Skip to content

Archive for

21
Jun

Hvetefrie muffins/ rundstykker

Etter å ha sett en del på oppskrifter for lavkarbo, har jeg forsøkt en del mer mat igjen. Lavkarbo gjort enkelt og LCHF bloggen har mye interessant å se på. Både middag, bakst, kaker og mye annet hvis du skulle være interessert i mer om mat uten hvete og andre karbohydrater. Jeg er ikke på lavkarbo-fettrik diett, til det har jeg oppdaget en avesjon til fett som gjør at jeg ikke, under noen omstendighet, greier å putte mat i munnen om den har for mye fett i seg. Dette handler kanskje om at jeg heller aldri spiser saus, rømme, youghurt og lignende (så fremt det ikke er “biter” som er tyggbare i). Jeg liker ikke konsistensen på ost heller. Pussig fenomen igrunn, har ikke møtt noen andre som har det på samme måte.

Jeg har savnet brød lenge, og prøvd å bake litt av hvert, men nå har jeg funnet noen utrolig gode rundstykker/muffins.

3 egg
25 g mandelmel
50 g solsikkekjerne-mel
25 g linfrø-mel
100 g revet gulost, ridderost eller fetaost og fersk spinat
1 ts bakepulver
50 g smeltet smør

Pisk eggene lett. Smelt smør. Mal mandler, solsokkekjerner og linfrø til mel, og riv osten.

fra kaffekvern til mandelkvern

Jeg gikk til anskaffelse av en kaffekvern og døpte den om til mandel- og frøkvern. Jeg har forsøkt å gå til den anskaffelsen før, men blitt frafådet å bruke kaffekvernen til andre ting enn kaffebønner. Kaffebønner er ikke så harde som mandler og nøtter og ikke så fete som frø og nøtter, men jeg bestemte meg for å kjøpe en billig variant som jeg heller får bytte ut med jevne mellomrom hvis det skulle bli nødvendig. Det beste er at den iallefall virket veldig godt for å lage mandelmel – så nå er jeg i gang med å eksperimentere med mer baking og matlaging uten hvetemel.

IMG_1512_thumb[5]

IMG_1513_thumb[4]

Jeg bakte dem for å ha brød til middagen, siden jeg prøver å holde meg helt unna hvetemel sliter jeg med å finne noe å spise. Men om magen min er syk og ikke tåler maten jeg har gitt den før, gjør jeg et tappert forsøk på  å være snill mot den.

Jeg har nå vært hos to homeopater, én lege, én ernæringsfysiolog og én helhetsterapeut som alle er sikre på at jeg har noe de kaller lekk tarm syndrom. Jeg holder på å finne ut hva dette betyr for meg, og kommer sikkert til å skrive om det når jeg er klar for det. Fram til da får jeg holde meg unna de tydeligste matvarene jeg ikke skal ha. Så ber jeg til den høyere makt om at jeg skal bli kvitt det og få tilbake et normalt liv. Inntil da håper jeg på støtte og hjelp fra de jeg har rundt meg, samt forståelse for mine underlige matvaner for tiden.

 

– Trinity

21
Jun

Nr 1. Kreativitet/ Alenetid

Boken kommer med 15 ekstra meditasjoner – i tillegg til de daglige meditasjonene. Jeg kommer til å legge inn disse også nå som jeg har lagt ut hver eneste dag i et år.

“Jeg kan alltids la meg avspore av kjærlighet, men jeg ender med å bli sugen på min egen kreativitet (Gilda Radner).

Det finnes ingen ting i livet som kan erstatte kreativitet – ikke arbeid, ikke kjærlighet, ikke barn – ingen ting. vi kan være kreative på alle disse områdene, men i tillegg må skaperkraften få utløp for sitt eget inntrykk.

Uansett hvor interessant og utfordrende arbeid vi har, og hvor kreative vi enn er i arbeidet, trenger vi tid til stille ettertanke for å øse av de dype kildene i vårt indre og se hva som rører seg der. det finnes ikke noe som kan erstatte skaperkraften, og vi øser best av den når vi er alene.

Jeg liker måten Gilda Radner sier det på:

Jeg ender med å bli sugen på min egen kreativitet.