Skip to content

Archive for

20
Apr

Min egen kniv

Jeg må få takke min onkel i Bodø for denne kniven. Han har laget den til min 40-års dag. ღ

Friluftskniv

Heldigvis var han så fornuftig at han ikke laget en liten “dame-kniv”, men en litt større “dame-kniv” Smilefjes Denne passer helt perfekt i hånden min og den kommer til å være helt super å kunne ha med ut på tur.

Hjemmelaget slire

Læret er rårandslær og det har onkel selv laget og preget.

Kniv og slire

Skaftet er en bjørkerot med to farget mønster. Virkelig flott. Knivbladet var han noe usikker på hvor han hadde fått tak i, så det kan jeg dessverre ikke si noe om.

Det jeg kan si noe om er at jeg gleder meg veldig til å ta den i bruk på neste tur. Kanskje flå en fisk, spikke en pølsepinne eller bare være helt klar over at den er der og kan brukes Smilefjes

20
Apr

Virkelighet/ Oversikt

20.4: “ Du må våge å ta i besittelse det livet gir deg, for å kunne eie deg selv. Når du virkelig har tatt inn over deg alt du har vært og gjort – og det kan ta sin tid – er du rustet til å møte virkeligheten (Flonda Scott Maxwell).

Å bli “rustet til å møte virkeligheten” krever at vi slutter å fornekte oss selv på det ene eller andre grunnlaget. På enkelte stadier i livet trenger vi å ta oss tid til å skaffe oss fullstendig oversikt over hvem vi er og hva vi har gjort. En slik dristig “vareopptelling” må ikke bare fokusere på det som har gått galt og det vi ville gjort annerledes. Den må også omfatte de sterke sidene våre og alt det vi har gjort riktig.

Det er så mange av oss som glemmer at det å stå for hvem vi er, også betyr å fremheve våre positive egenskaper og det vi setter pris på og liker ved oss selv. Ærlighet dreier seg ikke bare om å innrømme feilene vi har begått, det dreier seg også om de gode, sterke, kreative, kjærlige og omtenksomme sidene ved oss.

Når vi stanser opp og tar inn over oss alt vi har vært og gjort, er vi på vei til å bli den vi er.