Skip to content

Archive for

20
Jun

Alternativ pizzabunn

Som jeg savner brød. Selv om jeg vet at jeg ikke skal spise hvetemel av noe slag har jeg fortsatt ikke blitt kvitt “abstinens-følelsen”. Når barna spiser pizzabunn og jeg spiser “fake-pizza” så frister det noe vanvittig. Men sist jeg smakte på litt av juniors bunn så smakte det meg ikke i det hele tatt. Så øynene og hjertet rotter seg sammen mot meg Smilefjes som blunker

Vel den ser ut som pizza, men den smaker ikke helt det samme. Her har jeg funnet oppskrift på pizzabunn. Jeg vet ikke hva jeg gjør feil, men et eller annet er det. For den blir veldig myk og konsistensen er nesten som en tykk pannekake. Kanskje hadde jeg for mye fyll på, så neste gang reduserer jeg fyllet. Forsøker å forsteke bunnen og håper på et litt beder resultat.

2 egg

1krm salt

3 ss olivenolje

1 dl vann (eller fløte)

3 ss fiberhusk

Bland sammen  egg, salt olje og vann/fløte og rør inn fiberhusken.  La deigen stå og svelle 1-2  minutter.  Spe med mer veske om det trengs.  Kjevle ut/ Kna ut deigen på bakepapirkledd plate og fyll den etter ønske (her forsøkte jeg et bakepapir som skal gjøre maten sprøere, men da gikk det nesten ikke å ta maten av papiret).

pizza uten hvete

 

– Trinity

20
Jun

Forventninger

20.6: “Livet har ingen forpliktelse til å innfri våre forventninger (Margaret Mitchell).

Forventninger er drepende! De er som skapt til å bringe skuffelser. På grunn av våre forventninger hender det ofte at vi ikke enser hva som egentlig skjer i en situasjon. Vi er så bundet til hva vi tror skal skje, eller hva vi ønsker skal skje at vi ikke får med oss det som virkelig skjer.

Mangt et mulig forhold har vært dødfødt, fordi vi var så altfor oppsatt på å få det til å bli et forhold.

Forventninger opprettholder også illusjoner. Vi forventer noe av noen, så overfører vi forventningene til den andre og begynner å reagere som om forventningene var virkelighet. Forventninger og forestillingen om å ha kontroll henger nøye sammen.

Når vi henger fast i våre egne forventninger, går vi som regel glipp av det som virkelig skjer… med andre ord, livet!”