med sørgebånd i dag. Vi bryr oss. Flere uttrykker sin medfølelse i alle former for sosialemedier. Dj Don Martin, rapperen fra Gatasparlament snakker om at “nettopp hat og fordommer stod bak drapene i går, mer hat og fordommer gjør verden verre. Kjærlighet, respekt og likeverd er eneste medisin.” Og det er nettopp det vi gjør ved å være medmennesker og hjelpe og støtte hverandre i tragedier, både små og store. Maria Mena synger idag “Mitt lille land” og det er utrolig vakkert gjort. Jeg ser hvor engasjert hun er i alt som skjer, fantastisk.

Jeg ser hvordan frivillige privatpersoner stiller opp sammen med frivillige hjelpeorganisasjoner, prester, brannmenn, politi, ambulansepersonell, dykkere, helikoptrene, helsepersonell og sikkert enda flere. Alle stiller opp. Alle har holdt på i timesvis, og viser en fantastisk utholdenhet. Jeg har selv vært med på traume-øvelse, men jeg vet at det kan ikke sammenlignes med virkeligheten over å finne og hjelpe de som er hardt skadd, i sjokk, er døde. Dere gjør alle en fantastisk innsats. I min bok og på min blogg er dere alle helter!

ekte politi settes i land på utøya

Jeg kan aldri, i min villeste fantasi, forestille meg hvordan det har vært for de involverte. Den angsten de har blitt utsatt for. Jeg kan ikke en gang tenke meg hvordan det er å gå rundt å ikke finne mine kjære. Det er ikke mulig å sette seg inn i deres situasjon, uansett hvor mye jeg ville ønske det. Jeg kan bare uttrykke min dypeste kondolanse for de berørte.

Jeg er stolt over å være norsk. Jeg føler meg fortsatt trygg i landet mitt. Ingen skal skremme oss.

Hvis jeg hadde vært i nærheten av Oslo sentrum eller Utøya i går, så vet jeg at jeg hadde hjulpet de det var mulig å hjelpe, men det er alltid lett å si når en sitter langt unna.

image

For at vi alltid skal være beredt, kan alle gi sin hjelp – allerede etter helgen. Gå til ditt lokale blodgiver-senter og gi blodet ditt. Enda bedre bli benmargsdonator og skriv deg opp som organdonator.

 

– Trinity