Skip to content

Archive for

10
Apr

Hagen – å fjerne en syrinbusk

I går brukte jeg tre-fire timer i hagen, på  å rake gammelt løv og gress. Plukke søppel som alltid ser ut til å komme fram når snøen forsvinner og bare pusle og rydde rundt huset. Det føltes veldig deilig. Så fikk jeg besøk på verandaen av en kjempe hyggelig og god venninne og hennes datter. Det føltes veldig godt å sitte med bena høyt i sofaen i går kveld. Saken er bare den at alt jeg gjorde igår var bare begynnelsen på en stor utfordring – nemlig hagen vår. Og egentlig kunne jeg nesten latt være alt jeg gjorde igår fordi jeg begynte på et annet prosjekt i dag.

Restene av syrintreet

Foran verandaen har jeg et gammelt syrin tre, eller mer en busk. Denne sperrer for mye utsyn over hagen og gjør at jeg føler at både verandaen og hagen er små. I fjor sommer bestemte jeg meg for at jeg ønsket å fjerne dette gamle syrin treet, som bare sprer seg og sprer seg. Så jeg hugget det ned, og klipte kvister til den store gull-medalje. I år kommer kvistene opp igjen, og jeg bestemmer meg for at det er nå eller aldri.

Røtter i trillebår

Vi klipper av kvistene og begynner å grave opp røttene. Det blir et mye større og tyngre prosjekt enn jeg hadde sett for meg, selv om jeg faktisk var klar over at det skulle bli hardt og mye arbeid.

kvistet

Vi klippet, hugget med øks, brukte spade, rev og slet – helt til vi begynte med sterkere og mer effektive hjelpemidler.

motorsag

Som motorsag – da ble det lettere tilgang til jorden og røttene, men fortsatt gjensto det mye hugging og graving før vi kunne

vinsj

Bruke vinsjen for å dra hele rotsystemet opp fra jorda. Vi forsøkte en gang – men det var helt umulig å rikke rota, så da måtte vi hugge, hakke og grave enda et par timer før vi fikk brukt vinsjen og da kom hele greia opp av hullet.

snart oppe

Gjett om det føltes helt fantastisk å få det gjort. 6 timer intens jobbing – og vips er det over.

Syrinbusken er endelig fjernet

NÅ gjenstår det bare å rydde opp etter oss. Vi fikk også klipt en del av et epletre, trimmet hekken ut mot gaten, luket ugress, og satt opp trampoline i dag. Så nå sitter jeg her og kjenner på gangsperren som kommer smygende. Gleder meg litt til neste gang jeg har tid til å holde på ute for å få det litt finere rundt meg.

 

– Trinity

10
Apr

Vann

plask_really_small

Jeg liker vann. Jeg liker havet. Jeg liker en stille bekk. Read more

10
Apr

Soul Journey

valmue2_really_small

Jeg vil så gjerne ta en reise for å bli kjent med mine svakheter i håp om å finne Read more

10
Apr

Plikt

10.4: “Plikten er en iskald skygge (Augusta Evans).

Det er begått mange forbrytelser “i pliktens navn”. Prester forsømmer barna sine fordi de er “nødt”. Folk dreper hverandre fordi de er “nødt”. Vi svikter oss selv og drømmene våre fordi vi er “nødt”. Vi blir mer og mer avhengige av å jobbe for mye, og vi rettferdiggjør handlingene våre som en “plikt overfor familien”. Vi mishandler kroppen vår “i pliktens navn”. Plikten blir den unnskyldningen vi bruker for å opprettholde det vanebundne, tvangsmessige livet vi lever.

Er vi misbrukere, gjør vi hva som helst for å få en rus. Vi er i stand til å omforme den edleste tanke til et sant mareritt for å kunne fortsette misbruket. Vi er listige, og problemet vi strir med er enda listigere.

Når vi bruker plikten til å kjempe mot oss selv og andre, er den i sannhet blitt en “iskald skygge”.

Jeg vil ikke bli elsket av plikt: vil du?