Skip to content

Archive for

10
Jun

Å være fornøyd

10.6: “Til tross for fattigdommen i mitt ytre liv, har jeg alltid vært betydningsfull i egne øyne. Jeg har hatt alle muligheter til å snuble meg frem på den rette og smale lille veien som er min, og til å tilbe ved foten av min Helligdom. Hva mer kan en menneskesjel be om? (Alice Jones)

Å være tilfreds med livet er som å bli salvet med varme oljer. Det er så velgjørende å lese ordene til en som er fornøyd. Ofte slår vi tilfredshet i hartkorn med stagnasjon. Det er alt annet! Å være oppriktig tilfreds med livet vil si å akseptere det som det er, fortsette å forberede seg på det som kan komme, og la tankene om hva det kunne blitt seile sin egen sjø.

Tilfredshet er en aktiv form for ro, en travel form for stillhet. Å være tilfreds gir et pusterom i livet som kvinner som gjør ofr mye sjelden opplever. Tilfredshet er at sjelen trekker et lettelsens sukk.

Av og til når jeg prøver å gjøre opp status, husker jeg bare på det som er ugjort. Jeg må også se på hva jeg har, på det som er gjort og på det jeg er i ferd med å gjøre.”