Skip to content

Archive for

5
Mar

Fies notiser: Har du HAGE-VERK? Del det!

I bloggen «Fies notiser» foregår det nå en blogg-deling. Det er faktisk en veldig god idé. Jeg har en hel hage til rådighet når våren bare kommer. Jeg begynte oppryddingen i fjor – slik at jeg skulle kunne komme tidlig igang i år. Nå kan jeg hente inn noen ideer her hos Fies notiser, og tar gjerne i mot gode tips og råd underveis som våren nærmer seg og jeg begynner med de planlagte prosjektene mine.

Fies notiser: Har du HAGE-VERK? Del det!.

– Trinity

5
Mar

Lekestuas dager er talt og hagen er tilgjengelig

Vi hadde en lekestue i hagen fram til i fjor vår, den var helt utslitt og guttene likte ikke å leke i den, og jenta i huset skulle bli 12 år og hadde vokst fra den. Dermed fikk barna være med å rive hele mesterverket som far hadde bygd for flere år siden.

P1020033

Med hammer, sag og rå makt ble lekestua plukket ned. Først var det taket.

P1020034

Balkongen var den letteste delen å rive…

P1020037

Hal i og dra…

P1020040

P1020043

Det måtte skikkelig rå makt til for å få plankene løs…

P1020044

Bare skallet som står…

P1020047

Og vips så var hele lekestua nede, vi plukket alt opp og kjørte materialet direkte til Gjenvinningsstasjonen på Skoppum.

gjenvinningsstasjon_skoppum

Vi er faste brukere av stasjonen. Det er så enkelt å komme dit, og veldig enkelt å kaste det som kastes skal. Minstemann syns det er kjempe morsomt å være med å kildesortere søppel der. Han leser alle skiltene og kaster alt på riktig sted. Han får lov å betale og blir så stolt over alt han greier (og det blir jeg også).

Nå har vi fått større plass i hagen, i fjor hadde jeg store planer for hva jeg skulle bruke plassen til, men så ble det til at vi var så mye borte at ingenting skjedde. Så snart snøen forsvinner skal vi begynne med å sette opp et redskapsskjul – så får jeg plass til å bevege meg i garasjen. Det blir deilig. Det betyr at vi må finne et nytt sted for å skuffe all snøen til neste år. For redskapsskjulet skal være tilgjengelig året rundt.

I nærheten av skulet – ca der lekestua sto skal jeg sette opp et “bønnebed” – jeg gleder meg til å dyrke bønner og erter, samt at vi allerede har jordbær i et bed og utvider til et bed til. Jeg har hørt at det skal være lurt å dyrke løk i nærheten av andre grønnsaker, for å holde utøy og mus unna, og her i Vestfold er det gode forhold for å dyrke løk og salat, så kanskje jeg prøver meg på noe av det også.

Så har jeg en syrinbusk, som jeg forsøkte å fjerne i fjor – og denne våren skal jeg selv gå ut og grave den bort før den blir så høy at jeg ikke kommer til. NÅ skal den bort. Den er så vid og tykk at den bare er til bry. Jeg vil heller ha et kirsebærtre eller to i stede. Jeg er veldig spent på om jeg får til alt dette – jeg har aldri hatt lyst på hage, men nå som jeg har hage får jeg forsøke å gjøre litt ut av den.

Plassen er i allefall ryddet Smilefjes OG guttene skal utvide sin treplatting til en trehytte. Vi orker snart ikke vente på våren lenger – nå håper vi den kommer raskt og snøen blir borte så vi kan begynne å grave i jorda og bygge ut hagen vår.

 

– Trinity

5
Mar

Ensomhet

5.3: “Ensomhet og følelsen av å være uønsket er den største sorg et menneske kan oppleve (Mor Teresa).

Ensomhetsfølelse er ikke uvanlig blant kvinner som gjør for mye. Vi er hele tiden opptatt med og omgitt av mennesker, men vi føler oss fremdeles ensomme. Det er faktisk mulig at en av grunnene til at vi alltid har noe på programmet, er at vi er redde for nærhet.

Vi tror at bare vi stresser nok, har nok å gjøre og omgir oss med tilstrekkelig betydningsfulle og interessante mennesker, kommer ensomheten til å forsvinne. Dessverre virker ikke noe av dette. Det er nok som Fiona MacLeod sier: “Hjertet er en ensom jeger som jakter i et ensomt landskap.” Hjertene våre søker etter noe. Vi har prøvd mange ting, men ikke funnet fram til det rette. Har vi mistet kontakten med vår egen spiritualitet, blir vi ensomme uansett hva vi gjør.

Ensomhet befinner seg ikke utenfor oss, men inni oss.