Skip to content

Archive for

11
Apr

Travelhet/ Stress/ Distraksjon

11.4: “Et tegn på at man er skikkelig arbeidsnarkoman er å gjøre rent i bare undertøyet (Coleen).

Arbeidsnarkomane ser så mange uløste oppgaver og så mye som burde gjøres, at vi lett blir distrahert. Å få på seg klærne om morgenen er ikke alltid så enkelt. Vi tar en dusj og ser noe som må gjøres. Det er vanskelig å konsentrere seg om oppgaven en har for hånden, og om vi gjør det, ser vi likevel en mengde andre ting vi gjerne skulle ordne før vi kledde på oss.

Vi har selvfølgelig tid til å rydde bort avisene på vei til kjøkkenet og morgenkaffen. På vei tilbake til badet setter vi putene på plass i sofaen. Setter vi på klesvasken nå, kan den gå mens vi tar en rask runde med støvsugeren.

Er det rart at vi i all hemmelighet ser på oss selv som udugelige? Selv om vi får gjort en hel mengde småting, blir vi så lett distrahert at vi hopper fra en oppgave til en annen, og dermed får vi aldri følelsen av å ha fullført noe. Det kan være til god hjelp å huske på at det som feiler oss, er vår travelhet og evne til å distraheres. Bare ved å se dette som symptomer på levemåten vår og ikke som en karaktersvikt, kan vi klare å gjøre noe med det.

Jeg er maktesløs overfor måten jeg oppfører meg på, og det at jeg innrømmer maktesløsheten, er et første skritt i riktig retning.