Skip to content

Archive for

18
Mar

Alex Sushi – 40 årsdag

Endelig har jeg blitt 40 år Smilefjes Hipp hurra for meg Smilefjes

Jeg har gledet meg til dette i flere år, men hadde helt andre planer for dagen enn den jeg endte opp med. Jeg har vært så heldig å være sammen med en av mine favoritt mennesker denne dag. Jeg tror virkelig jeg smilte fra øre til øre hele dagen. Solen skinte fra skyfri himmel (faktisk nesten over hele landet), snøen smelter og jeg stor-koste meg.

Alex Sushi, Cort Adelers gate 2, Oslo

Jeg var så heldig å bli invitert på middag på Alex Sushi, ved Solli Plass i Oslo på ettermiddagen. Jeg har spist sushi der før, men da som take away. Og de har en helt utsøkt sushi som take away, så jeg gledet meg veldig. For å si det som sant er – det var en flott opplevelse. Kokken Henry var i utrolig godt humør, han lekte seg mens han lagde mat. Jeg syns det så ut som han fikk rekene til å danse når de var på vei å bli nigiri sushi.

IMG_0742

Vi fikk en god plass rundt disken, der sitter vi sammen med flere med-sushi-elskere. Det er fasinerende å se på kokkene som tryller fram den ene lekre biten etter den andre. Lampa som henger over disken ser ut som konstruksjonen til en båt som ligger hvelvet. Så helheten er, for meg, veldig flott.

IMG_0737

Vi valgte ut Rød Meny, selv om vi hadde bestemt oss for å spise Sort Meny, men jeg er glad for at vi valgte Rød – den var helt perfekt for oss. Jeg hadde nok ikke greid å spise opp all maten i Sort Meny – det må være for skikkelig sultne mannfolk Smilefjes som blunker

IMG_0738

Første rett var kveite og lakse sashimi med en spicy saus. Det smakte ikke noe spesielt av denne retten, MEN ettersmaken etter hver bit var en eventyrlig opplevelse for smaksløkene.

IMG_0739

Neste rett besto av ulike nigiri sushi (fra venstre: kongekrabbe, scampi, kamskjell, laks, kveite, tunfisk og hamachi – også kjent som yellowtail).

IMG_0740

Hovedretten besto av den nydeligste tempura makien jeg har spist. I tillegg var det sashimi av laks, hamachi, kamskjell, kveite. tunfisk og kongekrabbe. Et syn for øyet og en fest for ganen.

Nå gjenstår feiring med familien og feiring med venner utover våren Smilefjes som blunker

 

– Trinity

18
Mar

Åpenhet

18.3: “For meg er det en konstant oppgave å huske å søke innover i meg selv, for å koble meg til intuisjonen (Shakti Gawain).

Vi har alle mye større hjernekapasitet enn vi noen sinne kommer til å bruke. Vi har overutviklet den logiske/ rasjonelle/ lineære delen av hjernen til de grader, at vi har unnlatt å utvikle bevisstheten, intuisjonen og kreativiteten. Til tider hender det at vi til og med glemmer at intuisjon og kreativitet og bevissthet er hjernefunksjoner.

Men selv om disse evnene hverken blir verdsatt eller brukt, svikter de oss aldri. Hver gang vi åpner oss for det intuitive, kan vi finne det. Og vi må aldri glemme å søke innover i oss selv for å kunne bruke det. Å stole på intuisjonen kan redde oss fra katastrofer.

Av og til kan det virke skremmende å stole på intuisjonen. Det er alltid katastrofalt ikke å stole på den.