Skip to content

Archive for

7
Jun

5 smarte feriebilder

Basert på et innlegg om de fem smarteste sommerbildene du tar på Newsweek ble jeg veldig inspirert. Jeg har forsøkt et par av dem med stort hell tidligere.

Jeg bruker ofte kameraet som en visuell notatbok. Jeg tar bilder av ting jeg tenker jeg vil se mer på senere.

“Returner til eier”: Å bruke kameraet som en mulighet for kontaktinformasjon hadde jeg aldri tenkt på. De foreslår at du lager en plakat med kontaktinformasjon skrevet på, altså; “Dette kamera tilhører”: navn, adresse, telefonnr, hotellet du bor på el.l Det kan lønne seg å tilby en belønning samtidig. Så tar du et bilde av plakaten, legger filen som “read-only” på minnekortet slik at det blir litt ekstra vanskelig å slette det. Dette bildet har du fremst på minnekortet til enhver tid, slik at hvis vedkommende som finner kameraet ditt ser gjennom bildene så ser han også hvem det tilhører. Muligheten for å få tilbake kameraet er dermed mer til stede enn uten kontaktinformasjon.

Så kommer en jeg har brukt ofte:

“Hvor var det igjen?” Ta bilde av der du parkerte bilen din – enten gatenavnet eller parkerings huset. Eller hva med navnet på hotellet, og gjerne romnummeret på hotelldøren din. Kanskje en plakat som forteller om en konsert du gjerne ville gå tilbake og høre på. Eller kanskje du er flinkere til å huske sånne detaljer enn meg. Etter en dag med sight-seeing blir det mange inntrykk og da er det godt at jeg slipper å tenke på absolutt alt. Og det er smart å gå tilbake i minnekortet og se alle detaljene som skulle huskes.

 

camera

(Courtesy ssh/Flickr)

“Se her, bilen min var i orden da jeg forlot parkeringsplassen.” Noen ganger prøver lure leiebil selskap å få deg til å betale for skader som du ikke har pådratt bilen. Unngå overraskelser på regningen med å ta “før” og “etter” bilder av bilen når du leier den; men kanskje ikke mens du og utleier går gjennom de ulike småskadene bilen har når du tar imot den, eller kanskje det kan lønne seg å ta bilder “før” og “etter” når du setter den fra deg til parkering også?

“Hvilket tempel var det igjen? Eller hvilken foss var det igjen?” Dette er typiske spørsmål når ferien er over og du har tatt mange bilder av så og si like kategorier. Måten du kan lette hukommelsen er å finne et skilt i nærheten og ta bilde av det slik at du greier å huske hva det er du har tatt bilde av. Jeg forsøkte det i London da jeg var der første gangen, og hadde jeg husket det hele tiden ville det vært en virkelig god idé.

“Typisk. Skulle ønske jeg kunne printe ut denne websiden.” Kanskje sitter du og surfer på datamaskinen på hotellet og har funnet informasjon du trenger, enten et kart der et interessant museum ligger, eller åpningstider på et sted du skal innom, som du gjerne skulle skrevet ut, men du har ikke tilgang til printer – eller du vil ikke bruke penger på en liten utskrift. Ta et bilde av skjermen, og bruk LCD-skjermen på kameraet ditt for å finne fram og sjekke informasjonen du trenger.

Lykke til neste gang du er ute og reiser, og del gjerne erfaringer og andre nyttige tips for reise med meg her.

 

– Trinity

7
Jun

Hjertesaker/ Kjærlighet

7.6: “De som tjener en sak, er ikke de samme som elsker saken. Det er de som elsker livsførselen som må til for å tjene saken? med unntak av de rene av hjertet, og de er sjeldne (Simoen Weil).

Å bry seg om noe, er å gå inn for det med liv og sjel. Hvis vi i stedet gir avkall på oss selv for noe, enten det er familien, jobben, troen eller hjertesakene våre, har vi ingen ting å stille opp med. Vi kommer som et tomt skall.

Mange av oss har misforstått den religiøse oppdragelsen vi har fått dit hen at renhet vil si det samme som ikke å ha noen personlighet, ikke å ha noe selv. Det de fleste trosretninger forfekter er at vi må slippe taket i jeget vårt, vårt eget avhengige jeg, for å gjenkjenne den ekte opplevelsen av samhørighet med alle ting. Elsker vi en sak, går vi inn for den med liv og sjel, og det vil si å gi det beste vi har.

Når jeg har funnet frem til mitt sanne jeg og følt samhørigheten med alle ting, er jeg i stand til å elske.”