Skip to content

Archive for

30
Mai

Arbeidslyst kom til meg

Det er mandags formiddag. Jeg skulle begynt å jobbe for et par timer siden, men i dag har jeg bare surret rundt, så langt.

Jeg har kost meg med en kopp kaffe og Gjengangeren. Jeg fikk denne flotte kaffekoppen med jordbær- og marihøne mønster på, av en veldig skjønn venninne. Koppen er fra Dunoon – og det jeg liker best er det tynne porselenet og at koppen gjør meg glad.

Dunoon_jordbær_kaffekoppen

Surfet rundt på nettet, lest e-poster og nå blogger jeg litt Smilefjes Dette er virkelig en god start på dagen, men det hjelper ikke på den store bunken med jobb Smilefjes som blunker hehehe.

Så  har jeg forsøkt å lære meg å twittreTwitter.

twitter

Foreløpig kjennes det underlig ut, men også ganske morsomt. Siden jeg ikke vil havne akterut så får jeg vel slenge meg på en voksende trend.

Skjønt, det hjelper heller ikke på den store bunken med jobb Smilefjes som blunker

Det gjør veldig godt for sjelen å ha en sånn start på uka og jeg er veldig takknemlig for at jeg har muligheten til rolige morgener og formiddager.

Ønsker alle en flott uke. Og nå står det i avisen at varmen, sola og sommeren kommer her i Sør-Norge. Smilefjes som blunker

 

– Trinity

30
Mai

Skam

30.5: “Ingen kan få deg til å føle seg mindreverdig uten at du selv samtykker (Eleanor Roosevelt).

Skamfølelse er tillært. Det fokuseres ofte på skam i disse dager, i forbindelse med avhengighetsforhold og det å bryte avhengigheten. Når vi føler oss skamfulle, mister vi oss selv og oppfører oss omtrent som andre berusede. Inntrykkene våre er like uklare som uttrykkene.

Det er viktig å huske at skamfølelse er tillært, og at alt tillært kan avlæres. Skam ble brukt til å holde styr på oss da vi var yngre. Nå bruker vi det ofte selv for å kontrollere andre. Når jeg begynner å føle meg skamfull, kan ingen nye synspunkter nå inn til meg. Jeg kan heller ikke sortere informasjon, og det er umulig for meg å kommunisere klart. Da er det avhengighetsforholdet som bestemmer over meg.

Det er viktig å erkjenne hvilken rolle skamfølelsen spiller i livet vårt. Det er også viktig at vi ikke blir stående å stampe i den.”