Skip to content

Archive for

18
Jun

Å leve i nuet

18.6: “Jeg vet løsningen. Når vi får en verden hvor alle lever i nuet, uten skygger fra fortiden eller skyer fra fremtiden, da vil det nytte å si hva vi kan gjøre (Goldie Ivener).

Tenk om vi kunne begynne hver dag helt uten “skygger fra fortiden og skyer fra framtiden”. Er vi i det kyniske negative hjørnet når vi hører slikt, snøfter vi: umulig! Det er ikke mulig å slippe taket i fortiden og la være å bekymre seg for fremtiden. Men det er nettopp det alle åndelige læremestere på denne jord har prøvd å si oss på en eller annen måte. Faktisk tror jeg den største gaven de har gitt oss er å vise oss hvordan vi kan leve i nuet, hvordan det er å være helt og fullt til stede i øyeblikket.

Hvor ofte går vi ikke glipp av livet fordi vi er så opptatt av fortiden eller lengter sånn etter framtiden. Vi ser ikke uttrykket i øynene på barna våre i dag, for vi tenker så på hvordan vi skal få dem til tannlegen i morgen. Vi får ikke med oss den interessante ideen som nettopp landet på skrivebordet fordi vi syter og grubler over det vi sa på møtet i går. Stopp – slapp av – vær her!

Øyeblikket er alt jeg har; å forlate det er å ta livet av det.”