Skip to content

Archive for

8
Apr

Vennskap

8.4: “For meg ble hun en øy fylt av lys, humor og visdom. Et sted jeg kunne komme til når som helst med mine opplevelser, plager og forhåpninger, og jeg følte meg alltid velkommen (May Sarton).

Av og til glemmer vi alle vennene vi har hatt gjennom livet. Når situasjonen får oss til å fokusere på det negative, tenker vi bare på det vi mangler. La oss bruke dagen i dag til å huske alle vennene livet har gitt oss.

For min del vil det si den lille gamle damen med den vakre blomsterhagen. Hun som ikke lot foreldrene mine straffe meg da jeg prøvde å plukke noen av blomstene, og i vanvare dro dem opp med rota. “Hun så bare hvor vaker de var,” sa hun da mor tok tak i meg for å få meg til å be om unnskyldning. Så var det kameraten min på barneskolen; han sto fram for å ta imot noen av slagene jeg var tiltenkt, fordi jeg var den eneste som ble tatt. Så var vi noen som delte våre første kjæresteopplevelser, og dermed våre første seksuelle erfaringer, uten å fortelle det videre. Det var studiekamerater, venner vi traff på byen, venner vi vokste opp med – som var der når vi trengte dem. Noen voksne tjente som forbilder, og de fordømte oss ikke. De var venner.

Å minnes alle vennene jeg har hatt, gjør like godt for sjel og sinn som et varmt bad gjør for kroppen.