Skip to content

Archive for

10
Mar

Min magiske frisør – Tommy Dølplads hos INCH, Oslo

Jeg har akkurat kommet hjem etter noen fantastiske timer hos min frisør. Jeg har funnet en helt magisk frisør. Første gangen jeg kom til han, var det med mild desperasjon rett før jul 2010. Jeg var blitt skamklipt og misfarget hos en annen frisør og visste ikke min arme råd, sånn rett oppunder julehøytiden. En venninne skrøt veldig av sin frisør så jeg tenkte jeg fikk friste lykken og ringte til salongen der hun går. Jeg spurte om en time hos frisøren – og de lurte på hva jeg skulle. Da jeg ønsket både strip og klipp ville det bli umulig å få til så nære jul, jeg måtte velge. Noe som føltes helt umulig. Heldigvis hadde han skjønt alvoret og han hadde greid å rydde tid til begge deler da jeg kom til Oslo for å forsøke å rette opp det som var mulig.

Jeg kan ikke annet enn fortelle at jeg var så utrolig fornøyd – jeg svevde ut og følte meg som en prinsesse hele julen. Nå som det nærmer seg 40års dag trengte jeg en liten tur innom frisøren igjen – og det var ikke vanskelig å velge. En mirakel-mann som ham.

Eventyrlige striper og klipp - Tommy, INCH

Jeg blir møtt med en kopp kaffe, og får sitte ned å slappe av et øyeblikk. Så kommer han bort og henter meg, vi ser på hva han skal gjøre for meg i dag – og så forsvinner han ut for å blande farger. Da dukker en av hans kollegaer opp med eteriske oljer og et håndkle, det er tid for en liten nakke- og hodemassasje for å riktig synke godt til rette i frisørstolen (bildet).

inch

Frisøren min har masse interessant å snakke om. Han interesserer seg for flere av de tingene jeg er interessert i, han har drevet med foto lengre enn meg og jeg snapper gjerne opp noen gode råd. Han er rå-dyktig på Apple-produkter (han burde fått bonus fra Apple for alt han frister med når jeg er der – hahaha, hvis jeg skulle handle ut fra rådene han gir ville det virkelig blitt dyrt å gå til frisøren – hehehe – for Eplehuset i Operapassasjen frister stadig til små besøk…)

eplehusetapple

Etter en drøy time med håret i folie er det tid for å skylle, da er det en av tingene jeg virkelig liker med denne salongen kommer. Stolen ved vasken er en massasje-stol – som masserer ryggen min mens håret blir skylt, vasket og skylt på nytt. Hodebunnen får en god massasje og verden slutter nesten å eksistere – det er bare å være i nået som gjelder. Og tankene greier ikke annet enn å nyte dette magiske øyeblikket.

Striper og klipp - Tommy, INCH

Tilbake i frisørstolen er det på tide med klipp, håret gres, klippes, stusses og vurderes etter alle kunstens regler. Jeg ser at jeg er utrolig fornøyd med dagens striper og etter hvert som frisyren begynner å ta form greier jeg ikke å slutte å smile. Jeg smiler og smiler og føler meg litt smådum der jeg sitter, men jeg er bare så fornøyd – for jeg føler meg så fin. Så husker jeg at det var akkurat slik sist også – jeg kunne ikke slutte å smile.  Det betyr at han virkelig har gjort noe riktig!

Prinsessefølelse

Salongen jeg snakker om ligger på St. Hanshaugen og heter INCH. Frisøren er den meget faglig dyktige, magsike og utrolig hyggelige Tommy. (UPS – jeg beklager Tommy, jeg har aldri lest om deg på hjemmesiden til INCH, eller noe annet sted før nå når jeg skulle blogge – jeg ser du har hatt noen virkelig store prestasjoner!! Gratulerer!!).

2011_arets_frisor-037

 

– Trinity

10
Mar

Sinnsro

10.3: “Plutselig kan jeg fylles av en fred og en mening som jeg antar er det religiøse mennesker forbinder med Guds nærvær (Valerie Taylor).

Så lenge vi lever i et avhengighetsforhold, vet vi ikke hva sinnsro er. Vi har en slags forestilling om det, men ingen direkte opplevelse av det. Når vi begynner å ta vare på oss selv og kommer oss ut av tvangstrøya, kan vi øyeblikksvis oppleve sinnsro. Første gangen kan det kjennes som en meteoritt som suser inn i bevisstheten vår og nesten skremmer livet av oss. Det er så fremmed. Etterhvert gjenkjenner vi disse stundene som ganske spesielle, og vi prøver å skape slike stemninger gjennom ritualer og skikker. Da prøver vi ikke lenger å styre verden, vi prøver i stedet å styre opplevelsen av sinnsro. Tilbake til tegnebrettet!

Sinnsro er en gave. Den er tilgjengelig for alle. Det er det samme som å være ett med Gud.