Skip to content

Archive for

4
Jun

Sensor – eksamen i sykepleie

Så kom eksamenstiden igjen. Det er et sikkert tegn på at sommeren er nær.

I år fikk jeg muligheten til å dra på hytta for å gjøre sensorjobben. Da var det bare å finne et rolig og behagelig sted å sitte for å lese om akutt sirkulasjonssvikt i ulike varianter. Sykepleierfokus med sykepleieprosessen, nat-vit, etikk, lovverket, forskningsartikler, studieoppgaver som skal inkluderes. Ja, studentene har hatt mye å holde styr på i denne hjemmeeksamen.

En gammel hamock

Siden det er midt i skogen så vet jeg at det blir lite avbrytelser og forstyrrelser.

Jeg har nå lest oppgaver så øyet ble sårt, rødt og tørt (eller kanskje det var det skarpe sollyset som gjorde det?). Jeg var nemlig veldig heldig med været. Sol – +20-30oC – Lite mygg, stort bedre kan det ikke bli.

Alle eksamensoppgavene

Jeg måtte finne fram taket til hammocken – for solen ble i sterkeste laget for å lese. Det er en del oppgaver og pensumbøker som må leses nøye for å yte en rettferdig karakter. Det er slitsomt, men utrolig morsomt.

Frapelini

En liten oppfrisking tok jeg meg tid til. En iskald Frapilini med kaffe til meg, og en med jordbær og pasjonsfrukt til junior. Nam!

Håper alle sammen har hatt en like flott og inspirerende Kristi Himmelfart-helg Smilefjes

Jeg kjenner meg heldig som har hatt denne muligheten i helgen.

– Trinity

4
Jun

Mål

4.6: “Vi har lært at som vi sår, skal vi høste. Vi forkastet muligheten for at noe av det vi gjorde, var nok i seg selv (Janet Harris).

Vi lever i et målrettet samfunn. Ofte er vi så opptatt av å nå toppen av fjellet at vi glemmer å se på lavet på steinene, fjellblomstene rundt oss, ja, til og med folk vi møter langs stien. Det er orgasmekulturen som rår. Forspillet er bare et middel for å oppnå det endelige målet. Mange kvinner synes imidlertid at berøring, omfavnelse, ømhet og nærhet er like viktig, om ikke viktigere enn selve orgasmen. Det er vel og bra med orgasmer og mål, men hvis de fører til at vi overser alt som skjer på forhånd, er det noe i veien.

Å sette seg mål kan være nyttig og viktig. Særlig hvis vi er villige til å gi slipp på dem når de blir irrelevante, og hvis vi husker på at reisen fram mot målet har sin egen verdi.

Hvis jeg bare ser mot toppen av fjellet, får jeg neppe øye på fossilene langs fjellsiden. De som kan lære meg hva tid er, og hva som er min plass i universet.”