Skip to content

Archive for

4
Apr

Påskeegg gensere

Her er resten av gensrene jeg fikk i posten i dag.

genser1

Kjenner jeg blir i riktig godt humør av disse glade fargene. Tror de må settes som pynt litt rundt om kring, slik at de ikke bare blir stående på frokostbordet på påskedagen.

genser2

De gjør seg skikkelig fint på min Marimekko-duk fra Allé Magasinet i Bygdø Allé.

genser3

 

– Trinity

4
Apr

En helg uten blogging/ Påskeegg-pynt

Jeg begynner å forstå ungdommene som sier de blir helt avhengig av å blogge. Nå har jeg vært på tur i helgen og da har jeg ikke hatt internett, så jeg fikk ikke blogget. Gjett om det klødde i fingrene etter å skrive noen ord når jeg kom hjem. Så nå er jeg i gang.

I postkassen min lå det et par hyggelige overraskelser da jeg kom hjem etter helgetur. En pakke med eggevarmere til Påske – som min mamma har strikket. Det var mange ulike varianter. Noen med ulike mønster, ulike farger, noen med flettemønster osv. Her er et lite utvalg av hvordan Påskeeggene kommer til å se ut om noen uker.

IMG_0771

Fargene var vårlige og det liker jeg. Det skal bli godt å slippe å male på eggene når de er varme, nå blir det bare å tre en genser på dem. Disse var veldig søte.

IMG_0772

For et par år siden sendte jeg en annen oppskrift til min mor, denne oppskriften var på eggevarmere som var heklet som små høner og haner, men de har ikke kommet i posten enda… Hint hint…

IMG_0773

Bare en liten førpåske hilsen fra en som kribler i fingrene for å komme i gang med våren.

Har du alternativer til å male egg i Påsken?

 

– Trinity

4
Apr

Integritet/ Fremgang

4.4: “Integriteten er så lettbedervelig i fremgangsrike sommermåneder (Vanessa Redgrave).

Jeg lurer på om jeg noen gang har ofret min integritet for å oppnå suksess? Har jeg opplevd situasjoner der jeg har vært villig til å se gjennom fingrene med ting, eller der jeg har funnet en lettvint utvei for å unngå konflikt og heller bli godtatt?

Hver dag har vi mulighet til å ofre integriteten på viktige saker eller på saker som nesten er uten betydning for oss. Uten at vi bevarer vår integritet, er det umulig å like seg selv. Fremgang og tap av integritet er ikke synonymer. Det kreves faktisk meget sterk integritet for å tåle suksess.

Den minste glipp i forhold til vår egen integritet eter seg innover i oss som termitter. Derfor er det viktig at vi tar oss tid til å vurdere de avgjørelsene vi tar! Det re en lettelse å vite at den integriteten vi verdsetter så høyt, finnes et sted i oss, og at vi kan finne fram til den på et øyeblikk.

At jeg blir klar over om jeg har handlet på bekostning av min egen integritet, gjør at jeg liker meg selv bedre.

4
Apr

Forvirring

3.4: “Ethvert avhengighetsforhold gjør deg bevisstløs (Marion Woodman).

Mange av oss nekter helst for at det skjer noe med måten vi tenker på etterhvert som vi blir mer og mer avhengige av noe(n). Det er lett å se hvordan alkohol og narkotika påvirker tenkemåten vår. Vi er også åpne for at nikotin, koffein og sukker kan virke på lignende måte. Derimot stiller vi et stort spørsmålstegn ved om overarbeid, hypereffektivitet og omsorgsmani kan influere på tankene. Men det kan det, og det gjør det!

I A.A.-grupper brukes ofte uttrykket “stinkin’ thinkin’” for å beskrive hvordan misbrukere tenker. Vi mister evnen til å vurdere, vi blir “bevisstløse”, vi får tvangstanker og vi blir helt forvirret. Vi gjør det samme om og om igjen, selv om det alltid har gått galt. Det er det rene vanvidd. Alle former for avhengighet, jeg gjentar, alle former, kan føre til full forvirring, bevisstløshet og mangel på vurderingsevne.

Hvordan kan jeg gi hjelp til selvhjelp hvis jeg er forvirret, bevisstløs og gal? Jeg kan ikke det! Det er derfor jeg må være villig til å innrømme at sterkere krefter utenfor meg selv må til for å få meg på rett kjøl.

4
Apr

Å leve fullt og helt

2.4: “Ikke vær redd for at livet ditt tar slutt; vær heller redd for at det aldri begynner (Grace Hansen).

Svært ofte tenker vi på døden og sjansene for å dø, bare fordi vi flykter fra en enda større angst, nemlig angsten for å leve.

Vi har funnet oss godt til rette med en form for liv som egentlig er en sakte død. At vi arbeider ustanselig, har det travelt, er altfor omsorgsfulle og farer rundt fra det ene til det andre, fratar oss ansvaret for å leve vårt eget liv helt og fullt. Samtidig tar det sakte, men sikkert livet av oss på en fullt ut sosialt akseptabel måte. Hva mer kan vi få ut av et avhengighetsforhold?

Hvorfor er vi så redde for å leve? Hvordan ville livet vårt ha vært hvis vi bestemte oss for å la det stå til og bare leve? Hvorfor er det så skremmende for oss å føle det vi føler og ta hvert eneste øyeblikk på alvor?

Min indre utvikling krever aldri mer enn jeg kan takle. Kanskje liker jeg ikke å takle det, men vet likevel at jeg kan hvis jeg må. Det er når jeg nekter å takle livet at det faller meg i ryggen.

4
Apr

Gaver

1.4: “April! Ter seg som en gærning, larmer og bråker og strør blomster over alt (Edna St. Vincent Millay).

En av gledene i livet er at været forandrer seg og årstidene skifter. Når vi har gitt opp troen på at vi kan bestemme det meste, skjønner vi at all slags vær og alle årstider har mye å gi oss. Vi må bare ønske å ta del i det og leve med det. Dersom vi slåss mot været og årstidene, mister vi den energien vi ellers kunne brukt på å nyte.

April ter seg “som en gærning”… en lekende, energisk, sprudlende gærning som lager opprør… med blomster. Sommeren gir oss lengre dager som vi kan nyte. Den gir oss også tid til å være late, hvis vi tar imot de gavene den byr oss. Om høsten høster vi, og om vinteren hygger vi oss inne. Lever vi med årstidene, får vi mange gaver.

Å ta imot naturens gaver er som å åpne spennende pakker med glanspapir og masse bånd og sløyfer.